Dat neem ik aan als het in geleivorm gevoerd wordt. Maar het exacte recept en de ingrediënten is hetgeen waar ik zo nieuwsgierig naar ben.Is dit niet met gelatine gemaakt?
Dat snap ik maar denk dat je bassleer enz kan husselen,Dat neem ik aan als het in geleivorm gevoerd wordt. Maar het exacte recept en de ingrediënten is hetgeen waar ik zo nieuwsgierig naar ben.
Leuk hoor! Ook ik ben wel nieuwsgierig hoe je dit gemaakt hebt en wat je daarvoor precies gebruikt hebt.
Is dit niet met gelatine gemaakt?
Ik bewaar repashy max 6 maanden ingevroren en in de koelkast max 1 weekRepashy is niet moeilijk. 1 schep repashy met 3 scheppen kokend water. 10x5cm bewaarbak
2 3 scheppen repashy en wat bassleer en verzin zo maar wat en goed roeren en laten afkoelen. 2 weken in de koelkast kan je dat bewaren en of dacht 6 maanden in vriezer.
Denk dat @Nicolientje-W het wel weet.
Ah oke ik las vanuit repashy dat 2 weken bewaard kan blijven in de koelkast maximaal.Ik bewaar repashy max 6 maanden ingevroren en in de koelkast max 1 week
Bedankt voor je uitgebreide antwoord op mijn vraag!vandaag stond op het menu,
Brandnetel-erwt-molsla(paardenbloemblad)-paprika met chlorella en knoflook.
ik gebruik agar-agar. volgens mij zit dat ook in repashy. voordeel is dat je veel minder nodig hebt (factor 4) en dat het ook bij aquariumtemperatuur goed opgesteven blijft.
Ik ben nog vrolijk aan het experimenteren wat het beste werkt kwa bereidingswijze. dit recept was:
Ingrediënten:
30 gram water
14 gram brandnetelbladeren
14 gram diepvriesdoperwten
7 gram paprika
7 gram paardenbloembladeren
2.5 gram chlorella
0,33 gram agar agar
0.1 gram knoflooksappen
Bereiding.
alle bladgroenten worden afgespoeld en met aanhangend water in een magnetrondoos met deksel 5 minuten op 600 watt in de magnetron geslingerd.
vervolgens gaat het in de blender met het water, erwten en agarpoeder tot fijne smurrie
dan terug in de magnetron voor 1 a 2 minuten onder af en toe roeren. agar moet een minuutje koken om goed te werken.
uit de magnetron en iets afgekoeld het algpoeder en knoflook erdoor. dan dun uitgieten en op laten stijven.
opgesteven is het prima te verdelen in porties. die de vriezer inkunnen om te bewaren.
het eindproduct ongeveer 75 gram bevat +/- het volgende (volgens mijn spreadsheet tenminste):
87.7% water
4.4% eiwit
0.4% vet
3.8% koolhydraten
2.6% vezels
Eiwit/energie-ratio 26mg/kJ
Bedankt voor je uitgebreide antwoord op mijn vraag!
Leuk om zelf ook eens mee aan de slag te gaan. Ik heb agar-agar echter nog nooit in de schappen van een supermarkt zien liggen. Misschien een zoeken waar ik dat kan krijgen. Zeker als ik er 4x minder van nodig heb dan met gelatine.
Bedankt voor je snelle reactie Liran! Zou ik het niet ergens lokaal kunnen kopen? Of is dit vrijwel enkel te verkrijgen via het internet?Agar-agar 100g - vegan gelatine | bol
Agar-agar 100g - vegan gelatine. Agar-Agar wordt gemaakt van rode algen, gewonnen voor de kust van Japan. In de keuken wordt het product in poeder vorm...www.bol.com
Biowinkels hebben dat vaak.Bedankt voor je snelle reactie Liran! Zou ik het niet ergens lokaal kunnen kopen? Of is dit vrijwel enkel te verkrijgen via het internet?
Nah.. twee weken is wel erg optimistisch hoor. Staat inderdaad wel zo op de verpakking. Meestal is het na 5-7 dagen wel af (in de koelkast).Ah oke ik las vanuit repashy dat 2 weken bewaard kan blijven in de koelkast maximaal.
Maar goed 1 week is ook niet erg
Holland en barret zag ikBedankt voor je snelle reactie Liran! Zou ik het niet ergens lokaal kunnen kopen? Of is dit vrijwel enkel te verkrijgen via het internet?
Mooi als dit werkt, maar ik zie geen enkele relatie met wat vissen in hun eigen omgeving zouden eten, het zijn voornamelijk gewoon nederlandse produkten, verder niets mis mee als het goed werkt, ga er mee door.
Het lijkt een beetje op stamppot.
de Aziatische toko is de beste plaats voor agar agar, vaak in gele zakjes van swallow globe, veel goedkoper dan de geitewollensokkenwinkels.Bedankt voor je snelle reactie Liran! Zou ik het niet ergens lokaal kunnen kopen? Of is dit vrijwel enkel te verkrijgen via het internet?
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.