Hallo allen,
Ik heb een aantal stukken hout nu een jaar of vijf en ze gaan binnenkort naar hun derde aquarium. Tussentijds hebben ze altijd droog gelegen en duurde het een week of drie om in te wateren. Bij een normale opstart vind ik dat prima om ze met wat mokken te verzwaren maar nu ga ik een doorstart maken naar een groter aquarium dus ik dacht ik vul het grote aquarium alvast en doe de stukken hout erin om ze in te wateren de komende weken. De stukken zitten nu sinds afgelopen zondag in het water en vanaf dag twee werd het water al wat melkig van kleur. Ik heb net een 95% water wissel gedaan en de geur van het water ruikt een beetje naar camembert.
Kan ik iets tegen deze (ik denk) bacteriebloei doen? Ik heb weinig zin in een melkige bak en weet niet of het bij een doorstart slecht is voor de kogelvis en/of het filter, jullie enig idee of tips?
Ik heb een aantal stukken hout nu een jaar of vijf en ze gaan binnenkort naar hun derde aquarium. Tussentijds hebben ze altijd droog gelegen en duurde het een week of drie om in te wateren. Bij een normale opstart vind ik dat prima om ze met wat mokken te verzwaren maar nu ga ik een doorstart maken naar een groter aquarium dus ik dacht ik vul het grote aquarium alvast en doe de stukken hout erin om ze in te wateren de komende weken. De stukken zitten nu sinds afgelopen zondag in het water en vanaf dag twee werd het water al wat melkig van kleur. Ik heb net een 95% water wissel gedaan en de geur van het water ruikt een beetje naar camembert.
Kan ik iets tegen deze (ik denk) bacteriebloei doen? Ik heb weinig zin in een melkige bak en weet niet of het bij een doorstart slecht is voor de kogelvis en/of het filter, jullie enig idee of tips?