Pleco's of toch niet?


Friesian

Well-known member
Lid geworden
9 feb 2020
Berichten
716
Locatie
2e boom, 4e tak rechts.
Aan de rugvin denk ik ook aan een pleco, naar ben niet een expert. Heeft ook iets richting ancistrus.
 

Giebeltje

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
30 jun 2019
Berichten
1.124
Locatie
Heiloo
Website
www.lasignoramusica.com
Dit zijn zeker pleco's : de naamgeving varieert nogal eens, maar dit lijkt door zijn hoekige kop het meest op een plecostomus gibbiceps. Heeft hij 13 rugvinstralen, dan is het een pterygoplygthis pardalis. Beiden zijn harnasmeervallen die 40 to 50 cm groot kunnen worden. Hele leuke vissen, als je een bak hebt van een meter of twee. Ze hebben echt de ruimte nodig, en kunnen meer dan 15 jaar oud worden.
 

Ancistruz

Well-known member
Lid geworden
16 jan 2019
Berichten
2.785
Dit is een Gibbiceps.
Wordt zo een 60cm al dan niet groter.
 
TS
Tamaraqua

Tamaraqua

Member
Lid geworden
21 jun 2020
Berichten
10
Leeftijd
43
Pfff, zaten in de bak die ik overnam 60x30x30....🤨
Ik had me er nog niet helemaal in verdiept, ik ben beginner en dacht dat het wel goed zat. Vader had jarenlang een grote bak, zoonlief had deze bak een jaartje maar had geen interesse meer. Maar goed, ik moet niet zeuren, kon hem voor een prikkie overnemen. Hoe snel groeien ze gemiddeld? Ik wil ze nog niet zo snel weer een verhuizing laten doorstaan. Ik las dat ze dat niet zo tof vonden en door de stress ziek of zelfs dood kunnen gaan. Dus ik neem liever de tijd om ze even bij te laten komen. Mochten er zich kenners en liefhebbers bevinden hier, dan meld ik me als ik ze weg doe.
 

Friesian

Well-known member
Lid geworden
9 feb 2020
Berichten
716
Locatie
2e boom, 4e tak rechts.
Beste Tamaraqua.

Het gaat echt niet om zeuren, maar beginnersfouten is niet iets nieuws. Je bent niet de 1e. Er zijn ook mensen die zich er zelfs na jaren met vissen die erg groot kunnen worden te weinig in willen verdiepen.

Je mag en moet het zelf weten maar ik zou zorgen voor een ander onderkomen, hoe eerder hoe beter. Je doet er niet alleen de vissen heel veel goed mee. Eenzelfde verhaal komt voor bij clownbotia en goudvis als voorbeeld. Ze hebben ruimte nodig voor het inwendige.
 

Private conversations
Help Users
    Bovenaan