- 36-48 Appel slakken van de beste kwaliteit, in blik of pot
- 180-240 ml cognac of droge witte wijn, bijvoorbeeld Bourgondische chardonnay
- 36-48 slakkenhuizen
- 400 g kruidenboter
- knapperig stokbrood, voor erbij
BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de slakken af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Giet 1 theelepel cognac of witte wijn in elk slakkenhuis en leg er een slak op. Voeg aan elk slakkenhuis een royale theelepel kruidenboter toe. Zet de gevulde slakkenhuizen in kleinere escargotschaaltjes of in een of twee grote gratinschalen. Verdeel eventueel resterende kruidenboter over de schalen. (Tot zover kun je escargots voorbereiden en tot 12 uur in de koelkast bewaren voor je ze bakt en serveert.) Bak de escargots 5-8 minuten in de oven tot de boter kokendheet is.
Serveer ze direct met knapperig stokbrood
