tremazol


astrid j zei:
Ik had dat ook al gegoogeld Alex, maar dat middel is niet geschikt voor ankerwormen, alleen voor wormen die je onder de microscoop ziet
Ik heb van John al iets door gelinkt gekregen wat hij met goed resultaat van een dierenarts gekregen heeft, daar zou ik nog wel een dierenarts hier uit de buurt kunnen vragen.
Je kan het namelijk alleen via de dierenarts krijgen ( levamesol)

Ja ik heb er goede ervaringen mee gehad en meerdere leden al. Nu weet ik niet hoe het zit me de bewuste worm maar bij mij werkte het perfect. Het is alleen maar via de dierenarts te krijgen (Levamisole).
 
luc zei:
Heb je al eens gedacht aan Flubenol om te gebruiken?
Het middel is meer tegen planaria, niet ankerwormen, die krengen graven zich met hun kop in de huid, en wat wij zien is de staart ( dat dunne witte lintje.
Ik ga donderdag achter iedereen en alles aan, heb daar ook tijd voor, en tot dan gaat het hopelijk nog goed met de vissen, aan hun gedrag zie ik niks, schuren doen ze niet, ze eten goed, maar de wormen zijn goed zichtbaar, alleen lijken ze nu nog meer zichtbaarder dan voor de kuur, ze lijken losser op het lichaam te liggen, die rond het oog ook, alsof ik die eraf kan plukken, hij zat veel dieper.
 
Blijkbaar is metrifonaat het middel tegen ankerwormen, moet je maar eens vragen aan een dierenarts of je apotheker in de buurt, de wormen die je ziet zitten zal je met een klein pincet of tangetje moeten verwijderen.
 
luc zei:
Blijkbaar is metrifonaat het middel tegen ankerwormen, moet je maar eens vragen aan een dierenarts of je apotheker in de buurt, de wormen die je ziet zitten zal je met een klein pincet of tangetje moeten verwijderen.
Ja, ook dat heb ik gelezen, maar ik zie dat helaas niet zitten, ik heb het geprobeerd, maar uit het water zie ik ze minder goed, dus maak ik meer zieke dan gezonde vissen als ik dat zou doen, ze zitten ook in de vinnen, die trek je aan gort, en dan moet je nog maar hopen dat je die ankerworm hebt, ook dat kreng die bij het oog zit, mij te eng om te doen, durf ik echt niet.
Ik heb wel eens karperluizen van sluiers verwijderd met een pincet, maar dan had je ook een grote vis in je hand, die kon ik makkelijker bedwingen, maar zo'n rami is zo'n teer visje,en zo'n rouwtetra is zo klein om die goed te bedwingen, laat staan dat ik daar zo'n worm van kan verwijderen, ik heb zelf de beef als ik ze uit het water heb , tis voor mij geen doen :koud:
Maar bij geen keus, en als ik de zenuwen onder controle heb, wie weet dat ik toch de moed ergens vandaan haal :rolleyes:
 
Ik zou er niet zelf aanklooien als je niet weet wat je moet doen en zeker niet aan de vinnen gaan lopen trekken
 
Ik heb het bij 1 vis geprobeerd, nee, ik kan het niet, ik beschadig ze te veel, ik ben in afwachting van dokter Baalman uit Voorhout, ik ben doorverwezen door een dierenartspraktijk die weet dat hij verstand van vissen heeft. Kan ieder moment bellen.
 
Ik heb een aquarium specialist gebeld, want van de dierenarts niks meer gehoord, en die is vandaag ook nog eens gesloten.
Deze vertellen mij dat ankerwormen stugge beesten zijn die dus met haken in de huid vast zitten.
Door de kuren die ik dusver gebruikt heb, zijn ze waarschijnlijk wel dood, maar ze blijven nog een poosje verankerd zitten, dus zichtbaar.
In de loop van tijd vallen ze er vanzelf af.
Doordat ik 3 kuren heb gebruikt gaan hun er van uit dat ik de eitjes en wormen wel gedood heb.
Aangezien ik nu toch een week moet wachten voor ik wederom wat zou kunnen doen, wacht ik het even af.
Met een pincet verwijderen was ook een optie, gisteren geprobeerd met een rami, maar die wormen zijn echt kei hard, en sommigen tussen de vinnen, geen optie om te doen.
Ook heb ik een vissendokter gemaild ( dokter Werkman) bekend hier op het forum, en wacht op zijn antwoord. Dan weet ik het zeker of ik goed gedaan heb.
Tot zover het probleem!
 
Jammer dat de dierenarts niks meer van zich heeft laten horen. Beetje slordig. Had de specialist ook aangegeven wanneer de ankerwormen er af vallen?
 
Het kan heel lang duren heeft hij gezegd, maar in verloop van tijd gebeurt het wel.
Goed de boel maar in de gate houden.
 
Marcje1968 zei:
Even op de quote terug komend ...

Discus zit op hogere temperatuur, waardoor de levencyclus van de worm ook versneld word.
De eieren van de wormen komen sneller uit en als je dan 2 weken wacht, hebben de nieuw uitgekomen wormen alweer eitjes afgezet ....

En het is juist bedoeld om de worm te bestrijden voordat hij opnieuw eieren af kan zetten.

Alle middelen werken namelijk niet tegen wormeitjes.

En aangezien het hardnekkig is zou ik volgend schema aanhouden:

Behandelen

Week rust

Behandelen

Week rust

Behandelen


Jep 3 keer ..... hardnekkige plaag :)

Volgens hun moet het afdoende zijn maar ik neem deze raad van Marsje wel aan ;)
 
Ik ben terug gebeld door dokter Baalman, hiep piep hoera!!!!
Hij verteld het zelfde verhaal als de dieren speciaalzaak.
Ankerwormen kunnen inderdaad heel lang blijven zitten voor ze eraf vallen.
De vissen schuren niet meer, dus dat is volgens hem een heel goed teken dat ze dood zijn.
Dus mijn verhaal is ook nog eens bevestigd door dokter Baalman.
Hij zelf heeft ook diverse aquaria, en ook over het diepvriesvoer gesproken, maar dat verhaal vertel ik bij afdeling voeding ( zo'n fijne man, en we hebben zo goed gepraat, een hoop wijzer geworden)
Deze kennis wil ik ook met jullie delen!
 
Vandaag hopelijk de laatste kuur dactycid erin gedaan, zit nu een week tussen, vorige week woensdag een waterwissel gedaan, vandaag weer 25 %, en de kuur dactycid voor de derde keer erin.
Deze week zag ik gelukkig dat wat wormen van hun lichaam verdwenen, dus die zijn idd dood, nu voor de zekerheid een derde maal herhaald.
 
Nou ik hoop dat je de strijd dan eindelijk hebt gewonnen Astrid. Het zijn rotkrengen he als je ze eenmaal hebt.
 
Ja Joh, echt verschrikkelijk, ik heb er nu voor het eerst mee te maken, maar echt, wanhopig wordt je er van, en ook dat timen wanneer je er goed aan doet om de herhalingskuur erin te doen, ik hoop echt van ganser harte dat het nu goed gaat, anders maar dokter Baalman weer eens bellen.
 
Gisteren voor het licht uit ging, zag ik weer 1 worm bij een roodneuszalmpje, vandaag wederom een dactycid kuur erin.
Het is precies een week geleden sinds de laatste kuur, dus er zijn toch weer eitjes uitgekomen.
Ik ga nu echt denken de hobby op de schop te doen, ik wordt hier zo nerveus en wanhopig van. :(
Dr Baalman zegt ook om toch weer de kuur erin te doen, het luistert zo nauw met die herhalingskuren.
Het dood de wormen, niet de eitjes, maar dan komen ze na een week terug, dan na 9 dagen, ik wordt echt gek.
Ik krijg het maar niet onder de knie.
Nu voor de derde keer achterheen in 3 weken.
De eerste keer dat ik dactycid gebruikte, heb ik zoals op de beschrijving 14 dagen willen wachten.
Dat was dus geen succes,na9 dagen meer wormen toen 2 weken achter elkaar behandeld, en nog geen succes, dus nu gaat het voor de derde keer met een week rust, weer een kuur in, in de hoop dat ze nog geen eitjes gelegd hebben, dan pas heb ik het euvel te pakken.
Maar ik wordt er ondertussen wel beroerd van en heb er zo nog weinig zin in :p
Dus hoe ben ik te werk gegaan, anders snapt niemand het meer.
week 1, tremazol kuur, hielp niks zelfde week wormen erbij
week 2 dactycid, hielp wel, maar door het wachten van 2 weken, kwamen de eitjes eerder uit, en konden zich vermenigvuldigen
opnieuw begonnen na 10 dagen
Week 1, dactycid
week 2 dactycid, oude wormen waren dood, en verdwijnen langzaam.
week 3 vandaag, wederom na een week een verse worm gezien, dus weer een kuur erin, in de hoop dat ze zich nog niet vermenigvuldigd hebben
 
Klote zeg! Maar ik vraag me af Dactycid dan wel nog wel effectief is?
 
Het is effectief op de levende wormen, maar niet op de eitjes, dat is nou net de narigheid ervan.
Er bestaan geen middelen tegen die eitjes, dus moet je zo goed timen met die herhalingskuur.
Ja, je zou ozon of uv filters kunnen gebruiken, maar dat vind ik ook eng, en duur
De kunst is zodra die eitjes uit komen, te behandelen,zodat deze dood gaan en zich niet meer kunnen vermenigvuldigen, en ik ben soms te laat en soms te vroeg geweest.
Dus hoop ik vandaag op tijd te zijn, anders weet ik het ook niet meer ;(
 
Maar je had toch al 3 behandelingen gedaan en het 'medicijn' er ook langer in laten zitten? Maar het is inderdaad moeilijk. Ik had zelf ook Dactycid gebruikt, had niet het idee dat het nou effectief was. Kan zijn dat de 'timing' van de nabehandeling niet goed was.
 
Ik heb nu idd 4x dactycid gebruikt, de eerste kuur is mislukt, omdat ik 14 dagen wilde wachten zoals het recept voorschrijft, maar dat was te lang met het gevolg, na 9 dagen wormen, die uit de eitjes waren gekomen, en zich al weer voortgeplant hadden.
Weet je, het is echt 1 groot drama als je dat in je bak hebt hoor.
De timing is zo belangrijk.
Je moet ze bestrijden als ze uit hun eitjes kruipen, en voor ze zich kunnen voortplanten.
De mannetjes gaan vrij snel dood, de vrouwtjes hechten zich aan de vis om hun jongbroed weer te verzorgen, en dat moet je nu net voor zijn.
Je hebt best kans dat ik nog een kuur moet doen, maar dat gebeurt wel via een dierenarts, ik heb nu weer een telefoon nummer van dhr Werkman gekregen van een echte vissendokter uit Rijswijk.
Ik moet zeggen dat dr Baalman me ook goed helpt hoor, ik zal het toch een keer gaan overwinnen hoop ik zeg, anders gooi ik de handdoek in de ring hoor!
 
Dat zal deze week moeten uitwijzen, ik weet het nog niet.
Er zijn geen nieuwe wormen bij tot nu toe, maar je weet maar nooit.
Geen idee hoeveel eitjes die krengen leggen, of wanneer die uit komen.
Als ze op verschillende tijden eitjes leggen, is het nog steeds een onzeker verhaal.
Ik juich nog niet :rolleyes:
 
Even een kleine up-date, so far so good, ik ben nog steeds aan het speuren, maar gelukkig nog steeds geen nieuwe wormen erbij, wat denken jullie, kan ik al juichen, of toch nog maar een weekje wachten?
 

Terug
Bovenaan