Ik gebruik de decennia oude truuk door de artemia eerst een een uur stevig te beluchten in 1 liter water (zonder zout). Daarna een goede glas (verdunde) bleek erbij. Binnen een paar minuten gaan de eieren van bruin naar grijs, wit en uiteindelijk oranje/rood (niet langer dan 25 minuten beluchten!). Afgieten en alles opvangen in een artemiazeefje. Dit zeefje met eieren in een bakje met azijn roeren tot de bleek geur zo goed als weg is. Daarna een paar minuten onder stevig stromend water houden. Dan kan je de artemiafles opzetten. 30 gram zout op 1 liter water, verwarming erin hangen op 25-27 graden. Een tot twee theelepels eieren erin en binnen 12 uur komt de eerste artemia uit. De niet gebruikte eieren kan je in een potje in de koelkast of vriezer bewaren. Op deze manier sla je het lange proces van ontkapselen en uitkomen van 1 tot 1,5 dag over en hoef je ook niet meerdere kweken op te zetten!