AquaInfo updates


Dit keer geen nieuwe beschrijving maar een update op een bestaande. Het artikel over Pterophyllum scalare ofwel Maanvis is bijgewerkt:

 
Ook bestaande beschrijvingen worden van tijd tot tijd bijgewerkt.....dit keer was Vesicularia montagnei ofwel Christmas Moss aan de beurt!

Aanvullingen op de beschrijving zijn natuurlijk van harte welkom, net als eigen ervaringen en plaats gerust foto's van hoe dit mos er in jouw aquarium uitziet!

 
Nieuwe beschrijving voor een behoorlijk zeldzame cichlide:

 
Een van de vrij nieuw verkrijgbare steenkruipers is Yaoshania pachychilus ofwel de Panda Modderkruiper. De jonge dieren zijn heel fraai zwart / wit gekleurd.
Pascal Fernhout-Klomp heeft hier een mooie beschrijving voor gemaakt!

 
Nieuwe beschrijving voor een Malawi cichlide. Deze vis is nog niet officieel beschreven maar is zeker de moeite waard om te houden:

 
Een van de vrij nieuw verkrijgbare steenkruipers is Yaoshania pachychilus ofwel de Panda Modderkruiper. De jonge dieren zijn heel fraai zwart / wit gekleurd.
Pascal Fernhout-Klomp heeft hier een mooie beschrijving voor gemaakt!

Zijn sommige foto's bij dit artikel van Seabait?
 
Waarschijnlijk kennen veel van jullie dit plantje wel.....maar dan onder de oude naam ?

Wie heeft hem in zijn aquarium gehad? En uiteraard zijn verbeteringen aan het artikel van harte welkom!

In aquarium bij voorkeur in zandbodem of fijne kiezel planten vanwege de tere wortels. Houdt van intensief licht en zacht zuur water.
 
We hebben er weer een nieuwe beschrijving bij! Dit keer over de Vuuraal. Opmerkingen, verbeteringen, aanvullingen en eigen ervaringen zijn zoals altijd weer van harte welkom!

 
Pascal heeft weer een mooie beschrijving gemaakt. Dit keer voor Euphyllia glabrescens ofwel Toorts Koraal!

 
Voor de liefhebbers van wat anders in hun Malawi aquarium hebben we een nieuwe beschrijving. Dit keer van de Blauwe Malawi Krab....die niet altijd blauw is ;)

Ervaringen, verbeteringen en aanvullingen op het artikel worden zoals altijd gewaardeerd!

 
Jammer dat ik totaal niks meer van je hebt gehoord terwijl ik aardig voor je bezig ben geweest.
 
Nieuwe beschrijving toegevoegd, dit keer van de Baryancistrus chrysolomus – Mango Pleco – L047

 
Met het toevoegen van de Harnasmeerval beschrijvingen van Jonas Hansel wordt het ook tijd om langzaam aan de familie en geslachtspagina's van wat meer informatie te voorzien. Dit keer was het geslacht Hypancistrus aan de beurt.....verbeteringen en aanvullen zijn zoals altijd van harte welkom!

 
Weer een leuke toevoeging aan de database. Dit keer een artikel van Margie van der Heijden van Ons Natuurgenot Gouda.

De Spitssnuit Koraalklimmer is een grappig visje. Ze liggen vaak op de rotsen of het koraal. Ze hebben geen zwemblaas en blijven dan ook niet in het water zweven.

 
Nieuwe beschrijving voor een heel klein visje van maximaal 2,5 centimeter:

 
Nieuwe toevoeging aan de database....een nogal groot wordende Harnasmeerval: Panaqua schaeferi voor sommigen nog onder het nummer L203.

 
Weer een nieuwe beschrijving. Dit keer voor de zeewater fans.

De Sergeant Majoor Juffer wordt maximaal zo'n 25 centimeter lang. Ze zijn territoriaal en kunnen behoorlijk agressief zijn. Alleen te houden in een groot aquarium met sterke soorten.

 
Met dank aan Wendy Geers aka Pufferlady wordt de kogelvissen sectie op de website verder uitgebreid. Het eerste artikel geeft een beschrijving van Tetraodon schoutedeni:

 
De volgende Kogelvis is Tetraodon miurus – Congo Kogelvis of Potato Puffer. Deze kogelvis zie je niet alleen vrolijk rondzwemmen maar hij graaft zich ook in onder het zand. Hier wacht hij totdat zijn prooi voorbij komt:

 
Wederom een nieuwe beschrijving. Dit keer voor een Zuid Amerikaanse cichlide:

 
Eind 2020 is een groot moleculair onderzoek gedaan naar de soorten uit het Puntius complex. De Torpedo Barbeel heeft weer een nieuwe geslachtsnaam gekregen. We hebben het artikel dan ook aangepast en aangevuld met nieuwe informatie:

 
Nieuwe beschrijving! Dit keer voor een heel klein rijstvisje:

 
Kleine update maar wel een leuke: de type locaties van veel Apistogramma's zijn weergegeven op een Google Maps kaart. Hierbij kun je zien waar het type exemplaar van de verschillende soorten is gevangen:

 
Voor Cabomba aquatica ofwel Waterwaaier hebben we een nieuwe beschrijving. Aanvullingen en verbeteringen op het artikel zijn van harte welkom!!!

 

Terug
Bovenaan