Wat is er nieuw

Lego in aquarium

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Mattie
  • Startdatum Startdatum
M

Mattie

Guest
Heeft er iemand kennis of ervaring met lego in een aquarium? Wat ik me vooral afvraag is natuurlijk of het schadelijk is.

Alvast bedankt voor elke reactie!
 
Lijkt me geen probleem. Het is (onder aquariumomstandigheden) chemisch inert spul en slijtvast. Wordt wel vaker in aquaria gebruikt. Waarom je dat zou doen, moet je niet aan mij vragen. ;-p
 
Volgens mij gebeurt dat vaker inderdaad maar goed het moet wel je smaak zijn.
 
Waarom je dat zou doen, moet je niet aan mij vragen.

Eén reden kan zijn dat het goedkoper is dan de aanschaf (en makkelijker dan het onderhoud) van (grote) koralen...
;))

Legotank.jpg
 
Nog best leuk gedaan. 😀
 
Nou ik weet niet of ik het in zoutwater zou aandurven.
 
Nog best leuk gedaan. 😀
Dus de volgende keer dat ze je vragen "Waarom?" kan je alvast 1 antwoord geven.

Legoland heeft blijkbaar enkele displays met grote lego-werken. Kindvriendelijk ook... Nog een mogelijke reden ;))
 
Weer eens wat anders! Ik denk al lange tijd na over nieuwe decoratie, maar kan niets leuks bedenken. Ook leuk voor onze 2 jongens en de 3e die op komst is.

Maar het hoeft dus niet behandeld te worden. Ali lego durf ik wel niet aan met levende vissen.
 
Nou ik weet niet of ik het in zoutwater zou aandurven.
Studies wijzen uit dat het tot 1.300 jaar kan duren vooraleer lego oplost (lees uiteenvalt in microplastiek) in de oceaan. 🤢:oopss:
En dat gaat dan over losse blokjes die heen en weer geslingerd worden door oceaanstromingen!

Ik durf te vermoeden dat het in het geval van een solide constructie in een zeeaquarium langer zal duren dan een gemiddeld mensenleven vooraleer de blokjes ook maar iets met de waterwaardes doen... :DD
 
Misschien is het een idee om Lego eens te proberen als filtermedium in een bewegend bed filter?
Ik vermoed dat de vorm van de blokjes zomaar eens perfect zou kunnen zijn om denitrificatie te bevorderen.
Who needs K1 when there is Lego in the house?
:DD :DD :DD
Wie gaat het experiment aan?
 
Laatst bewerkt:
Gewone blokjes zal prima gaan; maar kijk uit met bijvoorbeeld tegeltjes met opdruk (stickers). Sommige minifigs kunnen nog best veel geld waard zijn of worden, dus daar wil je misschien ook voorzichtig mee zijn. Bouwwerken met heel veel detail zijn lastiger om schoon te houden en dus kans op alg.
 
Wat grappig! Mijn zoon heeft ooit voor zijn verjaardag een Gele Rattenslang gekregen, en daarvoor hadden we een piramide gebouwd in het terrarium van zijn oude Duplo stenen. Sisa Snekie vond dat prima, zolang ze haar lamp en badje maar had, en iedere week een jonge rat, ze lag er zelfs graag bovenop. Nooit gedacht dat iemand het ook in een aquarium zou kunnen gebruiken. Maar in een kindvriendelijk aquarium zou dat ook best kunnen ( leuker dan de kant- en klare kinder-aquariums die je soms ziet), hangt er alleen vanaf wat voor dieren je er in zet. Want Legostenen hebben toch best scherpe hoekjes, en vissen met lange vinnen en dergelijke kunnen zich er wel aan beschadigen.
 
Gewone blokjes zal prima gaan; maar kijk uit met bijvoorbeeld tegeltjes met opdruk (stickers). Sommige minifigs kunnen nog best veel geld waard zijn of worden, dus daar wil je misschien ook voorzichtig mee zijn. Bouwwerken met heel veel detail zijn lastiger om schoon te houden en dus kans op alg.
Niemand komt aan mijn Ghostbusters Ecto-1 setje inderdaad, en van Wall-E blijven ze ook af!
 
Maar in een kindvriendelijk aquarium zou dat ook best kunnen ( leuker dan de kant- en klare kinder-aquariums die je soms ziet), hangt er alleen vanaf wat voor dieren je er in zet. Want Legostenen hebben toch best scherpe hoekjes, en vissen met lange vinnen en dergelijke kunnen zich er wel aan beschadigen.

Hier is het hele huis LEGO. We hebben allemaal onze eigen favoriete bouwwerken en de enige kamer die over is in het huis, is een opbergplaats met ladeblokken voor LEGO. Ik overweeg serieus om voor de 'kinder-bakken' (de twee kleine bakjes met betta en garnalen) de decoratie te vervangen door LEGO bouwwerken.

Met de scherpte van de gewone bricks valt het gelukkig wel mee. Ik zou wel oppassen met hele rare dunne uitsteeksels, en de onderkant van het bouwwerk wat in je substraat duwen. Eventueel op een grondplaatje bouwen en die bedekken met substraat.
 
Ik ben er nog niet helemaal over uit. Normaal hou ik meer van een natuurlijke look. Toch kijk ik altijd even om als ik Sponge Bob in de aquarium winkel zie. 😜

Mocht ik er mee door gaan dan zal ik hier wel foto's posten. Voor nu ben ik nog in de onderzoeksfase.
 
ABS is de grondstof voor lego, bijna 20 jaar gemaakt door DSM en tegenwoordig door Bayer.
In de jaren 80 en 90 werd bijna alles van ABS gemaakt, vormvast en super inert....het geeft geen weekmakers ed af.
Tegenwoordig liggen de eisen ( vooral temperatuur) voor kunststof hoger en werden betere soorten ontwikkeld, oa Stanyl waardoor ABS niet meer lonend is.

In een aquarium...beslist te gebruiken zeker als we het hebben over de originele LEGO gemaakt van ABS van Bayer.
 
In een aquarium...beslist te gebruiken zeker als we het hebben over de originele LEGO gemaakt van ABS van Bayer.
Nu zie je tegenwoordig ook veel nep lego en dan vooral op sites als Ali en Amazon dacht ik. Zullen daar dezelfde grondstoffen voor worden gebruikt?
 
Ik zou er nooit van uitgaan. 🤪 Namaakproducenten hebben niet dezelfde prioriteiten als de oorspronkelijke makers...
 
Ik zou er nooit van uitgaan. 🤪 Namaakproducenten hebben niet dezelfde prioriteiten als de oorspronkelijke makers...
Daar was ik al bang voor dus dan hebben de Manen pech want ik wilde anders van de nep lego hier een spaceshuttle maken voor in de bak :DD :DD
Van de kids hebben we hier nog vrij veel van die Alitroep in huis namelijk. Maar ja die doen er al jaren niks meer mee.
 
Loopt niet zon vaart hoor als je bang bent voor gifstoffen die worden afgegeven.
PVC geeft nl het meeste aan weekmakers af, en zelfs dat gaat al 40 jaar goed.
 
Heb al redelijk wat lego van ali en over de kwaliteit van de blokjes heb ik niks te klagen. Durf alleen niet te zeggen of er niet een paar oeigoeren in verwerkt zijn.
Ze zullen 't vast prima doen - maar het nare van die dingen is dat je er niet direct iets van merkt. Arjen Lubach had er toen een artikel over; maar is al langer bekend. Je had x jaar terug ook zo'n rage om van die kunststof touwtjes allerlei vormpjes van te maken (Scooby DooScoubidou heetten die dacht ik?) en daar bleken uiteindelijk allerlei weekmakers in te zitten.
Bovendien - die namaakzooi is niet waardevast, LEGO wordt alleen maar meer waard door de jaren heen 😎
 
Help Users

You haven't joined any rooms.

      You haven't joined any rooms.
      Terug
      Bovenaan