Vraag Tenso Cocktail


Tistje

Well-known member
Lid geworden
26 maart 2021
Berichten
431
Locatie
Gelderland
Ik heb op aquariumbemesting een weekschema gegenereerd op basis van Poeders en het toevoegen van de voeding 1x per week.
Dit schema gaf aan dat ik 1x per week de Makro (KNO3 - KH2PO4 - K2SO4) moet toevoegen.
En 1x per week de Micro, de Tenso Cocktail.
Er staat duidelijk bij beschreven hoeveel gram ik moet oplossen in hoeveel water.
Kind kan de was doen zeg maar.

Nu staat er bij de product beschrijving van de Tenso Cocktail dat je ook apart Magnesiumsulfaat en Kaliumsulfaat samen in een apart flesje moet doen.

Dit ontbreekt dus in de beschrijving van de Tenso Cocktail in het gegenereerde schema . Heeft iemand enig idee waarom het er niet bij staat in het schema? En of het iets uitmaakt of je de Magnesiumsulfaat en Kaliumsulfaat wel of niet toevoegt?
 
Het kan geen kwaad om extra MgSO4 en K2SO4 te gebruiken als onderdeel van je tenso .
Maar het weekschema voor je macro's is in principe genoeg. Mg zit genoeg in je leidingwater.
 
Dus als ik je goed begrijp zijn de makro's voldoende en hoeft die Tenso , dus hoeft de micro niet?
 
Heeft er dacht ik mee te maken dat wanneer je de micro's en macro's bij elkaar gooit er bepaalde stoffen met elkaar kunnen reageren (complex vormen) waardoor de werking minder wordt.

Heb ook ff gezocht en vond er inderdaad wel iets over op aquainfo --> https://aquainfo.nl/spoorelementen-toevoegen-zin-of-onzin/

Vraag me alleen af hoe dat dan bij All in One voeding gaat, maar goed dat is theoretisch en niet belangrijk nu gezien TS met poeders werkt. Ik voeg altijd na m'n wekelijkse waterverversing de Tenso toe en de volgende dag de macro's. Hiervoor gebruik ik kaliumnitraat en kaliumfosfaat. Calcium en magnesium zit in de Tenso en ook m'n kraanwater en geen tekorten van.

Gr
Stefan
 
Heeft er dacht ik mee te maken dat wanneer je de micro's en macro's bij elkaar gooit er bepaalde stoffen met elkaar kunnen reageren (complex vormen) waardoor de werking minder wordt.
Dat klopt en ik voeg al 11 jaar alles tegelijk goed en met micro s die een goed chelaat hebben kan dat ook best denk ik.
 
Ik had de vraag ook bij Gilles uitgezet, ik had niet zo snel een reactie terug verwacht, maar dat kreeg ik dus wel. Zijn antwoord:

In ons kraanwater zit meestal genoeg magnesium, vandaar dat je het niet
hoeft toe te voegen. Het Kalium voeg je al toe door middel van het Kaliumnitaat en Kaliumfosfaat.
mvg
Gilles


Kort en duidelijk
 

Terug
Bovenaan