Sluierstaart eitjes

Discussie in 'Goudvissen' gestart door Aquari, 17 jul 2017.

View Users: View Users
 1. Aquari

  Aquari

  Lid geworden:
  3 jul 2017
  Berichten:
  17
  Hoi allemaal! Ik keek zojuist in mijn bak en zag dat mijn sluier allemaal eitjes op de plant heeft gelegd. Sommige zijn wit van kleur en sommige hebben een klein zwart stipje er in. Ik weet niet zo heel goed wat ik er mee moet doen. Ik heb momenteel geen ander aquarium om de volwassen vissen in te doen. Moet ik wachten tot de eitjes uitkomen, of worden ze dan opgegeten? Moet ik de eitjes er uit pakken en ergens anders in doen? En wat moet ik er verder mee doen als ze eenmaal zijn uitgekomen?
   
 2. Ruben01

  Ruben01

  Lid geworden:
  22 aug 2016
  Berichten:
  2.762
  Locatie:
  Oldenzaal
  Als je er geen andere bak ofzo voor hebt, zou ik ze er gewoon inlaten. Worden wel opgegeten. Als je ermee wilt gaan kweken, moet je ze apart zetten, maar dan heb je wel een grote bak nodig voor al die visjes als ze groter worden;)
   
 3. TS
  TS
  Aquari

  Aquari

  Lid geworden:
  3 jul 2017
  Berichten:
  17
  Ik wil er niet mee gaan kweken, maar het lijkt me wel leuk om ze te houden. Kan ik ze dan tijdelijk apart zetten in een plastic bak? Een grotere bak gaat er zeker komen, zodra ik betaald krijg. Kwam een 300 liter bak tegen voor een mooi prijsje, maar goed, daar kan ik pas aankomen zodra ik betaald krijg hihi. Maar daar heb ik nu natuurlijk niks aan ;)
   
 4. Ruben01

  Ruben01

  Lid geworden:
  22 aug 2016
  Berichten:
  2.762
  Locatie:
  Oldenzaal
  Tja, natuurlijk is het leuk om er mee te kweken. Maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Je zou de eitjes in een klein bakje kunnen doen, die je in het aquarium laat drijven. Luchtpompje erin. Daarna een grote bak halen voor de kleintjes, ondat de ouders ze op zullen eten. Als ze groter worden heb je weer een grotere bak nodig. Je kunt ze dan ook niet bij de ouders zetten, want dan word her wel een beefje heel druk in de bak.;)

  Hoe groot is de bak nu?

  Ik heb nu 30 goudvissen in een vijver van zo'n 500 liter, allemaal vissies van 1 jaar...
   
 5. TS
  TS
  Aquari

  Aquari

  Lid geworden:
  3 jul 2017
  Berichten:
  17
  De bak is niet zo groot, vandaar dat ik aan het kijken ben voor een grotere bak!

  De eitjes zitten er blijkbaar al langer in, want toen ik net van uit werk kwam zag ik ineens twee kleine visjes zwemmen! Eentje was wat groter, en kan ik helaas nu niet meer vinden (denk dat 'ie opgeslokt is) en de ander is een stukkie kleiner en heb ik weten te vangen en apart kunnen zetten. Er zitten nog een aantal eitjes in die nog moeten uitkomen. Kunnen de kleine visjes tijdelijk in een bak met stilstaand water? Ik heb voor nu helaas geen andere oplossing dan een plastic bakje met niks. Het luchtpompje zit in de aquarium en heeft één aansluiting voor een slang.. Als ik ze er in laat ben ik bang dat ze opgegeten worden, haha! Zou nu wel de hele nacht kunnen lopen turen in de bak.. maar kan denk ik net zo goed in de ochtend gaan kijken? Of is dat te laat haha ;)

  Als de visjes het redden, wat moet ik ze dan voor nu voeren?

  Verklaard ook wel waarom de bak ineens zo vervuild was paar dagen geleden en nu weer, oeps hihi.
   
 6. TS
  TS
  Aquari

  Aquari

  Lid geworden:
  3 jul 2017
  Berichten:
  17
  Zijn er inmiddels meer uitgekomen, ga nu echt mijn bedje in! Is het verstandig om een drijvend kweekbakje/afzonderingsnet te bestellen? Dan kunnen ze voor nu in ieder geval in mijn huidige aquarium zodat er wel nog stromend water is etc. en zodra ze groot genoeg zijn overzetten naar een andere bak?
   
  Ruben01 vindt dit leuk.
 7. Ruben01

  Ruben01

  Lid geworden:
  22 aug 2016
  Berichten:
  2.762
  Locatie:
  Oldenzaal
  Zounik niet doen...
  Je zou een t-stuk en een kraantje kunnen halen, en dienop de luchtpomp zetten. Ene eind in het bakje, andere eind in de grote bak. Met het kraantje kun je dan regelen hoeveel lucht er in het kleine bakje komt.;)
  Gewoon een plastig bakje erin doen, van de chinees bijv. wel goed schoonmaken;)
  Dat kun je doen, maar pas wel op dat er niet teveel goudvissen in de grote bak komen. Anders kan het filter het niet meer aan.
   
 8. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Wat leuk zeg, babyvisjes.

  Bij action heb je hele grote curverboxen volgens mij nog geen tientje. Plantje met eitjes en de jonkies erin. hoeft voor de rest qua inrichting niets in dan kun je goed schoon houden. Op Mp een filtertje op de kop tikken en zolang de luchtpomp zoals ruben aangaf. Je moet met de jonkies veel verversen en je heb speciaal fry food. Vlokkenvoer heel klein verkruimelen wellicht ook een optie .Bij verversen zorgen dat je dezelfde tempratuur aanhou.

  De eitjes zijn bevrucht dan moet je wel een grote verversing in het aquarium doen hoor. De bevruchting van de mannetjes tast het water heel erg aan.

  Succes en fotootje zou leuk zijn:foto:
   
  Ruben01 vindt dit leuk.
 9. TS
  TS
  Aquari

  Aquari

  Lid geworden:
  3 jul 2017
  Berichten:
  17
  Ze zitten nu in een klein plastic wit bakje, en die drijft voor nu in het aquarium. We hebben het helaas een paar dagen erg krap qua geld dus nu een curverbox met filter etc halen is voor nu geen optie, gelukkig wel over een paar daagjes - dus dat ga ik dan zeker doen! Ik wil dan voor nu https://www.bol.com/nl/p/europet-net-breeder-afzonderingsbak-12-x-14-x-12-cm/9200000010746085 of https://www.bol.com/nl/p/drijvend-kweekbakje-klein/9200000025083824 bestellen, maar ik twijfel welke ik moet doen door de reviews.. ben stiekem ook een beetje bang dat de babyvisjes er door heen kunnen zwemmen, ze zijn zo klein nu!

  Ik ga vandaag gelijk mijn water verversen, wat is het water troebel! Ik had dit een paar dagen geleden ook, vond het al een beetje vreemd, maar nu weet ik wat het was geweest haha.

  Ik heb geen vlokken voor mijn vissen maar korrels. Zou ik dit fijn kunnen stampen en dan voeren aan de babyvisjes? Of waar kan ik dat fry food bestellen?
  Sorry voor de vele vragen! Ik kijk zo voor een fotootje :D
   
 10. TS
  TS
  Aquari

  Aquari

  Lid geworden:
  3 jul 2017
  Berichten:
  17
  De eerste foto was toen ik het eerste visje had ontdekt. De tweede foto was van gisteravond van de visjes die ik heb weten te vangen, je kan het helaas niet zo goed zien..
  IMG_6031.JPG IMG_6048.JPG
   
  Ruben01 en Roundabout vinden dit leuk.
 11. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Voor het geld van het bakje wat je wil bestellen beter grote curver kopen. Die visjes groeien zo hard dat het bakje zo te klein is. Misschien als je bij het gedeelte gevraagd een oproepje plaats, gevraagd een klein intern filtertje voor mijn babyvisjes in de buurt van waar e woon, misschien heeft er iemand bij jou in de buurt nog eentje liggen die je goedkoop over kan nemen.
   
 12. Killerfish

  Killerfish

  Lid geworden:
  13 mrt 2011
  Berichten:
  2.682
  Locatie:
  Hellendoorn
  @michelle1; mee eens! Mocht je toch voor 1 van de 2 opties gaan die je zelf aangaf, ga dan aub voor dat netje! Dat bakje heeft amper doorstroming (netje ook niet al te veel maar al wat beter) en het water zal in het bakje snel vervuilen. Beter is inderdaad een aparte bak waar je visje in kunnen
   
 13. TS
  TS
  Aquari

  Aquari

  Lid geworden:
  3 jul 2017
  Berichten:
  17
  Ik heb een apart bakje voor ze gekocht en de winkel heeft mij artemia mee gegeven om te voeren. En een luchtpompje kan ik er nu ook bij in doen. Enig idee hoe vaak ik het bakje moet verversen? Als ze gaan groeien, en het überhaupt wel redden, koop ik tegen die tijd een aquarium waar ze mooi in kunnen :D

  Ik had er ook nog een paar eitjes vanochtend bij zitten, maar die zijn ineens weg? Heb ook niet meer visjes geteld.
   
 14. Ruben01

  Ruben01

  Lid geworden:
  22 aug 2016
  Berichten:
  2.762
  Locatie:
  Oldenzaal
  Hoe groot is de bak?


  Als er nog geen filter opstaat, zou ik het wel een paar keer per dag doen;)
   
 15. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Misschien eerst maar eens wat duidelijke antwoorden geven als dat kan.

  Wil best trachten je te helpen maar dit is erg moeilijk omdat je geen antwoord geeft op de vragen. Ik neem aan dat je al gelezen heb dat je de sluier vissen in veel liters moet houden etc. Ik snap best dat dit niet zo allemaal even aan te schaffen is. Volgens mij ben je wat jonger en heb je helaas geen geldboompje staan. Zal je niet vol schelden dat het allemaal niet zo kan maar wil je wel advies geven waar je wat aan heb.

  Waarschijnlijk heb je nu een broedbakje en artemia gekocht bij de LFS. Dit zal ong. 10 euro geweest zijn terwijl wellicht je hiervoor beter een curver had kunnen kopen. De baby visjes hangen nu in een hele beperkte ruimte wat hun groei gaat stagneren. Als het bakje in je aquarium hangt die eigenlijk ook al te klein is voor je volwassen vissen geven de baby s nog meer vervuiling af in je aquarium waar door al je vissen het moeilijk gaan krijgen.

  Als je volwassen vissen al in een kleiner aquarium zitten dan is het wellicht beter om geen baby visjes te gaan houden. Ik snap dat het heel erg leuk is maar als ze daar allemaal onder moeten lijden is het een kwestie van keuzes maken.

  Vragen.

  Hoeveel volwassen sluiers in hoeveel liter? Als je liters niet weet post je even de maten. Liters waar babys visjes in zitten en hoeveel visjes. Een foto van je aquarium is ook leuk zodat we wat kunnen zien.

  Wellicht ga je wat posts krijgen wat niet zo leuk is om te lezen maar je moet het zien als opbouwende kritiek. De meeste willen best met je meedenken hoe je dit het beste kunt aanpakken met wat je nu voorhanden heb. De tips kun je dan verder gebruiken mocht je een groter aquarium kunnen regelen.

  Alle technische snufjes etc is belangrijk maar het aller belangrijkste voor al je visjes zijn veel liters schoon/vers water zonder giftige stoffen die je visjes zelf aanmaken.
   
 16. TS
  TS
  Aquari

  Aquari

  Lid geworden:
  3 jul 2017
  Berichten:
  17
  Ik heb verder geen vragen gelezen.. maar dat heb ik wellicht over het hoofd gezien. Ben er inderdaad al op de hoogte dat sluiers veel liters water nodig hebben en helaas zitten die van mij te klein. Er zitten momenteel 5 sluiers in 60/65 (?) liter water, zo heb ik het overgenomen.. Ik heb het als het goed is eerder ook vermeld dat zodra ik betaald krijg, dat er een 300 liter bak voor ze komt. Kan zo'n aquarium en toebehoren helaas niet 1, 2, 3 uit de lucht toveren.

  Ik ben vanmiddag bij twee winkels geweest en zoals jij eerder zei heb ik inderdaad zo'n box gehaald. Daarna verder gegaan naar de aquariumspecialist om wat kleine benodigde dingetjes te halen en de artemia voor de visjes. Had gevraagd aan een medewerker wat ik ze het beste kon voeren en hij raadde mij dit aan.

  Ik vat dit totaal niet op als een post wat niet leuk is, ik snap de bezorgdheid en ik neem aan dat er net zoals mij - genoeg onervaren mensen zitten, die misschien eigenwijs zijn en totaal niet luisteren- en heb ook genoeg hier op het forum gelezen wat te wachten kan staan qua posts. Alle tips zijn echter welkom bij mij, daar leer ik juist van! Wil natuurlijk het beste voor de visjes.

  Ben helaas bang dat de babyvisjes het niet gaan overleven, had er weinig kunnen redden gister en zag toen ik net uit mijn werk kwam dat er een paar nog leven. Wel heb ik zo nu en dan iets zien zwemmen in het aquarium maar als je een seconde je focus er af haalt, zijn ze alweer verdwenen. Als ze het niet overleven, jammer, maar dan ben ik tenminste beter voorbereid voor eventueel in de toekomst.

  Ik waardeer de bezorgdheid en ik neem het alleen maar positief op! Zo kan ik ook beteren en kijken wat de opties zijn (:
   
 17. Ruben01

  Ruben01

  Lid geworden:
  22 aug 2016
  Berichten:
  2.762
  Locatie:
  Oldenzaal
  Tja, als je zo'n kleine bak hebt, zou ik ze gewoon laten opeten ofzo. Klinkt hard, maar je hebt de ruimte er dus niet voor. Eerst een grotere bak halen voor je goudvissen, ze leggen wel vaker eitjes.;)
  Sorry dat ik het zeg, maar zo denk ik erover.;);)


  Maar het blijft jouw keuze, als jij zegt dat je de kleintes wilt houden, wil ik je met alle plezier helpen.;)
   
 18. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Inderdaad kun je beter de jonkies laten opeten totdat je een grotere huisvesting heb. De jonkies vervuilen heel veel en je heb 5 vissen in 65 liter dat gaat niet goed komen. Als je straks meer ruimte heb krijg je nog eieren zat:help:

  Klinkt cru maar is top voedsel voor je sluiers.

  Ik ben zelf ook begonnen met 4 sluiers in 65 liter. Ze werden allemaal erg ziek. Ik heb een fotoalbum daar kun je zien hoe ziek ze werden.

  Nu je de box toch heb is het wellicht een optie om 2 sluiers hierin te doen dan hebben ze toch allemaal extra liters.

  Je zult om de dag minstens de helft moeten verversen van de 2 onderkomens wil je het water enigzins houdbaar voor je vissen houden.


  Bedoelde dat je wellicht Posts ga krijgen van andere die nu lezen 65 liter 5 sluiers. Zijn ook wel eens Posts die wat minder tactisch zijn. Het is ook een belabberde situatie hoe je vissen nu zitten.