1. Bezoekt u onderstaande sponsor om onze server in stand te houden?

Stroming

Discussie in 'Filters en pompen' gestart door fish lover, 7 dec 2017.

View Users: View Users
  1. fish lover

    fish lover

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Home
    Hallo iedereen,

    Ik heb momenteel op mijn 135*55*50 een teratec 700 ex staan plus een bioloog met opvoerpomp. Deze laatste geeft eigenlijk nul stroming en de teratec niet voldoende zoals het lijkt.

    Nu kan ik een stromings pomp kopen.
    Maar ik heb ook nog een JBL cristalprofi greenline staan. Als ik deze aansluit kom ik misschien op voldoende stroming extra filter maar ook meer stroom verbruik kabels etc .

    Wat zouden jullie doen??
     
  2. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    75.517
    Locatie:
    Groningen
    Ik zou dan voor een aparte stromingspomp gaan gelet op de ruimte die de 901 zal innemen.Hoeveel liter is je bak?
     
  3. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    75.517
    Locatie:
    Groningen
  4. TS
    TS
    fish lover

    fish lover

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Home
    Totaal ongeveer 400 l
     
  5. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    3.570
    Locatie:
    alkmaar
    Weet niet wat je probeerd te bereiken.
    Maar komt er wel water uit je bioloog?
    En hoe bedoel je geen stroming?
     
  6. TS
    TS
    fish lover

    fish lover

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Home

    Stroming ivm CO2 verdeling etc moet geen golfslagbad zijn.

    Bioloog geeft wel water maar tis maar een zacht straaltje. Het betreft een aqua medic ocean runner ph2000
     
  7. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    3.570
    Locatie:
    alkmaar
    Zou voor een zwaardere opvoerpomp gaan.

    Ff uitgaande dat je aquarium rand ongeveer op 1,2m staat houd je buiten gewoon weinig over van de 2000L/U die de pomp levert op opvoerhoogte 0
     
  8. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    75.517
    Locatie:
    Groningen
    Hoeveel zal er van de 2000 liter overblijven gelet op de net genoemde hoogte Tuinkabouter?
    Ik wilde op mijn zeewaterbak eerst een opvoerpomp van 1000 liter nemen maar men zei dat daar 600 van over zou blijven. Ik heb nu een verstelbare Jebao voor 55 euro gekocht die 2000 liter doet.
     
  9. TS
    TS
    fish lover

    fish lover

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Home
    Heb net een JBL proflow 1100 er op gezet ongeveer 1200 l pr uur. Verstelbaar.

    Wereld van verschil met de kracht uit de uitstroom.

    Ruim 3x bak inhoud. Ik snap kabouter zijn verhaal. Allemaal gelezen inderdaad. Ik laat voor nu deze er opstaan kijken of het beter wordt voor mijn plantjes. Misschien in de toekomst nog wat zwaarder.

    Ik pomp overigens ook nog over de potfilte.
     
  10. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    3.570
    Locatie:
    alkmaar
    Naja @Josi kan daar een heel mooi en gedetailleerd verhaal over vertellen.

    Maar 9/10 keer is de maximale opvoerhoogte van de pomp de hoogte waarop het water een stroomsnelheid van 0 L/U heeft en dus niet meer stroomt
    Houd dus in dat als je 2000 L/U op 0m en 0L/U op 1,5m hebt houd je dus niet veel over als het water 1,2m moet stijgen eerdat het in je aquarium is
    Ken de pompcurve niet van deze pomp.
    En ben niet echt een ster in rekenen maar gok op 400L/U in ideale omstandigheden...
     
  11. TS
    TS
    fish lover

    fish lover

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Home

    Dat zou zomaar goed kunnen. Ik vertel mijn verhaal dan ook alleen maar uit mijn waarneming. Want de dikte van de buis is ook bepalend.

    400l zou dan ongeveer 1x de bak per uur zíjn.
     
  12. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    3.570
    Locatie:
    alkmaar
    Uhhu, maar je hebt de aquamedic dus vervangen voor een jbl?
     
  13. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    4.740
    Locatie:
    Hoogerheide
    Puur naar de specs kijkend.

    https://aqua-medic.de/manuals/Ocean Runner PH-manual_128803233957.pdf
    2000 liter max 1,5 meter.

    https://www.jbl.de/?lang=nl&mod=download&id=10618
    1200 liter max 1,3 meter.

    Dan is het niet logisch dat de jbl het beter doet.

    Misschien moet je het pomphuis van de aqua medic eens schoonmaken?
     
  14. TS
    TS
    fish lover

    fish lover

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Home
    Klopt.

    Ook dit klopt.
    Ik had hem al eens schoon gemaakt mocht niet helpen. Geluid is nu ook stuk rustiger.
    Ze hebben hem ook in een 2000 versie maar dat leek me eerst wat teveel.:juggle:
     
  15. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    3.570
    Locatie:
    alkmaar
    Zal de aquamedic met een grotere slang zijn gemeten?
    Misschien is het pomphuis van de jbl anders ontworpen waardoor hij beter druk kan bieden tegen de opvoer hoogte, of het is niet het uiterst maximale wat de pomp kan leveren
     
  16. TS
    TS
    fish lover

    fish lover

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Home

    ik heb de aquamedic op de zelfde slang aangesloten. jbl geeft dan meer druk. zal morgen is even foto maken van het boekje staat een cruve in.
     
  17. TS
    TS
    fish lover

    fish lover

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Home
    IMG_20171208_150528346.jpg

    Zoals beloofd.
     
  18. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    3.570
    Locatie:
    alkmaar
    En je weet zeker dat je niet de u2000 hebt?
     
  19. TS
    TS
    fish lover

    fish lover

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    339
    Locatie:
    Home
    Jup
    Jup 100% zeker u1100
     
  20. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    3.570
    Locatie:
    alkmaar
    Raar dat het dan zo’n verschil maakt
     
  21. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    4.740
    Locatie:
    Hoogerheide
    Puur naar de specs kijkend kan dit niet.

    Dus de aqua-medic zal een defect moeten hebben. Misschien is er een winding intern doorgebrand?? Of er zit een verkeerde impeller in.