Ik heb mijn Eheim filter en ben geschrokken van debiet.


hugop

Well-known member
Lid geworden
28 mei 2008
Berichten
664
Ik beschik over een Eheim prof 3 350 met een pompkop met een capaciteit van 1250 liter per uur.

Ik heb er een reactor van Sera tussen en mijn werkelijke debiet is 1 liter per 10 seconden.
Dat is dus 360 liter per uur.

Mijn bak is netto 255 liter en 2 vragen.
1. is dit voldoende?
2. Wat kan er aan de hand zijn? zorgt echt alleen die reactor voor zoveel tegendruk dat er maar 360 liter per uur word gehaald?

Slangen zijn allemaal schoon, reactor is schoon en ik heb ook de schoepen uit de reactor al verwijderd.
IMG_9675.JPG
 
Laatst bewerkt:

jessicapilon

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
12 feb 2011
Berichten
104.458
Leeftijd
54
Locatie
Groningen
Dat is erg weinig want vaak zegt men dat je netto de helft over moet houden. Dat zal dan rond de 600 liter zijn maar goed ik weet niet wat de reactor nog van invloed kan hebben en ik neem aan dat je de inhoudt van de filter ook goed onderhoudt.
 

Robbie521

Well-known member
Lid geworden
2 feb 2014
Berichten
116
Voor zover ik altijd heb begrepen zijn de waardes van de pomp leveranciers ook zonder filter matriaal. Dus met filter matriaal ga je al heel wat naar beneden. Ook zijn de waardes zonder opvoer hoogte. En als je dan ook nog extra tegendruk gaat veroorzaken met een reactor zou je heel wat kunnen gaan zakken en zou de waarde zomaar kunnen kloppen.
 

treb

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
20 jan 2013
Berichten
833
Reactor op een andere pomp plaatsen,ofwel deze niet op je Eheim laten draaien dan komt de capaciteit van je Eheim weer ver terug.
gr.bert
 

Mafkees

Well-known member
Lid geworden
3 mrt 2018
Berichten
703
Er wordt vaak laatdunkend gedaan m.b.t. 'overdreven sterke pompen op kleine bakjes' maar ik heb hier een Oase Biomaster 600 (bruto 1350L/u) op mijn 60L bakje staan en van mij mag de stroming nog wel wat steviger. Dus mijn ervaring luidt: beter te groot inkopen ...
 

ropje

Well-known member
Lid geworden
17 mrt 2019
Berichten
430
Leeftijd
59
Locatie
nijmegen
zag het te laat,maar weet niet hoe ik mijn reactie kon verwijderen:oopss:
 

edje555

Well-known member
Lid geworden
11 nov 2015
Berichten
1.097
Leeftijd
49
Locatie
Boskoop
Vindt eigenlijk vreemd dat een Eheim classic 350 660 liters debiet wordt op gegeven en de Pro 3 350 een debiet van wel 1250liter.
Dus ondanks dat er 16watt verbruik op staat zou je dat eens kunnen meten met een wattage meter of hij geen 12watt trekt in plaats van 16Watt dan is de verklaring wel duidelijk dat hij zo 350liter op 12watt haalt met media er in net als de classic serie.
Stickerstjes ergens op plakken kan elke fabrikant maar meten is weten dus ook wattage wat hij werkelijk verbruikt.

Omdat de Eheim Pro 4 600 ook namelijk 16watt bedraagd en ook op gegeven 1250liter peruur wat hij met media erin niet haalt en rond 700liter peruur uit komt en met UV lamp er tussen 650liter maar is wel vrijwel het dubbele in werkelijke liters peruur wat jou Pro 3 350 haalt met opgegeven 16watt en 1250liters en maar 360liters haalt per uur... dan moet er echt iets niet kloppen met de specificaties van dit model.
 
Laatst bewerkt:

jessicapilon

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
12 feb 2011
Berichten
104.458
Leeftijd
54
Locatie
Groningen
zag het te laat,maar weet niet hoe ik mijn reactie kon verwijderen:oopss:
In zo n geval kun je dat altijd aan ons vragen via de rapporteerknop. Zelf heb je maar 20 min de tijd om een post te bewerken namelijk.
 

LaLizzerd

Well-known member
Lid geworden
18 jan 2020
Berichten
461
Leeftijd
30
Locatie
Leeuwarden
Omdat de Eheim Pro 4 600 ook namelijk 16watt bedraagd en ook op gegeven 1250liter peruur wat hij met media erin niet haalt en rond 700liter peruur uit komt
Ik heb deze filter op mijn aquarium van bruto 260 liter staan. Werkt prima👍🏻
 
TS
hugop

hugop

Well-known member
Lid geworden
28 mei 2008
Berichten
664
Vindt eigenlijk vreemd dat een Eheim classic 350 660 liters debiet wordt op gegeven en de Pro 3 350 een debiet van wel 1250liter.
Dus ondanks dat er 16watt verbruik op staat zou je dat eens kunnen meten met een wattage meter of hij geen 12watt trekt in plaats van 16Watt dan is de verklaring wel duidelijk dat hij zo 350liter op 12watt haalt met media er in net als de classic serie.
Stickerstjes ergens op plakken kan elke fabrikant maar meten is weten dus ook wattage wat hij werkelijk verbruikt.

Omdat de Eheim Pro 4 600 ook namelijk 16watt bedraagd en ook op gegeven 1250liter peruur wat hij met media erin niet haalt en rond 700liter peruur uit komt en met UV lamp er tussen 650liter maar is wel vrijwel het dubbele in werkelijke liters peruur wat jou Pro 3 350 haalt met opgegeven 16watt en 1250liters en maar 360liters haalt per uur... dan moet er echt iets niet kloppen met de specificaties van dit model.
Ik weet hoe het komt.
Toen ik deze filter aanschafte zaten er 2 koppen bij
1 defecte. en 1 door Eheim onder garantie vervangen
Eheim heeft toen de grotere kop opgestuurd maar die past ook op een model kleiner.
Deze kop hoort eigenlijk op een eheim prof 3 600. en als je van die de specs gaat kijken komen die exact overeen met mijn filter.

Daarom verbaast het me ook dat er maar 360 liter per uur word gehaald.
 
TS
hugop

hugop

Well-known member
Lid geworden
28 mei 2008
Berichten
664
Als je bak schoon en helder is. En geen nitriet of ammonia. Dan werkt het filter goed.

Niet blind staren op getallen.
Hoi, dat doen we ook niet, maar het gaat mij vooral om een goede water distributie ivm co2.
Daar begon ik aan te twijfelen en toe ben ik eens gaan meten.

Mijn plan is nu een andere reactor te gaan plaatsen.
Eentje die de flow minder knijpt als degene die ik nu heb.
 

Robbie521

Well-known member
Lid geworden
2 feb 2014
Berichten
116
Hoi, dat doen we ook niet, maar het gaat mij vooral om een goede water distributie ivm co2.
Daar begon ik aan te twijfelen en toe ben ik eens gaan meten.

Mijn plan is nu een andere reactor te gaan plaatsen.
Eentje die de flow minder knijpt als degene die ik nu heb.
wat je zou kunnen doen is een simpele eheim classic pakken zonder enige filter medium en hier dan de reactor tussen plaatsen. Laat je het normale filter helemaal met rust.
 

benvo

Well-known member
Lid geworden
28 mei 2014
Berichten
9.087
Leeftijd
68
Locatie
Hellendoorn
Website
aquaforum.nl
Ik beschik over een Eheim prof 3 350 met een pompkop met een capaciteit van 1250 liter per uur.

Ik heb er een reactor van Sera tussen en mijn werkelijke debiet is 1 liter per 10 seconden.
Dat is dus 360 liter per uur.

Mijn bak is netto 255 liter en 2 vragen.
1. is dit voldoende?
2. Wat kan er aan de hand zijn? zorgt echt alleen die reactor voor zoveel tegendruk dat er maar 360 liter per uur word gehaald?

Slangen zijn allemaal schoon, reactor is schoon en ik heb ook de schoepen uit de reactor al verwijderd.
Bekijk bijlage 303088
Die 1250 is een bruto debiet gemeten door de producent met een leeg filterhuis. Normaal ga ik bij mij filter altijd uit van een netto debiet welke de helft is van het door de fabrikant opgegeven debiet. Dus die 350 liter lijkt me erg weinig!

Heb je overigens zo'n reactor als hieronder? Die zou ik razendsnel vervangen. Dat zijn reaktors die bij het minste of geringste een afgebroken CO2 invoer hebben. Zelf heb ik er drie gehad, die dingen komen bij mij niet meer binnen.

 
TS
hugop

hugop

Well-known member
Lid geworden
28 mei 2008
Berichten
664
Die 1250 is een bruto debiet gemeten door de producent met een leeg filterhuis. Normaal ga ik bij mij filter altijd uit van een netto debiet welke de helft is van het door de fabrikant opgegeven debiet. Dus die 350 liter lijkt me erg weinig!

Heb je overigens zo'n reactor als hieronder? Die zou ik razendsnel vervangen. Dat zijn reaktors die bij het minste of geringste een afgebroken CO2 invoer hebben. Zelf heb ik er drie gehad, die dingen komen bij mij niet meer binnen.

Exact die heb ik nu inderdaad.
Er komt een andere, een diy versie
 

RobertDJ

Well-known member
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
163
Leeftijd
50
Ik beschik over een Eheim prof 3 350 met een pompkop met een capaciteit van 1250 liter per uur.

Ik heb er een reactor van Sera tussen en mijn werkelijke debiet is 1 liter per 10 seconden.
Dat is dus 360 liter per uur.

Mijn bak is netto 255 liter en 2 vragen.
1. is dit voldoende?
2. Wat kan er aan de hand zijn? zorgt echt alleen die reactor voor zoveel tegendruk dat er maar 360 liter per uur word gehaald?

Slangen zijn allemaal schoon, reactor is schoon en ik heb ook de schoepen uit de reactor al verwijderd.
Bekijk bijlage 303088
Ik heb ook een Sera reactor gehad; model 500. Er bestaat trouwens ook een Sera model 1000.
De Sera 500 reactor remde mijn pomp ook vreselijk af en begon naar verloop van tijd ook nog eens te lekken.
Ik ben daarna meteen over gegaan op een zelfbouw Cerges reactor. Dat gaat veeeeeel beter.
 

Private conversations
Help Users
    Bovenaan