Tussendoortje voor de garnalen.


Twinkie

Active member
Lid geworden
29 september 2022
Berichten
34
Leeftijd
46
Zijn foto's van enkele dagen geleden.
Ze hadden recht op een stuk bloemkool.
Smullen maar.
 

Bijlagen

  • 332355434_1772364549813807_4079309378747561338_n.jpg
    332355434_1772364549813807_4079309378747561338_n.jpg
    43.8 KB · Weergaven: 48
  • 332531066_858109015482321_7088407536616652954_n.jpg
    332531066_858109015482321_7088407536616652954_n.jpg
    50.9 KB · Weergaven: 52
  • 332454807_579747374053131_8950377574483279287_n.jpg
    332454807_579747374053131_8950377574483279287_n.jpg
    42.1 KB · Weergaven: 50
  • 332584063_521932333196294_2201541251461267831_n.jpg
    332584063_521932333196294_2201541251461267831_n.jpg
    39 KB · Weergaven: 50
Dat schijnt ze te smaken en hoelang heb je dat gekookt?
Geen flauw idee hoelang ik ze laat koken.
Ik doe dat gewoon in warm water zonder zout en prik ik in de kool om te voelen of ze gaar is.
Laten afkoelen tot ze koud zijn en dan gaan ze in de bak. Met onderaan de gewichtjes die soms in de planten onderaan zitten als je ze koopt.
 
Het koken van groente dat dient ertoe om de wanden vd plantencellen te doorbreken, dus het moet wel gaar zijn in die zin van als het niet gaar is dan wordt het niet gegeten en kan het gaan rotten omdat het niet gegeten kan worden.
1677498352293271519646.jpg

Zulke gekookte brandneteltoppen gaan geheel op hier.
 
Brandnetels heb ik nog niet gedaan. Eens uit proberen. Ook lekker als brandnetelsoep voor de mens.
 
Das toch geen geen tussendoortje meer , dat wordt flink uitbuiken šŸ˜Š
 
Het koken van groente dat dient ertoe om de wanden vd plantencellen te doorbreken, dus het moet wel gaar zijn in die zin van als het niet gaar is dan wordt het niet gegeten en kan het gaan rotten omdat het niet gegeten kan worden.
Bekijk bijlage 357044
Zulke gekookte brandneteltoppen gaan geheel op hier.
Daarom kun je de groente ook beter na bv 24 uur weghalen om rotting te voorkomen en daarmee belasting van het water.
 
Geen flauw idee hoelang ik ze laat koken.
Ik doe dat gewoon in warm water zonder zout en prik ik in de kool om te voelen of ze gaar is.
Laten afkoelen tot ze koud zijn en dan gaan ze in de bak. Met onderaan de gewichtjes die soms in de planten onderaan zitten als je ze koopt.
je zou er nog voor kunnen kiezen om de groenten in een vorkje te steken om gewicht toe te voegen. Ze blijven dan ook netjes op de bodem liggen.
De gewichtjes aan planten kunnen giftig zijn voor je garnalen al ze langer blijven liggen
 
Ook met een vorkje moet je opletten. Ik heb er een destijds een paar dagen in laten liggen en had giga veel uitval en volgens anderen zou met een hele lage ph zo n vorkje metalen kunnen afgeven wat de garnalen fataal is geworden.
Voor de zekerheid gebruik ik nu lange sateprikkers die ik in de bodem steek.
 
Deze zijn een maiskorrel aan het slopen.
 
Klein stukje
biefstuk lusten ze dus ook.
 
Maar het is toch echt een klein stukje van dit
16777730258152024399012.jpg
het kleurt wittig onder water en mbv de automatische instelling vd camera.
Maar anyway is een klein stukje biefstuk dus ook te voeren, of het wenselijk danwel geschikt is dat is weer een andere vraag.
 
Maar het is toch echt een klein stukje van ditBekijk bijlage 357214het kleurt wittig onder water en mbv de automatische instelling vd camera.
Maar anyway is een klein stukje biefstuk dus ook te voeren, of het wenselijk danwel geschikt is dat is weer een andere vraag.
Met mate geen probleem. Voer je te veel eiwit dan groeit de garnaal te snel voor zijn schaal met de dood ten gevolg
 

Ze zijn wel pertinent gulziger naar het vlees in vgl met brandnetels
een dobbelsteentje vlees, alles dat uit ze velletje knapt mag als voedsel dienen natuurlijk.
 
Is dat een korrel van een kolf of uit een conservenblik? Is dit dan gekookt of hoe moet ik mij dat voorstellen.
 
Ok weer iets gezien dat ik niet wist dat er vlees op het menu mag.
 
Is dat een korrel van een kolf of uit een conservenblik? Is dit dan gekookt of hoe moet ik mij dat voorstellen.
Uit blik, die zijn al gekookt.
Maar de maiskorrels worden niet zo snel gegeten als brandnetel en bevat mais misschien niet zoveel voeding.
 
Wel uitkijken dat je van een schoon stukje plukt of goed wast ivm plassende honden.
 
1677836060904224930205.jpg
dat bevalt ze goed.
John als die honden er ook naast gepoept hebben dan moet het toch wel goed komen, want het word afgespoeld en vervolgens licht gekookt.
En het wordt door ze genoten, ook sluiergoudvis pakt het mee en dat scheelt weer in de snert.
Just watch!
 

Bijlagen

  • 20230303_112240.mp4
    59.5 MB
  • 1677838628054479955264.jpg
    1677838628054479955264.jpg
    134.6 KB · Weergaven: 47
  • 16778381949471707077146.jpg
    16778381949471707077146.jpg
    288.3 KB · Weergaven: 46
  • 16778376768981007399097.jpg
    16778376768981007399097.jpg
    166.9 KB · Weergaven: 46
  • 16778372181871348864463.jpg
    16778372181871348864463.jpg
    254.8 KB · Weergaven: 50
  • 16778365831021144056321.jpg
    16778365831021144056321.jpg
    199.2 KB · Weergaven: 46
Ok ga die paardenbloem en brandnetel ook eens uitproberen.
Dank voor de tips.
 
Ja op deze foto wel maar op die bak in de video zie ik wel kluwen draadalg:deal:;)
Of ik moet nu eens echt naar Hans Anders:DD
 
NeešŸ˜€dat is een stukje 2m met sluiers en zuidamerika restjes,.
Deze is
1677844950313517899594.jpg
me onbegrepen juweel op de keukentafel
Zoekt!!! U zult vindenšŸ¤ šŸ¤—šŸŒ­2m is gewoon een smerige leefgem.
 

Bijlagen

  • 16778451389842066397884.jpg
    16778451389842066397884.jpg
    145.3 KB · Weergaven: 46
  • 1677845092818702379465.jpg
    1677845092818702379465.jpg
    368.3 KB · Weergaven: 50
  • 16778450646511673161990.jpg
    16778450646511673161990.jpg
    190 KB · Weergaven: 47
  • 20230303_130825.mp4
    55 MB
Eten dat niet uit een potje is.
 

Bijlagen

  • 20230303_151527.mp4
    47.6 MB
  • 16778533130571260709461.jpg
    16778533130571260709461.jpg
    255.6 KB · Weergaven: 42
  • 20230303_152646.mp4
    26.6 MB
  • 20230303_160001.mp4
    133.3 MB

Terug
Bovenaan