Maar die bepaald wel hoeveel die kan aansturen. Een aquamedic stuurt bijvoorbeeld maar 1200 watt aan als maximum.Een controller doet niets met vermogen.
Maar die bepaald wel hoeveel die kan aansturen. Een aquamedic stuurt bijvoorbeeld maar 1200 watt aan als maximum.Een controller doet niets met vermogen.
Nee hoor. Het is op zich zelf een een schakelapparaatje. Het zet dus iets aan of uit. Dat apparaatje zelf doet niets met vermogen. Met mijn eigenbouw Arduino aquariumcomputer met een eigen stroom capaciteit van 20 mA (!!) en 5 volt spanning schakelde ik van alles. Die arduino bepaalde dan ook niet het vermogen. Dat deden de aangesloten apparaten. De aansturing deed ik met externe relais. Zoals inderdaad heaters. Het vermogen gaat door je contactdoos en komt uit je energie net n.a.v. de vraag van het aangesloten apparaat. Je gevraagde vermogen word dus bepaald door het apparaat, in jouw geval je heater, die eraan hangt. Bij die aquamedic is het dus ook de vermogens vraag die je eraan kan hangen. En dat is een maximale 1200 watt belasting. Maar soms worden er wel ingebouwde relais en verdere electronica gebruikt bedoelt voor een bepaald vermogen. Ingebouwde relais kunnen dan bijvoorbeeld die 2000 wat van jouw apparaat aan en uit zetten aangestuurd door het programma in het schakeldoosje.Maar die bepaald wel hoeveel die kan aansturen. Een aquamedic stuurt bijvoorbeeld maar 1200 watt aan als maximum.
Het zal allemaal best zijn wat je beweerd maar als ik een controller koop die maximaal 1200 watt mag/kan schakelen ga ik daar geen 2000 watt heater aanhangen dan pak je de heater van 1000watt lijkt me.Nee hoor. Het is op zich zelf een een schakelapparaatje. Het zet dus iets aan of uit. Dat apparaatje zelf doet niets met vermogen. Met mijn eigenbouw Arduino aquariumcomputer met een eigen stroom capaciteit van 20 mA (!!) en 5 volt spanning schakelde ik van alles. Die arduino bepaalde dan ook niet het vermogen. Dat deden de aangesloten apparaten. De aansturing deed ik met externe relais. Zoals inderdaad heaters. Het vermogen gaat door je contactdoos en komt uit je energie net n.a.v. de vraag van het aangesloten apparaat. Je gevraagde vermogen word dus bepaald door het apparaat, in jouw geval je heater, die eraan hangt. Bij die aquamedic is het dus ook de vermogens vraag die je eraan kan hangen. En dat is een maximale 1200 watt belasting. Maar soms worden er wel ingebouwde relais en verdere electronica gebruikt bedoelt voor een bepaald vermogen. Ingebouwde relais kunnen dan bijvoorbeeld die 2000 wat van jouw apparaat aan en uit zetten aangestuurd door het programma in het schakeldoosje.
Je hebt, als je mijn bedoeling hebt begrepen, helemaal gelijk!! 👍Het zal allemaal best zijn wat je beweerd maar als ik een controller koop die maximaal 1200 watt mag/kan schakelen ga ik daar geen 2000 watt heater aanhangen dan pak je de heater van 1000watt lijkt me.
Helemaal begrepen nog niet maar heb idd even gezocht op arduino.Je hebt, als je mijn bedoeling hebt begrepen, helemaal gelijk!! 👍
Waar ik benieuwd naar ben is of je dat automatisch naar een apparaatje kunt inlezen en dan drie lichtjes sturen. Groen: vriendelijk tarief, oranje: tarief loopt op, en rood: hoog tarief. Zo'n ding zou je naast de wasmachine kunnen hangen als waarschuwing.Je krijgt de dag van te voren de prijzen van de aankomende dag mooi in een grafiekje met de uren erbij.
Ja, daar kun je dan prima omheen werken.3 uurtjes als de mensen opstaan 0700uur tot 10.00 en als ze thuiskomen 1700-2000uur.
Temperatuur daalt niet meer dan 1 graad zoals ik het nu gezien heb.
...en daar is ook niks mis mee.Helemaal begrepen nog niet maar heb idd even gezocht op arduino.
Om eerlijk te zijn word ik bang van wat ik dan vind oftewel dat gaat mij de pet te boven.
Ik ben zelf niet technisch genoeg voor dat soort spullen daarom koop ik liever gewoon iets wat kant en klaar is.
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.