Schego titanium heater 600watt

Lid geworden
22 mrt 2009
Berichten
635
Leeftijd
60
Locatie
Rotterdam
Schego luchtpompen gebruik ik al jaren zonder dat ze defect zijn geraakt.

Of dat met verwarming ook zo is weet ik niet maar heb je de omschrijving wel goed gelezen?
Dan kun je lezen dat je er nog een apparaat bij moet kopen.
 

Dirk Bazuin

AquaForum Donateur
Lid geworden
16 mei 2009
Berichten
7.281
Leeftijd
63
Locatie
Delft
Website
dbazuin.nl
Schego luchtpompen gebruik ik al jaren zonder dat ze defect zijn geraakt.

Of dat met verwarming ook zo is weet ik niet maar heb je de omschrijving wel goed gelezen?
Dan kun je lezen dat je er nog een apparaat bij moet kopen.
Net als bij de aquamedic dus dat is geen verschil.
 
Lid geworden
12 jul 2014
Berichten
707
Leeftijd
34
Locatie
Zwartewaterland
Schego luchtpompen gebruik ik al jaren zonder dat ze defect zijn geraakt.

Of dat met verwarming ook zo is weet ik niet maar heb je de omschrijving wel goed gelezen?
Dan kun je lezen dat je er nog een apparaat bij moet kopen.
Zijn inderdaad goede betrouwbare luchtpompen. De garnalenbak draait er ook alweer een paar jaar op.
Uiteindelijk ben je met de schego controller duurder uit dan bij de AquaMedic verwarming.
 

biljoenblik

AquaForum Donateur
Lid geworden
3 sep 2015
Berichten
6.996
Leeftijd
39
Locatie
Hoogerheide
https://www.conrad.nl/p/aquarium-verwarming-schego-560-1244452

iemand ervaring met bovenstaande heater? dacht dat aqua medic de enige op de markt was met een titanium heater maar deze heeft en 100watt meer dan de grootste aqua medic en scheelt nog is behoorlijk in de prijs.

heb verder nooit van het merk gehoord?
Heb op een aantal fora gelezen dat de schego zelfs beter zouden zijn.

Aquamedic zou bij het snoer kunnen gaan lekken door corrosie. Echter dit was in zeewater.

Dit las ik, uiteraard pas nadat ik de aquamedic in mijn bak heb hangen.

Ik zou er wel een inkbird controller bij nemen. Zijn goedkoper en meer instel mogelijkheden.

Off topic.

Waarom 1x 600 watt en niet 2x 300 watt. Betere verdeling. Kan ook samen op 1 controller.
 
TS
RichD1011

RichD1011

AquaForum Donateur
Lid geworden
3 dec 2015
Berichten
7.227
Leeftijd
24
Locatie
Driebergen
Die controller (inkbird) hangt er al.

Komt in mijn bioloog te hangen, dus of 2x 300 een betere verdeling geeft?

Hangen nu ook 2x 300watt in maar die zijn lang en dik, passen net niet lekker.
 

tuinkabouter

AquaForum Donateur
Lid geworden
18 jan 2010
Berichten
6.261
Leeftijd
30
Locatie
alkmaar
Jeetje, dat zou ik niet verwachten van zo’n titanium.

Valt me wel tegen zeg.

Kortsluiting gemaakt, of gewoon ineens klaar?
Geen idee wat er mis mee is.
Alles draait nog hier, had ff een meter ertussen gezet maar de heater neemt geen vermogen meer op.
Inkbird doet het nog prima, nu dus ff voor nood een 100W en een 50W erin en gaan
 
Lid geworden
28 dec 2018
Berichten
314
Leeftijd
28
als je een verwarming wil die nie kapot gaat leg dan een verwarming kabel onder je bak
 

tuinkabouter

AquaForum Donateur
Lid geworden
18 jan 2010
Berichten
6.261
Leeftijd
30
Locatie
alkmaar
als je een verwarming wil die nie kapot gaat leg dan een verwarming kabel onder je bak
Ook die is 2x kapot gegaan bij mij..
Silicone huls was toch niet 100% waterdicht.

De mantaray bodem verwarmingen zijn trouwens ook uit de handel als ik me niet vergis, daar is een hoop mee mis gegaan heb ik paar keer gelezen
 
Lid geworden
28 dec 2018
Berichten
314
Leeftijd
28
Ook die is 2x kapot gegaan bij mij..
Silicone huls was toch niet 100% waterdicht.

De mantaray bodem verwarmingen zijn trouwens ook uit de handel als ik me niet vergis, daar is een hoop mee mis gegaan heb ik paar keer gelezen
ik gebruik gewoon een kabel afkomstig van tuin bouw waar 70 watt door heen gaat als ik vol open draaie gaat al 3 jaar goed hier het is gewoon kabel die warm woord en zoon draaie ding bij stop contact om af stellen da kan nie gouw kapot gaan dacht ik zo
 

Dirk Bazuin

AquaForum Donateur
Lid geworden
16 mei 2009
Berichten
7.281
Leeftijd
63
Locatie
Delft
Website
dbazuin.nl
ik gebruik gewoon een kabel afkomstig van tuin bouw waar 70 watt door heen gaat als ik vol open draaie gaat al 3 jaar goed hier het is gewoon kabel die warm woord en zoon draaie ding bij stop contact om af stellen da kan nie gouw kapot gaan dacht ik zo
Wat er kapor kan gaan is de transformator bij mij 2 keer. De eerste heeft het wel ruim 10 jaar gedaan de tweede net een jaar.
 

tuinkabouter

AquaForum Donateur
Lid geworden
18 jan 2010
Berichten
6.261
Leeftijd
30
Locatie
alkmaar
Wel geinig om te zien wanneer de verwarmer is gestopt..
9AD5402C-B3D5-4033-ABFD-232C13E227BA.jpeg


Inmiddels is het weer iets over de 25 en gaan we de nacht in met genoeg verwarming om de temperatuur vast te houden.
Morgen langzaam verder met opkrikken
 

tuinkabouter

AquaForum Donateur
Lid geworden
18 jan 2010
Berichten
6.261
Leeftijd
30
Locatie
alkmaar
540w zegt mijn meter, Maargoed als de 500w van aquamedic het kon moet dit ook goed gaan

Btw, net nog ff de aquamedic getest en word gwn warm en neemt een ruime 400w op volgens de meter...

C2C91067-1960-4B46-AA4A-069B03E39CA1.jpeg
 

tuinkabouter

AquaForum Donateur
Lid geworden
18 jan 2010
Berichten
6.261
Leeftijd
30
Locatie
alkmaar
Vreemd.

Zou de interne beveiliging aangesproken zijn geweest??
Zou kunnen, maar snap niet waarom.
Sinds ik gaten heb geboord voor mijn wervelbed heeft de heater prima gedraaid voor maanden, dus slechte flow om de heater zou het niet moeten zijn zou je denken.
Ik heb zaterdag mijn tempex platen afgeplakt om verdamping en warmte verlies verder tegen gedaan, wat ik al eens eerder heb gedaan zonder problemen.
En de heater is maandag op dinsdag kapot gegaan.
 
Lid geworden
30 mrt 2014
Berichten
77
Bij mij is nu binnen 5 maanden de tweede nieuwe set van aqua medic stuk. Bij de eerste hield de controller er mee op na een paar maand. Helemaal dood. Bij de nieuwe vervangende set vloog de aardlekschakelaar er deze week opeens uit. Met een elektricien op zoek gegaan naar de oorzaak en dit bleek de aqua medic controller / heater te zijn. Voor mij geen aqua medic meer.
 

tuinkabouter

AquaForum Donateur
Lid geworden
18 jan 2010
Berichten
6.261
Leeftijd
30
Locatie
alkmaar
Bij mij is nu binnen 5 maanden de tweede nieuwe set van aqua medic stuk. Bij de eerste hield de controller er mee op na een paar maand. Helemaal dood. Bij de nieuwe vervangende set vloog de aardlekschakelaar er deze week opeens uit. Met een elektricien op zoek gegaan naar de oorzaak en dit bleek de aqua medic controller / heater te zijn. Voor mij geen aqua medic meer.
Vervelend zeg, ik heb inmiddels de aquamedic ook op reserve liggen en ben over gegaan op inkbird+schego en bevalt me prima.
 
Lid geworden
30 mrt 2014
Berichten
77
Gelukkig heeft de zaak mij nu aangeboden de aqua medic set om te ruilen voor een set van Schego.
 
Aqua(s)chat-room
Help Users
  • Crash:
    Moest wel een verhoging maken onder het fornuis, maar kon de met dezelfde plint van het keukenblok afwerken.
  • TonHageraats:
    Die paar cm kan net het gemak zijn.
  • Crash:
    Ja scheelt wel, blad is nu 95,5cm hoog. Hoger gaan ze niet, maar hoeft ook niet.
  • Crash:
    De kraan is echter niet standaard. Vond de standaard kraan lelijk, heb er zelf maar eentje gekocht. Normaal mogen ze deze niet monteren ivm garantie. Handig als je die gasten persoonlijk kent. Plaatsen ze het gewoon voor je. :D
  • TonHageraats:
    Scheelt weer.
  • jessicapilon:
    Crash zei:
    De kraan is echter niet standaard. Vond de standaard kraan lelijk, heb er zelf maar eentje gekocht. Normaal mogen ze deze niet monteren ivm garantie. Handig als je die gasten persoonlijk kent. Plaatsen ze het gewoon voor je. :D
    Ik dacht dat dat een biertap was:D:D
  • jessicapilon:
    Op die standaard keukens zitten natuurlijk normaliter goedkope kranen
  • jessicapilon:
    deze oogt luxe moet ik zeggen
  • Crash:
    Zat best wel een goed merk kraan standaard bij, maar vond rvs kleur niet mooi en was geen mengkraan.
  • TonHageraats:
    Ik ga eens even wat doen, Laters.
  • Crash:
    Ik ga zo ook maar eens wat doen. :zwaai:
  • jessicapilon:
    Middag allen
  • JohnL1978:
    goedemorgen :)
  • JohnL1978:
    Hey naamgenoot :)
  • jessicapilon:
    Middag John
  • JohnT:
    Goedemiddag
  • Chat Bot:
    JohnT has left the room.
  • jessicapilon:
    Avond allemaal
  • Jordy:
    avond!
  • Jordy:
    Hoe is het met iedereen
  • Jordy:
    IS er iemand die mij wellicht kan adviseren?
  • RicardoDimm:
    Experts aanwezig?
  • Jordy:
    Ik heb een grote ton met zand van een kennis gekregen, iemand tips om die makkelijk te kunnen schoonmaken (het zand)
  • Apisto:
    Hangt er vanaf hoe groot de ton is haha. Zand uitspoelen vind ik altijd nogal lastig. Er blijft precies altijd maar vuil uitkomen.
    Apisto: Hangt er vanaf hoe groot de ton is haha. Zand uitspoelen vind ik altijd nogal lastig. Er blijft...
    Bovenaan