Eiwitafschuimer vervangen.


babysnake

Well-known member
Lid geworden
22 januari 2010
Berichten
8,760
Leeftijd
55
Locatie
Lier Belgie
Gisteren heeft de eiwitafschuimer van mijn red sea max 500s het begeven. De rotor van de pomp kapot. Nu ben ik na 4 jaar ervaring met mijn tweedehands redsea geen fan meer van de techniek van het merk. Dus ipv een nieuwe rotor of pomp te kopen en binnenkort opnieuw problemen te hebben had ik mij liever een budgetvriendelijk alternatief aangeschaft. Naast enkele vissen staan er enkel (makkelijk houdbare) zachte koralen in de bak en ik heb niet direct plannen om over te gaan op moeilijkere koralen. Is de Deltec SC1456 + controler een goede keuze? Ik hoor ook goeds over de Bubble Magus c7 en c9 , welke wel erg budgetvriendelijk zijn. Ervaringen?
 
Denk dat je de vraag beter op het zeewaterforum kan zetten.

Mvg ronald
 
Het is forumgewijs niet zo'n goed idee om leden direct door te verwijzen naar een ander forum. Een forum draaid nu eenmaal op leden, hoe meer er geschreven wordt in allerhande onderdelen hoe meer ook leden van de andere delen daar van profiteren . Als ik nu binnen 48u of zo nog geen antwoord heb dan kan je inderdaad beginnen door verwijzen. En uiteraard, dit bericht staat ook in zeeaquarium gerichte groepen.
 
Er zitten hier ook wel wat zoute figuren hoor. Kan wellicht wat langer duren voor je antwoord krijgt. Succes er mee!
 
ik weet het, ik post niet zo veel maar ben nog vaak aanwezig, heb gewoon niet zo'n zin gehad om te praten. Maar deze vraag kon ik niet laten liggen. Helaas is het dringend en in dat opzicht is het natuurlijk fijn dat ze mij door verwijzen.
 
Ik heb destijds ook de BM willen kopen maar de lfs hier heeft geadviseerd om dat niet te doen ivm matige service en het slecht voorhanden zijn van onderdelen. Ik heb toen ik dacht de Deltec 1351 gekocht.
 
Bij mijn aquarium in de woonkamer heb ik een Deltec afschuimer en voor mijn 340l stekkenbak heb ik een BM c6. Over beide ben ik erg tevreden, ze zijn beiden erg stil en doen hun werk goed. Ook het afstellen gaat prima bij beide afschuimers.
 
Laatst bewerkt:
dank allemaal, ik heb dus de bubbel magus c9 bsteld, in andere groepen zijn ze daar goed over te spreken, en hij heeft toch wel de grootste capaciteit voor het minste geld.
Btw, hoe gaat het met de bak Frans want ik hoor er weinig meer over ;)
zal ik in mijn eigen topic beantwoorden.
 

Terug
Bovenaan