Bijzonder minibakje met alleen maar slakken


Giebeltje

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
30 jun 2019
Berichten
1.286
Locatie
Heiloo
Website
www.lasignoramusica.com
Op onze salontafel staat een heel bijzonder bakje. Het is namelijk geen aquarium of vissenkom, maar het boordlicht van een koopvaardijschip. Jullie hebben allemaal prachtige bakken, maar deze is voor mij vooral uit sentimenteel oogpunt waardevol, en daarom wil ik het verhaal met jullie delen.

Mijn vader heeft altijd gevaren, en zijn eerste reis maakte hij met een oud schip dat naar Taiwan moest voor de sloop. Ik denk dat hij zo aan dat oude boordlicht kwam. Vanaf zijn 7e jaar hield hij thuis een aquarium, en hij hing het boordlicht in een beugel met een ketting aan het plafond van zijn hut met een paar kleine visjes erin. Als het schip dan op en neer deinde, bleef het mini-aquarium altijd recht hangen. Later ging dat bakje mee naar huis, waar hij er een standaard voor maakte. In die tijd stond het op zijn bureau, toen hij voor zijn rangen studeerde. Nog later stond het leeg in de schuur, en toen ik op kamers ging, nam ik het mee om er een visje in te houden. Er heeft ook wel eens een dwergkreeft in gezeten, maar eigenlijk is het veel te klein voor wat voor vis, kreeft of kikker dan ook. Dus nu staat het hier op tafel, met alleen een decoratiefiguur ( twee tonnen en een doodshoofd: zeemansgraf) en wat plantjes erin. En een paar poelslakjes en sinds deze week een mos-bol. Ik heb niet alle alg weggehaald dan hebben de slakken ook wat te doen.

275824 275825
 

Patrix

Well-known member
Lid geworden
16 feb 2014
Berichten
5.693
Leeftijd
48
Locatie
Rheden
Leuk verhaal Giebeltje :)
 

Nicolientje-W

Well-known member
Lid geworden
30 jan 2018
Berichten
7.038
Locatie
Hellevoetsluis
Een waar zeemansgraf krijgen die slakjes op deze manier
 
Topicstarter
Giebeltje

Giebeltje

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
30 jun 2019
Berichten
1.286
Locatie
Heiloo
Website
www.lasignoramusica.com
Het begon trouwens met een slakje dat blijkbaar als eitje met een plantje was meegekomen. Er bewoog ineens een klein bruin puntje door het bakje, en het groeide gestaag. Later kwamen er meer. Af en toe haal ik weer eens wat slakjes weg, en zet er een nieuw plantje in.
 

Private conversations
Help Users
    Bovenaan