Hallo aquarianen!


Sharkyb

New member
Lid geworden
26 april 2024
Berichten
0
Leeftijd
49
Locatie
Leeuwarden
Paar jaar geleden 2 bakken gehad. Begonnen met 1 50L maar kreeg per ongeluk een cpo mee, dus dan moet je je aanpassen en heb er meer bij aangeschaft (nu zou ik hem gewoon terugbrengen). Later had ik ook zoiets met een danio erytromicron. Door een overlijden kreeg ik een grotere tank inclusief alles aangeboden zodat ik iets kon 'specialiseren'. Het waterverversen bleef er op een gegeven moment wat bij, dus na 2 jaar maar gestopt.

Wat ik heb geleerd en mijn tip : breng verstekelingen gewoon terug en maak je tank zoals jij hem zelf wilt en hebt voorbereid.

Het kriebelt toch weer en ik ben me nu aan het oriënteren op een walstad of iig low-tech van zo'n 120L met vermoedelijk cpd's en zo'n 10% waterverversing zo mogelijk. Ik wil me iig veel beter voorbereiden dan de vorige keer. Vandaar dat ik me o.a. hier weer heb aangemeld.
 
Welkom!!

Ik ververste in 1 van mijn bakjes ook bijna nooit, ik ben van mening dat dat opzich prima mogelijk is als je bereid bent concessies te doen aan welke vissen en lagere dieren je wil houden en hoeveel :)

Succes!!
 
Welkom!
En er zijn ook wel manieren om water verversen makkelijker te maken (hangt natuurlijk wel af van wat je zelf al uitgevonden hebt).
 
Net als het slangenvirus, vroeg of laat steekt dat weer de kop op.
 
Welkom!
En er zijn ook wel manieren om water verversen makkelijker te maken (hangt natuurlijk wel af van wat je zelf al uitgevonden hebt).
Ja, ik had toen een dompelpompje met slang naar de WC, maar bij een 50% wissel 's winters gaat er best fris water terug in, dus moest dat in etappes. Ik was toen ook met co2 bezig enzo want dat zou dan beter zijn, maar met een KH van 14, schiet dat niet zo op natuurlijk. Maar dat soort dingen leer je dan. Nu ga ik waarschijnlijk mixen met ro-water om zo ideaal mogelijke en stabiele waardes te krijgen en het wat controleerbaarder te houden en meer planten nemen, veel filtermedia en kleinere wissels. En niet teveel troep in het water gooien, maar vaker fosfaat en nitraat enzo meten.
 
Low tech planten ipv veeleisende hightech planten? Dan kun je gewoon met kraanwater werken....
 
Welkom op het AF.
 

Terug
Bovenaan