Hoe maak je een steen met algen voor algeneters?


F

Fishy303

Guest
Ik las vanmorgen een onderwerp over hoe je een steen met alg kan maken voor algeneters.
Ben het alleen kwijt en weet het nu dus niet meer.

Dus wie weet hoe je zo iets kunt maken?

Het was iets van: Een vlakke, gladde steen.
Dan een Spirulina tabletje verpulveren en die mixen met eiwit ( of was het eigeel)?
En dan uitsmeren op een steen en laten drogen.

Klopt dat zo ongeveer?

Hoe lang moet je dat dan laten drogen voor je het in het aquarium kan leggen?

In welke verhouding moet je het eiwit/eigeel toevoegen met de Spirulina?

Is het eiwit/eigeel niet schadelijk voor het aquariumwater als je het erin legt?
Ik bedoel,.. het komt toch los?
Geeft dat dan geen rommel/troep?
 
Idd een gladde steen nemen, deze met flink doorgeklopt eiwit insmeren.
Hierover heen spirulina poeder strooien en goed laten drogen.

Je kan ook eiwit mengen met spirulina. Maar zorg er in welke situatie dan ook voor dat je niet te weinig poeder gebruikt en hel vooral heel goed laat drogen...
 
Een filmpje waarbij kort uitgelegd wordt hoe het werkt.
Er is meer informatie over te vinden, maar iedereen noemt het anders dus het is wel even zoeken...
 
Bedankt :)

Kan je het gewoon in de kamer laten drogen?
Dus even opbergen in de kast ofzo en dan 24 uur later geven?

Of moet het nog langer drogen?
 
dschaap zei:
https://youtu.be/LEuHsnDjQCM

In het filmpje staat het ook al, zag ik :)

Bedankt voor de link :)

Ik ga er zo meteen gelijk mee beginnen :)
 
Het moet drogen tot het droog is ;)
Op je lichtkap of in de zon zal het proces vesnellen.
Probeer de stenen geen stof te laten vangen. Dit gaat aan de eiwitten vast zitten.

Succes er mee.
 
dschaap zei:
Het moet drogen tot het droog is ;)
Op je lichtkap of in de zon zal het proces vesnellen.
Probeer de stenen geen stof te laten vangen. Dit gaat aan de eiwitten vast zitten.

Succes er mee.

Bedankt :)
 
Zou het geen probleem vormen dat de eiwitten dan alleen opstijven en niet stollen?
 
Mijn manieren (voor Malawi mbuna):

Stenen in bakje water buiten in de zon leggen
of
Nori vellen over stenen heen laten drogen
 
dschaap zei:
Zou het geen probleem vormen dat de eiwitten dan alleen opstijven en niet stollen?

Nee, doe dit altijd zo voor nieuwe Oto's in een te verse bak. Gaat prima.
 
Had het niet verwacht, maar ik geloof je graag.
Voordeel van drogen is wel makkelijk lange tijd bewaren (buiten de koelkast) maar het is niet moeilijk om een beetje te maken in plaats van heel veel.
 
Handig! Heb het filmpje opgeslagen, wie weet komt het nog eens van pas :)
 
Ja, 12,50 voor 50 gram.
Is toch niet goedkoop?

Wel Nieuw.
 
Vanmiddag een eerste poging gedaan.

Maar alles gleed zo van de steen af,...

Toen kwam ik er achter dat ik het eiwit niet opgeklopt had.
Het mengsel gleed zo van de steen af.

Maakt dat opkloppen echt zoveel verschil?

Ook was de verhouding Spirulina ten opzichte van het eiwit mij niet duidelijk.
Wellicht dat hier ook iets fout gegaan is toen ik het mengsel maakte.

De steen staat te drogen voor wat het waard is, maar ik denk dat ik morgen toch maar overnieuw begin.
De steen met het mengsel erop ziet er lang niet zo uit als op het filmpje :D
 
Bertus zei:
Ja, 12,50 voor 50 gram.
Is toch niet goedkoop?

Wel Nieuw.
je moet dat nog aanmaken he. Dus het word eerder 250 gram :petjeaf:
 
Probeer een klein beetje zout bij het eiwit te kloppen voor dat je de spirulina er bij doet.
En het eiwite niet echt opkloppen h� wel goed loskloppen zodat het geen eiwitbal is die overal afglijd.
 
Richvio zei:
Bertus zei:
Ja, 12,50 voor 50 gram.
Is toch niet goedkoop?

Wel Nieuw.
je moet dat nog aanmaken he. Dus het word eerder 250 gram :petjeaf:


https://youtu.be/ZpHmmZtRZV8


Ja,ik zie het.

Dacht in een potje.
Gisteren pond spinazie geblendert, 2 velletjes Gel opgelost, er bij gedaan, even door geblendert, toen in vleesbakjes gegoten.
3 mm dik en laten drogen.

Hetzelfde al op het filmpje. kosten 1.00 euro.


Plak op steen geplakt.
 
Nou, heb nu 7 bakjes met gel staan, op de lichtbak, lekker opgesteven.
Morgen blokjes snijden, en droog opbergen.

IK blijf wel blenderen, maak dan gelijk 1 1/2 l aan.
 
Je maakt dus gelfood en droogt het dan?
 
Nou,dat van gisteren,heb ik weggegooit.
Boerenkool.
Had er spruiten bij gedaan , stinken man. hahaha
Hup alles weg.

Hou het bij spinazie.
 

Terug
Bovenaan