1. Bezoekt u, behalve onze SERA hoofdsponsor ook even de andere onderstaande sponsor om onze server in stand te houden?
    Ontzet Notitie

120x50x50 met zelfbouw meubel

Discussie in 'Zelfbouw projecten' gestart door bderooij, 15 mei 2017.

View Users: View Users
  1. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    @tuinkabouter mag ik je ff storen? (als je online bent, natuurlijk).

    Ik heb de LDD aangesloten, maar kom er net achter dat de V+ van Vin en Vout met elkaar doorverbonden zijn?
    Heb er twee gemeten, en beide doen ditzelfde.
    Dat lijkt me ZEER vreemd... enig idee of dat klopt?
    Ik heb echt geen flauw idee wat ik verkeerd doe, alles is aangesloten zoals het moet, de LED strip knalt naar 100% en geen geen reactie op de PWM signalen.
     
  2. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    schema.jpg
    Zo zit het aangesloten, precies volgens de manual.
    Ding heeft zo hard liggen branden dat er zwarte plekjes in mijn tafel zitten (was op zijn kop gerold, had ik even niet door...)
     
  3. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Update: Volgens mij heb ik de verkeerde grounds aan elkaar gebakken.
    Ik heb de output ground gepakt, niet de input ground. Dat zou het probleem moeten oplossen. Morgen maar even mee testen...
     
  4. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
    1, het is vrijdag ochtend en ik heb nog geen koffie op
    2, zoals je het getekend heb zou het moeten werken
    3, als je de PWM los zou maken zou de LDD uit moeten gaan vanwege de pull-down dis je erin hebt gezet

    Maar ben benieuwd of je idd fout heb gedaan wat je zei.
     
    bderooij vindt dit leuk.
  5. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
  6. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Daarom had ik het gisterenavond al geplaatst :P

    Ik ben er vrijwel zeker van dat het de common ground is die verkeerd zit. Het is de enige verklaring, de rest heb ik 100x nagelopen.
    Ik ga het vanavond omleggen en dan zou het moeten werken.
    Verklaart ook waarom de pull down niet werkt, hij trekt hem naar een 0 buiten het circuit. Dat gaat niet werken.
     
  7. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
    Let je wel op de polen?
    - en + omdraaien op de input zorgt voor rook kwam ik achter
     
  8. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Ja, dat check ik 4 keer voor ik een stekker in het stopcontact druk.
    Ik ben door mijn navulverpakking magic smoke heen, dus even bijvullen zit er niet in.
     
    tuinkabouter vindt dit leuk.
  9. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Eindelijk tijd om verder te gaan.
    Ik heb 1 keer goed nieuws en 2 keer slecht nieuws:
    Het goede nieuws:
    - Ik heb de boel aan de gang! Dimmen werkt en de boel is fel genoeg op maar 30%
    Het slechte nieuws:
    - De PWM werkt NIET goed met de Wemos D1. Geen idee waarom, maar hij blaast de boel naar 100% en wil niet dimmen. Ik heb een Uno gepakt (handig om iets bij de hand te hebben) en daarop werkt het prima. Ik vermoed toch dat de 1000H geen genoegen neemt met 3.3v pwm signalen, of er moet iets in de duty cycle niet ok zijn.
    - De powersupply maakt een hele irritant zoem als er PWM gestuurd wordt. Ik denk dat ik een ontkoppel Ctje moet aansluiten.

    Nu dus even zweten en afvragen wat ik moet gaan doen, want ik heb geen RTC en geen wifishield of module voor de Uno. Om nu alles met millis() te laten werken is ook zo wat...
     
  10. Guppy101

    Guppy101

    Lid geworden:
    9 jul 2017
    Berichten:
    139
    Locatie:
    Geraardsbergen Belgie
    Haha. Daar begrijp ik nu eens niets van :br:. Maar ja ben ook nog maar een beginneling :D
     
  11. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Dit heeft ook met aquaria verder niets te maken, behalve dan dat het uiteindelijk aquariumverlichting moet aansturen.
     
  12. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Eureka momentje!
    Op een Arduino is het prima om een pin te assignen aan integer.
    Op de Wemos moet je blijkbaar een integer aanmaken en die met een #define aan de pin knopen.
    Weer wat geleerd! Het werkt!!
    Nu de rest nog en de piep uit de voeding krijgen.
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  13. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
    Watvoor voeding heb je en wat piept er ?
    Als de LDD piept kan dat kloppen...
    Mijne lopen op 400hz om "zoemvrij" te zijn, op de standaard 1000hz die was ingesteld op me controller maakte ze een takke herrie
     
  14. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Het is de voeding die piept.
    Zit een Meanwell LRS-150-48 op.
    Heb nu een C van 330uF erop zitten, de enige C die ik had voor meer dan 16V.
    Het zoemen is nu een stuk minder, op hogere PWM waarde maakt hij nog wel geluid maar stukken minder dan het was.
    Voor het uiteindelijke bordje moet ik dus even een dikke C regelen om te ontkoppelen. De LDD zelf is muisstil.

    In ieder geval werkt alles nu zoals het moet, nu kan ik verder met de software om af te regelen.
    Fun fact: op 15% wil je nogsteeds niet in de leds kijken, die dingen zijn echt MEGA fel!
    Als ik je ooit ergens tegen kom moet ik je trakteren op bier/koffie/wat je ook maar drinkt als dank voor de tip.
     
  15. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Dit is 1 strip (van de 3) op 10% van t maximum.
    Ik begin me af te vragen waarom ik er drie gekocht heb, want dit is al zoveel licht dat het misschien al wel teveel is.
    Natuurlijk, er zit nog niets in verder, en natuurlijk, straks is er meer schaduw en drijfplanten, maar het is echt al heel veel.
    Ik ben benieuwd hoe het er straks uitzit, maar waarschijnlijk zal ik niet boven de 10% uit gaan komen


    IMG_20170812_221508.jpg
     
  16. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
    Haha graag gedaan ;)
    Heb ze zelf nog nooit in het echt gezien hoor maar weet van de vero's dat ze veel feller zijn dan je verwacht
     
  17. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Mocht je eens in de buurt zijn, weest welkom om je ogen te komen verkloten :P

    Een hele grote stap verder nu, even verder werken aan de code om het in te kunnen stellen en dan kan ik het allemaal netjes gaan wegwerken.
    Even een paar extra stopcontacten halen en fatsoenlijk draad om het aan te sluiten.
     
  18. RichD1011

    RichD1011

    Lid geworden:
    3 dec 2015
    Berichten:
    3.499
    Locatie:
    Driebergen
    Nu zou het wel is leuk zijn om alle 3 de strips op 100% te zien :D
     
  19. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Ik heb er op dit moment maar 1 aangesloten met een klein testbordje.
    Morgen wil ik de volledige controller gaan bouwen, dus in de loop van de week krijg je daar wel beeld van ;)
    Ik heb een paar keer het 'genoegen' gehad om 1 strip op 100% te zien buiten de bak... daar krijg je best zere ogen van!
     
  20. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
    Dat wil je wss niet xD

    Mijn 12 vero's gaven op vol vermogen genoeg licht voor een hersen operatie naast een gevuld aquarium xD
     
  21. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Hahaha ja, op 100% (omdat hij niet anders wilde) had ik uit 1 strip voldoende licht om mijn hele huiskamer mee te verlichten.
    96 LED's per strip... poeh...
     
  22. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Even kijken wat voor een elco ik moet plaatsen. Wil niet te krap gaan zitten, dus minstens een 63V exemplaar, minstens 1000uF lijkt me goed in de richting...
    Spul kost niets maar die verzendkosten! :O
    Dan maar China, en even leven met het gepiep tot ze binnen zijn.
    1,21 voor 5 stuks inclusief verzenden, of 80 cent per stuk en 4,95 verzendkosten...
     
    Laatst bewerkt: 13 aug 2017
  23. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
    Haha altijd fijn.
    Geen elektronica zaak in de buurt die onderdelen verkoopt?
     
  24. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Nee, die zijn allemaal over de kop of zijn DJ Gear gaan verkopen.
    Dan maar China, t spijt me zeer.
     
  25. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.341
    Locatie:
    Andijk
    zo das een hoop licht al en dat met 1 strip
    als je er nog twee bijzet mag je je zelf en de vissen wel met [​IMG]uit gaan rusten zo te zien:D:D:sorry:
     
  26. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Ja, da's echt een bak licht! Ben bezig met het in elkaar zetten van de 3 kanaals controller nu, als die helemaal in elkaar zit zal ik even een filmpje maken met verschillende combinaties van felheid.
    Voor mensen die twijfelen aan betaalbare ledstrips: Bridgelux EB series geven genoeg licht :P
     
  27. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
    Haha mooi man.
    Ja die zonnebril heb je wel nodig denk xD
    "Ff" 6600 lumen per stripje, uitgaande van de 1120 met een eigen ldd-1000H
     
  28. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Dan ga je uit van de juiste gegevens ;) Ik ga vol uit, en ja het is vreselijk overkill. Mocht ik er ooit een zeebak van maken heb ik al voldoende licht :P
    Ik denk dat een laskap beter is, zonnebril ga je het niet mee redden.
     
    Killerfish vindt dit leuk.
  29. Killerfish

    Killerfish

    Lid geworden:
    13 mrt 2011
    Berichten:
    2.685
    Locatie:
    Hellendoorn
    Ik weet dat het iets met de verlichting te maken heeft, maar voor de rest is het ook abacadabra voor mij :juggle:
     
    Guppy101 vindt dit leuk.
  30. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Het heeft met elektronica te maken, ja, en kan betrekking hebben op verlichting.
    Ik heb weinig zin om een cursus te geven hier, dat bewaren we voor later, laten we het erop houden dat je met PWM de sterkte van het licht kunt instellen :P

    De controller zit in elkaar, is al voorbereid op de temperatuursensors maar die zitten er nog niet in.
    Ik ga de boel zo aansluiten zodat ik alles kan testen, daarna kan ik de uiteindelijke code gaan afmaken.
    Altijd weer spannend of zo'n bordje in 1 keer werkt, gelukkig heb ik er niet heel veel haast mee en kan ik het nog wel een paar dagen uitzingen zonder de verlichting.
    Eventueel kan ik ook het bordje voor 1 balkje aansluiten en zo toch een beetje licht erin houden.

    IMG_20170813_143744.jpg
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  31. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
    Die wemos is pittig klein zeg...
    Maar er zit WiFi op, maar wat kan je daar exact mee? En wat is de meerwaarde ten opzichte van een uno?
     
  32. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Je kunt hem als webserver inzetten, dus direct vanaf het web aansturen.
    Je kunt hem ook data laten versturen naar een ander apparaat zonder kabels, dus wegwerken waar je wilt. Prachtig spul.
    Daarbij heeft hij ook 4mb flash, 80kb ram en 80mhz processor snelheid. Kost geen drol via Ali, leuk om mee te testen.

    De controller draait!
    Zoals beloofd, een paar verschillende settings op de gevoelige jpg.
    De Wemos heeft 10bit pwn (nog een voordeel), dus de verlichting kun je in 1024 intensiteiten instellen (ten opzichte van 255 op een uno/mega).
    De eerste foto is op 80, de tweede op 120 en de derde op 1000 (bijna max dus.)

    IMG_20170813_154210.jpg IMG_20170813_154435.jpg IMG_20170813_154328.jpg
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  33. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Hmm. Niet goed gekeken, blijkbaar is er iets misgegaan bij het aansluiten, want alleen de middelste balk is aan ;)
    Zo als de kids in bed liggen even checken, nieuwe foto's komen dus later vanavond.
     
  34. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    2.481
    Locatie:
    alkmaar
    Tandjes wat een licht zeg :o

    Maar duidelijk verhaal wemos kan gewoon een stuk meer...
    Maar je hebt geen scherm?
     
  35. TS
    TS
    bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    945
    Locatie:
    Enschede
    Nee, het verloopt via een web interface, ieder apparaat wat verbonden is kan het oproepen, zelfs als ik het configureer van buitenaf.