eheim proxima 325 indelen


Lid geworden
10 feb 2019
Berichten
3
Leeftijd
30
Ik heb vandaag voor mijn 30e verjaardag de eheim proxima 325 gekocht en wil deze goed indelen. welke aqua soil is aan te raden? kreeg een tip om tropica te kiezen, iemand ervaring mee? en welk filter(s) zou ik hiervoor moeten kopen. een Jbl greenline e1902 bijvoorbeeld of een biomaster 600 met thermostaat.
Ik heb op mijn 60l bak een e702 van JBL is dit aan te raden om er ook op te zetten en hoe?
Vriendelijk bedankt alvast
 
Lid geworden
12 jun 2019
Berichten
1.505
Alsnog gefeliciteerd! Wat een mooi cadeau heb je voor jezelf uitgezocht :)

Wat betreft het filter, beide modellen kunnen prima uitpakken voor dit aquarium. Mijn voorkeur zou bij die JBL liggen, net iets krachtiger en ik heb het niet zo op dat voorfilter van de Oase filters. Goed bedacht maar in de praktijk niet mijn ding. Al zijn er geloof ik best wat gebruikers hier die met succes een Oase biomaster gebruiken. Maar net als je vragen over de soil is het denk ik belangrijk om eerst wat meer te weten over wat je van plan bent met het aquarium. Wat voor planten en vissen wil je bijvoorbeeld gaan houden? Het inrichten van een aquarium begint voor mij altijd bij de bewoners en daarna komen pas de zaken als substraat en filtrage aan bod.
 
Lid geworden
9 jan 2011
Berichten
1.162
Leeftijd
50
Locatie
dordrecht
biomaster 600 met thermostaat en voor wat betreft welk substraat of bodembedekking. Ligt een klein beetje aan wat je bezetting gaat worden , maar met die maar zou ik filterzand nemen. Dat doet het met alle vissen goed, je planten staat er goed in en bodemrot ga je niet krijgen. Verder zijn de kosten maar een fractie in vergelijk met de bekendere namen. Akadama vind ik ook wel een mooie bodem.

Mooi aquarium trouwens. :smitten:
 

tuinkabouter

AquaForum Donateur
Lid geworden
18 jan 2010
Berichten
6.947
Leeftijd
30
Locatie
alkmaar
Mooie aan een akadama bodem is dat dit inert is, dus de waterwissels die je in het begin moet doen met een soil heb je hiermee niet.
Bodem bemesting is ook niet nodig met akadama omdat deze de voeding uit het water op kan slaan en zo weer af kan staan aan de wortels van planten.
Enige is dat akadama vergaat met verloop van tijd, het word langzaam aan weer poeder wat je afzuigt met onderhoud.
Je moet dus bij blijven vullen
 
Lid geworden
3 jan 2009
Berichten
17.198
Leeftijd
59
Locatie
Banthum
Mooie bak, ik zou toch voor de Jbl gaan of je neemt de Fuval FX6 hoor je ook steeds meer over.
de buomaster hoor je wel eens van dat die voorfilters snel dichtslibben.
 

Bovenaan