Ultieme tip om mijn pomp stil te krijgen. (1 Viewer)


TS
maffie666

maffie666

Well-known member
Lid geworden
30 dec 2016
Berichten
527
Leeftijd
52
Je hebt dus het idee dat doordat er nog water in de slangen zat hierdoor lucht ergens kon blijven hangen wat herrie geeft?
Door de zwaartekracht van het water van de uitloop of zoiets denk ik kostte het de pompen meer moeite om de lucht uit de pomp te krijgen.
Dat is mijn theorie. Of zoiets. Toen ik het op deze manier deed ging het in 1 beweging geluid loos pompen. Bij 2 pompen. In het verleden was ik soms wel een uur bezig om überhaupt water uit een spraybar te krijgen en dan soms nog uren en soms zelfs dagen om rare geluidjes er uit te wiebelen en te wrikken. En dit met die slangen eerst leeg te laten lopen is echt het enige wat ik anders deed dan voorheen.
 

Keesvd

Well-known member
Lid geworden
7 sep 2019
Berichten
874
Ik heb inmiddels toch maar zelf ontdekt wat het probleem was. De slangen naar je spraybars moeten helemaal leeg zijn voordat je de pomp aanzet. Dus als je met kraantjes werkt moet je die even opendoen en de slangen leeg laten lopen voor je ze op de pomp aansluit.


Vervolgens stekker erin en gaan. En niks kantelen of wiebelen of pomp even scheef leggen of wakker liggen van rare bijgeluiden.
Ik laat het water gewoon in de slangen, nooit problemen...
 

Users Who Are Viewing This Onderwerp (Users: 0, Guests: 1)


Bovenaan