Het wel&wee van de kweekbakken van Nicolientje-W


Nicolientje-W

Well-known member
Lid geworden
30 januari 2018
Berichten
12,323
Locatie
Hellevoetsluis
Wij hebben een 9-tal kweekbakken en een aantal uitzwemmers waar de jonkies groot in mogen worden en kweken puur voor de hobby en dat gaat met ups en downs.
De bakken zijn wel volledig ingericht met planten en hout en een dun laagje bodembedekking.
Van de 9 bakken hebben we er 5 die we over een bioloog filteren, dat zijn de ancistrusbakken waar we als bijvis kardinaaltetra's hebben en een drietalsoorten corydoras. De bijvissen hebben we gedaan omdat de ancistrussen daardoor minder door de bak stuiven als je met je porum voor de bak staat want de ancistrussen weten "zolang de tetra's en corydorasjes niet stressen, is er niks loos" (zo werkt dat in de natuur ook).
Daarnaast hebben we 4 garnalenbakken waarvan er twee een hmf-filter hebben en de andere twee een eheim 2224. De garnalensoorten die daar in zitten doen het allemaal enorm goed en kweken ze lekker door.
 
Onze garnalensoorten (blauwe tijgergarnalen oe, pbl crystalblackgarnalen en supercrystalredgarnalen, we hebben ook nog prl crystalredgarnalen maar die hebben we nog niet op de foto.
blauwe-tijgergarnalen.jpg
pbl=crystalblackbabys1.jpg
supercrystalreds2.jpg
 
Wat leuk om de claro´s zo te zien!! Hoe gaat het met ze? Hebben ze al gekweekt?
 
Ja gaat goed met ze, ze hebben nog niet gekweekt al zijn de mannen de laatste tijd wel druk aan de poets:D
 
Gisteren alle rode longfin uitgevangen en de meeste medebewoners (garnalen en kardinaaltetra's) en de bak leeggemaakt tot 5 cm boven de bodem. Vandaag de bak helemaal leeg gemaakt en de laatste garnalen uitgevangen (wat zijn dat ook een eigewijze oenen, laten zich niet opzuigen en spartelen liever in 1 mm water) en daarna heeft manlief de houders voor het hmf erin gekit met tec7 (had hier op het forum goede ervaringen over tec7 gelezen) en inmiddels draait de boel weer en kunnen de rode longfins en garnalen morgen weer terug geplaatst worden (tetra's zitten nu bij de tapajos en blijven daar ook).

Plaatje bij het praatje:
hmf-filer.jpg
 
Dat is nog niet makkelijk hoor Jester, maar het is wel heel leuk om te doen, onderstaand de pbl )pure black line, crystalblackgarnalen
pbl-crystalblack.jpg
pbl-crystalblack-zwanger-mrt2018.jpg
 
Nee lijkt me ook niet simpel. Eerst maar even bij mijn guppies houden.
 
Het nest van de rio tocantins ancistrus heeft dus de verhuizing goed doorstaan, alle eitjes zijn uitgekomen en we schatten dat het er ongeveer 75 zijn:smitten:
jonkies-23sept2018.jpg

En een totaaltje waar de eggtumbler bij te zien is want de man had d eeitjes uitgestoten, is maar de vraag of het wat word, deze soort staat bekend dat de eitjes snel gaan schimmelen.
kweekbak-totaaltje.jpg
 
Mooie foto s Antje maar klopt het dat je overal erg weinig bodem in hebt?

Tnx, ja klopt dat we overal maar een dunlaagje bodem hebben, dit zodat we vrij makkelijk d ebak leeg kunnen halen om de jonkies uit te vangen zonder dat je het risico loopt op ongewenste nitrietwaardes
Wat een mooi gezicht Antje! Mooie bak ook.

Tnx
Wat een boel jongen! Flink voeren dus.
Ja het is een echt groot nest, voeren doen we voornamelijk met repashy, dat belast de bak niet en ze kunnen de hele dag door eten.
 
Hoezo belast dat de bak niet? Ikke nie snappe.

Repashy is een gelletje wat ook een gelvorm blijft dus het lost niet op in het water en alle vissen eten ervan, ook de tetra's en corydorasjes en guppen (in de uitzwemmers hebben we endlers zitten als bijvis)
 
Het voer zelf vervuild dus niet, sommig voer kan best snel het water vervuilen.

Oftewel:
in het water geen vervuiling totdat de vis het opeet en het er aan de andere kant weer uitkomt :juggle:
 

Terug
Bovenaan