Wat is er nieuw

tc420 dagschema maken


mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
hoi heb de tc420 met hvp led lamp overgenomen zonder kabel en dus software. heb inmiddels het programma Pled gedownload maar snap er helemaal verder niks van . wil dus licht van 12 uur tot 23 uur. hoe stel ik dit in. graag wat simpele uitleg zodat ik stap voor stap kan meedoen. vast heel erg bedankt
 

Fozzy

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
3 januari 2009
Berichten
17,977
Leeftijd
60
Locatie
Banthum
Hier in dit filmpje van Azaqua op You Tube wordt het stap voor stap uitgelegd en weergegeven hoe je een schema maakt.

 
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
Dank voor je reactie. Ik heb dit filmpje vandaag al bekeken maar lukt mij niet om naar de tc420 te sturen. en ik sta er van te kijken dat voor 1 dag ca. 40 regels gemaakt moeten worden. is dit dan voor elke dag van de week? en daarvoor had ik een klein testje gedaan en dit kon ik dan wel per regel afspelen naar de 420 maar klopte niks van de verlichting terwijl ik heb gekeken welke kleur bij welk kanaal hoort. heel raar dus. ik zag ook dat 5e kanaal op de 420 niet is aangesloten, wel 1 tm 4 en 2 kabels in V+. dit wordt niet genoemd in het filmpje. dus kan dan nooit goed werken lijkt mij. graag advies.
 

Robin E

Well-known member
Lid geworden
11 april 2010
Berichten
98
Locatie
Purmerend
Het kanaal dat je niet gebruikt laat je gewoon op 0 staan. Heb je de TC420 al op tijd gezet door op het klokje te klikken? en lukt dat? Dan heb je in ieder geval verbinding. Alhoewel ik ook las dat je wel per regel kon afspelen, dus dan zou je verbinding hebben. 40 regels is niet nodig, je kunt er gewoon minder maken, maar minimaal 2 dacht ik en binnen 0-24 uur. Je hebt alleen een dagprogramma. Je kunt wel meerdere dagprogramma’s maken, maar die moet je met de hand wisselen. tenminste ik zou niet weten hoe dit automatisch kan. Ik heb 20 regels en maak gebruik van zowel jump en fade, daarom is het rood en blauw in tekst, maar het is maar net wat je zelf wil.

Wat ik ook gemerkt heb is dat pled een beetje bokkig is met invoeren. Ik moest echt elke tijd goed ingeven en ook op volgorde van tijd anders ging het niet goed. Als het er eenmaal in zit dan werkt het best wel goed.

Als voorbeeld mijn programma. Daar is vast van alles op aan te merken, maar daar gaat het nu niet om. Ik heb 20 regels en bij de laatste regel is om 22:15 alles 0.

D0BF7632-32F9-49D9-AEDA-A0A4E274356B.jpeg
 

Robin E

Well-known member
Lid geworden
11 april 2010
Berichten
98
Locatie
Purmerend
Nog een tip, sla je programma op door op de diskette te klikken, want je kan het niet terughalen uit het apparaat. Pled uit programma weg.

Als je programma klaar is druk dan op de downloadknop, die met dat pijltje naar beneden. Alhoewel misschien vanzelfsprekend kwam dat niet echt tot uitdrukking als stap in het filmpje vind ik.

voor wat betreft de kleuren per kanaal, dat is een indicatie die handig is bij de standaard programma’s, als het je eigen programma is maakt dat eigenlijk niet uit. Jouw lampen ken ik niet, dus hoe die aangesloten moeten worden weet ik niet, maar er is vast iemand op het forum die het wel weet als blijkt dat het toch niet goed gaat.
 
Laatst bewerkt:

Daniel 82

Well-known member
Lid geworden
14 januari 2010
Berichten
1,759
Leeftijd
38
Locatie
Maastricht
Klopt het nu dat je geen kabel en cd hebt? Zonder kabel gaat het niet, maar de kabels zijn wel los tekoop.
 

Daniel 82

Well-known member
Lid geworden
14 januari 2010
Berichten
1,759
Leeftijd
38
Locatie
Maastricht
In de bijlage van dit bericht een bestand met nog een handleiding.
 

Bijlagen

  • led-time-tijd-dag-nacht-controller-tc420-5.pdf
    638.1 KB · Weergaven: 12
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
Bedankt voor de reacties. Zal proberen straks verder te gaan.
 
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
ik heb geen cd maar wel programma kunnen downloaden en gebruik een kabel van mn oude printer, dus kan contact maken met controller. het lukt mij niet om het juiste licht te krijgen. mijn andere aquarium heeft geen controller en gaat aan om 12 uur en uit om 23 uur. zo wil ik de andere bak ook hebben en dan mag er een soort van zonsopgang en ondergang in zitten. bedoeling is dus om 12 uur wat flauw licht en vanaf 12.30 alles aan tot 22.30, dan weer wat flauw licht en om 23 uur helemaal uit. wat er nu instaat van andere mensen : ik doe zelf de stekker in stopcontact om 12 uur en merk rond 18 uur dat wat donker wordt van licht in de bak en rond 20 uur beetje blauw licht. dit wil ik dus absoluut niet en krijg dit niet goed. heel verhaal dit maar kan het niet beter uitleggen hoe nu de situatie is. ik snap totaal niet hoe ik dit wel goed moet instellen. daarom nogmaals advies en stap voor stap uitleg.
 

Robin E

Well-known member
Lid geworden
11 april 2010
Berichten
98
Locatie
Purmerend
Hier een simpel voorbeeld voor een kanaal.

van 12:00 tot 12:30 gaat de verlichting van 0 naar 100% in stappen
deze blijft 100% tot 22:30.
van 22:30 tot 23:00 gaat de verlichting van 100 naar 0% in stappen.

je moet de regels hier lezen/schrijven als op een bepaald moment in tijd wil ik een bepaalde status hebben en dat gaat de controller doen. En dan kan je nog met je andere kanalen de kleuren bij mengen, maar met mijn systeem heb ik dat dus iets anders gedaan, maar dan moet je eerst de basis een beetje snappen of een standaard programma downloaden en evt aanpassen aan wat je mooi vind.
 

Bijlagen

  • 354665A0-2FDA-4E30-8103-831339B2FCFB.jpeg
    354665A0-2FDA-4E30-8103-831339B2FCFB.jpeg
    4.3 MB · Weergaven: 14
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
dank je Robin, wordt me nu iets duidelijker. maar de volgende actie. oke kabel in de controller om contact te maken en dan overzetten naar controller. hoe doe ik dit precies en hoe vind ik dit schema dan vervolgens terug op de controller?
 

Daniel 82

Well-known member
Lid geworden
14 januari 2010
Berichten
1,759
Leeftijd
38
Locatie
Maastricht
Op de controller zie je alleen de naam van het schema.

In de handleiding die ik heb gestuurd staat echt alles stap voor stap uitgelegd.

Ik heb ook hvp verlichting met deze controller.

Ik wil je dit zelfs wel telefonisch uitleggen vanavond. Als je wil stuur ik mijn nummer via PB naar je toe en kunnen we bellen.

Zet ik ook het programma aan en loop je er door heen.
 

RobertDJ

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
2 april 2018
Berichten
300
Leeftijd
51
Op de controller zie je alleen de naam van het schema.

In de handleiding die ik heb gestuurd staat echt alles stap voor stap uitgelegd.

Ik heb ook hvp verlichting met deze controller.

Ik wil je dit zelfs wel telefonisch uitleggen vanavond. Als je wil stuur ik mijn nummer via PB naar je toe en kunnen we bellen.

Zet ik ook het programma aan en loop je er door heen.
op youtube vind je filmpjes die dit stap voor stap laten zien. Succes!!
 
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
beste allemaal. het is hoop ik nu gelukt met voorbeeld schema van Daniel en Robin met wat lichtaanpassingen. de tijd op de controller staat op tijd van nu maar de datum heb ik ook ingesteld op vandaag maar die verloopt . staat nu op 21-04-07. wat betekent dit?
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
Dat klopt toch het is 2021-april-7e dag
Dat klopt toch het is 2021-april-7e dag.

Dat klopt toch het is 2021-april-7e dag.
Echt erg van mij. Zie het nu 😳 verder gaat het goed
Bekijk bijlage 322949
Hier nog even mijn programma

Channal volgorde:
1 rood
2 groen
3 blauw
4 wit 1
5 wit 2
Bedankt hier heb ik ook iets aan
 
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
Ik probeerde net nog wat wijzigingen aan te brengen aan schema wat ik gister in de controller heb gezet maar ondanks dat is opgeslagen is dit niet meer terug te openen in Pled. Heb ik iets verkeerd gedaan of moet ik weer opnieuw maken?

En nog een vraag, kan ik de led lamp van mijn andere aquarium ook aansluiten op de tc420?
 

Robin E

Well-known member
Lid geworden
11 april 2010
Berichten
98
Locatie
Purmerend
Heb je het programma ook met het diskette symbool opgeslagen? Zo ja dan kan je door op het mapjes symbool te klikken het programma weer openen. Zo niet zal je het programma opnieuw moeten maken. Helaas werkt het zo met de TC420.

In theorie kan je meerdere lampen op dezelfde controller aansluiten, maar in de praktijk komt er iets meer bij kijken en hangt het helemaal af van de technische gegevens van je lampen, de voeding en voor de TC420 het totale vermogen. Dan zal je daar wat over moeten vertellen. Anderzijds als je tevreden bent met wat je hebt kan je het natuurlijk ook gewoon laten voor wat het is. Het zou zonde zijn als er iets stuk gaat als het niet op elkaar past.
 
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
Het programma is opgeslagen maar kwam gemaakte schema niet meer tegen. Geeft niet hier leer ik van. En qua 2e led lamp, zal morgen kijken of ik wat gegevens kan doorsturen. En anders 2e controller erbij. Ben al blij dat het nu werkt
 
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
Nog een volgende vraag. Weten jullie iets over gebruik van een tds meter?
 

Daniel 82

Well-known member
Lid geworden
14 januari 2010
Berichten
1,759
Leeftijd
38
Locatie
Maastricht
Echt waar... dat wist ik niet🤔 het gaat mij er meer om welke ik moet aanschaffen. Maar ik zal niks meer vragen
Laat je niet uit het veld slaan.... succes met je controller, fijn dat je deze nu aan de praat hebt.
 

RichD1011

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
3 december 2015
Berichten
9,320
Leeftijd
26
Locatie
Driebergen
Echt waar... dat wist ik niet🤔 het gaat mij er meer om welke ik moet aanschaffen. Maar ik zal niks meer vragen

Denk dat het gewoon bedoeld was grapje hoor :)) (en wellicht om te kijken wat nu de vraag achter de vraag is, wat je nu dus eigenlijk al doet met de vraag welke je moet aanschaffen :deal:)
 
Topicstarter
mary1964

mary1964

Member
Lid geworden
5 april 2021
Berichten
14
Leeftijd
56
Ik wilde ook erbij zetten welke aan te schaffen maar dacht dat mijn vraag duidelijk was. Blijkbaar niet. Maakt niet uit verder.

In elk geval nogmaals bedankt voor de goede hulp met de controller. Werkt echt goed😉😉👍😀
 

Bovenaan