Welk tekort?


Daar is op buitenlandse forum veel discussies en onenigheid over. En ook mijn chemische kennis schiet daarin ver tekort.
Dat het 'gebruikelijk' is is in onze hobby om 5x de max hoeveelheid te gebruiken is wellicht wel logisch omdat het surrogaatmiddel wat wij gebruiken snel afbreekt. Maar dat hoef je met het origineel niet te proberen...
En als je dan met het origineel de dosering even 5x gaat verhogen om je alg te bestrijden kan je wel eens tot onverwachte resultaten komen. Er staat niet voor niets een waarschuwing op de verpakking.

Maar naar het schijnt ontbindt het niet in de snelheid zoals EasyCarbo dat doet. Het origineel blijft minimaal 3x zo lang werkzaam.
Waar ik dan altijd weer benieuwd naar ben: Waar zijn deze feiten/meningen op gebaseerd? Hoe weet je dat deze kwaliteiten verschillen er zijn? Komt dit uit de koker van de producenten?
 
Zoals gezegd werd door enkelen was de lichtintensiteit aan de hoge kant. Op zich groeiden de planten goed, maar algen ook...
Intussen licht aangepast, en na enkele dagen volgende resultaat. Waterwissel was normaal dit weekend gepland, maar helaas niet toe geraakt.
Ijzer (0,36) en fosfaat (1,32) alsook nitraat (10-20) staan ok.
CO²-toevoer is ook zeer goed.

Zou dit een reactie kunnen zijn op een verhoogde dosis EasyCarbo?

IMG_3061.jpg
IMG_3063.jpg
IMG_3065.jpg
 

Terug
Bovenaan