Nog maar een bakje dan... (Lex)


Ziet er goed uit! Leuk hoe de middelste plant wordt aangelicht, geeft een mystiek uiterlijk aan de bak.

Gr Sam
 
  • Leuk
Waarderingen: Lex
Vanavond de eerste bewoners ophalen bij een kweker/shop, kan niet wachten !:giggle:
 
Haha, dat zijn wel een van de mooiste soorten:pp
 
Deze avond 2 hobby's gecombineerd, als eerste de Lotus van stal gehaald en een leuk ritje gedaan richting een hobby kweker van garnalen .:)
Dit had ook verzonden kunnen worden, maar ik vindt dat toch niks.....dan maar ff met de auto, en aangezien dat ook een hobby is 2 vliegen in een klap.
Daar alle bakjes bekeken en natuurlijk ff gekletst over de beestjes, daarna de garnalen die al klaar stonden meegenomen en weer naar huis gestuurd.
Nu net thuis aangekomen en nu langzaam overwennen.
Het zijn 20 stuks Bloody Mary garnalen.
blo1.jpg
blo2.jpg
 
Ondertussen een paar dagen verder, garnalen doen het goed zijn actief en geen uitval gehad en ze eten voor tien, en schijten ook opvallend veel.....:LOL:
Zijn wel nog erug jong (klein) 8 tot 10 mm, kleur moet nog wel intenser worden als ze ouder worden en het is lastig ze op de foto te krijgen, maar toch wat geprobeerd:

blo3.jpg
blo4.jpg
blo6.jpg
blo7.jpg
 
Kleur spat er al al aardig vanaf! 👌🏻
 
  • Leuk
Waarderingen: Lex
Er is speciaal garnalenvoer die de rode kleur intensiveert
Klopt had ik van week binnen gekregen, maar nog niet gegeven....Biomax astaxanthin heet dat voer...ben benieuwd.
as.jpg

En Paprika/wortels/rode bieten sticks schijnen ook te helpen, en er zullen vast nog wel meer merken zijn die kleurversterkend voer verkoopt.
 
Bijna weer een maandje verder met dit bakje en het gaat lekker, plantjes groeien goed geen alg of andere problemen.
Het onderhoud bestaat uit 1x per week de bodem afzuigen met gelijk een waterwissel van 20% meer niet eigenlijk.....geen plantenvoeding of andere middelen alleen schoon water.
Scheelt natuurlijk ook dat het geen moeilijke planten zijn, en mogelijk is de combi van planten goed ( snelle en langzame groeiers )
Bij de garnalen geen uitval te zien al is het lastig om ze allemaal te tellen...wel ondertussen de laatste 2 weken gezien dat meer als de helft vrouwtjes zijn met bijna ondertussen allemaal een eivlek.
Tevens vandaag de eerste zwangere garnaal gespot en daarvan wil ik een foto delen met jullie:
zwa1.jpg
 
Bezig met africhten om ze netjes uit het voerbakje te laten eten, t gaat aardig...
zwa2.jpg
zwa3.jpg


Ondertussen ook tientallen baby's gesignaleerd ( te klein voor een foto...) en nog 5a6 zwangere dames dus komen er nog meer aan, ben reuze benieuwd hoe de dekking is van de eerste jongen.
 
Mooi ! Bedankt om te delen.
 
Even een update van dit bakje, wat toch wel low-tech is, als ik dat mag zeggen.
Een simpel oud tl-balkje geen plantenvoeding co2 ofzoiets.....en nog geen algje gezien en de plantjes groeien goed zelfs de Crypto zo in het zand geplaatst en die gedijd ook goed.
1x per week een waterwissel van 15% dat is het, zelfs de ruiten nog nooit schoon hoeven krabben.

Overzichtje:
neorr.jpg

De klimop is wat minder geworden vanwege snoei voor in de andere bakjes maar dat zo wel weer groeien.

En zoveel ( een klein gedeelte ) van de garnalen zitten erin.
neor.jpg
 
Echt geslaagd
 
Dank ! de jonge garnaaltjes worden langzaam groot, de groei gaat denk niet heel snel omdat ze onverwarmd zitten ( 19 graden )
 
Ziet er leuk uit
 
  • Leuk
Waarderingen: Lex
Ik spot een nieuw type bak: RED water biotoop....
;)
En je hebt een mooie bak, leuk dat alles het zo makkelijk goed doet!
Dank, ja ben van mening van zo min mogelijk toevoegen van middeltjes in de bak (ook als het even minder gaat) en veel veel veel planten, dus een stabiele bak.
 
Planten doen het zware werk!
 
  • Leuk
Waarderingen: Lex
Tijdje geleden, alweer maar bakje staat nog steeds met alleen maar garnalen ,heb een enkele minder gedekte garnalen verhuisd maar 95% blijft mooi op kleur.
Aantal geen idee, duurt ff voordat het 60L bakje vol is en heb ook het idee dat ze minder hard kweken als de gewone vuurgarnaal ?

Fotoke:
gg2.jpg
gg4.jpg
 
Mooie garnalen Lex en welke variant is dit ook alweer?
 
Klopt ja, Bloody Mary garnalen.;)

Trouwens over het uitselecteren, ze beginnen pas mooi te kleuren als ze groter worden, zeg vanaf 1cm en daarbij te zeggen dat de vrouwtjes het mooiste gekleurd zijn.

Hier 2 mannetjes, de linker ( welke eigenlijk op een gewoon vuurtje lijkt ) krijgt dezelfde kleur als zijn grotere broer in de meeste gevallen als ze ouder/groter worden.
gg6.jpg


En hier een vrouwtje die meer gekleurd is.
gg7.jpg
 
Trouwens over het uitselecteren, ze beginnen pas mooi te kleuren als ze groter worden, zeg vanaf 1cm en daarbij te zeggen dat de vrouwtjes het mooiste gekleurd zijn.
Dat is dus net zo eigenlijk als bij de gewone Vuurtjes. Dat de vrouwen mooier zijn is dus anders dan bij de mensen:ROFLMAO:
 
  • Haha
Waarderingen: Lex

Terug
Bovenaan