Pseudomugil furcatus met maanvissen


Tom.

Well-known member
Lid geworden
20 december 2020
Berichten
56
Leeftijd
26
Hoi leden,

Ik vraag me af of de Pseudomugil furcatus goed gecombineerd kan worden met maanvissen. Eten de maanvissen deze vis niet op? En kunnen ze qua waterwaardes bij elkaar. Heeft er iemand ervaring met het houden van deze 2 vissen samen dan zou ik daar graag meer informatie over willen hebben.

Met vriendelijke groeten,

Tom
 
Lijkt me niet verstandig is wel erg klein visje kan als voer gezien worden door de maan vissen :eek:
wel een mooi visje trouwens
 
Maar ik lees ook vaak dat kardinaal tetras bij maanvissen zitten. Die worden ook maximaal 5 cm en dat gaat ook goed. Sterker ik heb kardinaal tetras ook een tijdje bij mijn maanvissen gehad en dat ging prima.
 
Daar heb ik helaas andere ervaringen mee die kardinaal tetras bij maanvissen de groep van 50 was verdacht gauw kleiner geworden:eek:
 
Ja wat Jaap beschrijft herken ik en hier schenen de Espei s erg smakelijk te zijn.
 
Ligt in mijn ervaring erg aan de maan/manen in kwestie of het gaat of niet. Vier van m'n manen gingen uitstekend samen met danio kyathit (4cm), maar m'n boze terrormaan bleek er op aan het jagen te zijn. Zelf zou ik het eigenlijk niet snel meer doen, erbij. Kan me voorstellen dat als je hogere vissen neemt zoiets misschien beter gaat, ook heb ik gehoord dat als je de vissen samen op laat groeien dit meer kans geeft op succes. Dat laatste heb ik ook gedaan en gold dus niet voor m'n terrormaan ;). Of dat exemplarisch is, kan ik je niet vertellen. Mooie vissen wel! Ik snap je keus!
 
Oké, nouja ik wil het risico eigenlijk niet nemen om mij zelf te plezieren. Als er echt een gevaar voor de vissen is dan ga ik dat niet opzoeken. Is er dan misschien een neefje (andere soort) die iets groter is?

Met vriendelijke groeten,

Tom
 
Mijn ervaring is dat als je de maanvissen pas later bijplaatst de kans van slagen groter is dat het goed gaat… Al is dat geen garantie…
 
Mijn ervaring is dat als je de maanvissen pas later bijplaatst de kans van slagen groter is dat het goed gaat… Al is dat geen garantie…
Dit is de methode die ik hier toegepast heb bij m'n eigen manen, maar toch had ik zo'n ijverigerd in de ploeg die besloot de kleine visjes alsnog te 'annexeren'.
 
Dit is de methode die ik hier toegepast heb bij m'n eigen manen, maar toch had ik zo'n ijverigerd in de ploeg die besloot de kleine visjes alsnog te 'annexeren'.
Ja je weet t nooit idd. T blijft een gok.
 
Ik heb een visbestand van iemand overgenomen met een maanvis en een aantal kardinalen. Schijnt hij lang probleemloos samen gehad te hebben. Maar op een dag heeft hij er dan toch een gepakt. En daarna was het het van de dam. Toen hij eenmaal de smaak te pakken had waren er na een nacht ineens 5 verdwenen.
 
Wij hebben mollys bij de manen gehad onder het motto dan zijn de jongen levend voer. Dat eindigde in een overschot aan mollys.

Op dit moment zwemmen ze samen met een pauwooggrondel die moest verhuizen omdat hij niet van de garnalen af bleef en een paar keizertetra en hebben we ook kardinalen gehad die zwemmen nu tussen de discus van @rjoemman die een vergelijkbaar verhaal heeft gehad met guppen

Punt wat ik probeer te maken is, grote vissen kunnen prima bij kleinere vissen als je bak groot genoeg is. Je hebt alleen nooit garanties.
 

Terug
Bovenaan