Grind vergeten te wassen (1 Viewer)


Aquarius87

Member
Lid geworden
24 sep 2019
Berichten
5
Leeftijd
38
Ik heb een fout gemaakt. Ik heb een voedingsbodem gelegd en daaroverheen grind. Maar ik ben het grind vergeten te wassen. Er zit nog geen water in de bak. Kan iemand me helpen wat ik moet doen? Als ik alles eruit ga halen heb ik de voedingsbodem door het grind gemengd..
 

TonHageraats

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
30 aug 2011
Berichten
14.477
Leeftijd
65
Locatie
Andijk
Website
andijkernieuws.net
Wat voor grind is het?
Zelf heb ik ook grind genomen en deze zonder te wassen in de bak gedaan en toen 2x ververst, maar ik had geen voedingsbodem dus kon ik lekker in de grond rommelen.
Of opnieuw eruit, wassen zodat je ook de voedingsbodem kwijt bent en dan met klei balletjes bij de wortels of capsules werken.
 

Akwarium

Well-known member
Lid geworden
21 jul 2019
Berichten
645
Leeftijd
30
gewoon eventuele planten e.d. erin en dan vullen met water, en als het erg mistig wordt het ergste met verversen afvoeren. Een extra filter gevuld met watten helpt ook om eventuele mistigheid snel weg te halen. maar een goed filter trekt het sowieso binnen een paar dagen weg.

ik ben te lui om te spoelen, en droog uit de zak strooit en verdeelt veel gemakkelijker. en aangezien ik toch altijd droog plant geen probleem. De bak eerst vullen met water en dan planten mixed je voedingsbodem ook veel meer door je toplaag.
 
Laatst bewerkt:

Serge

Well-known member
Lid geworden
19 sep 2006
Berichten
1.202
Locatie
Breda
Gewoon laten voor wat het is, filter volstoppen met filterwatten en een paar dagen laten draaien, tot de mist opgetrokken is. Desnoods stop je er tijdelijk actieve kool bij, en je ververst wat vaker, om eventuele gifstoffen uit het water te halen, dan ben je ook klaar. Na die periode vervang je de filterinhoud door wat je er uiteindelijk in wil hebben. Met name de actieve kool wil je er niet in laten zitten bij een plantenbak.

Het alternatief is om alles er weer uit te halen... en dat wil je denk ik niet :)

Dit is één van de redenen dat ik intussen al 10 jaar of langer filterzand gebruik. Hoppa zo uit de zak de bak in. Ik ga echt geen 100 kilo zand spoelen in emmertjes als het niet nodig is.
 

NicoleE

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
27 jul 2013
Berichten
8.876
En als je vult, laat het water dan op een bord of in een kom terecht komen zodat je niet de hele bodem overhoop gooit tijdens het vullen van de bak. Rustig vullen!
 
TS
Aquarius87

Aquarius87

Member
Lid geworden
24 sep 2019
Berichten
5
Leeftijd
38
Bedankt voor de tips! Ik heb de bak gevuld met water. Heel rustig aan en met een kom. Ik ben tevreden met het resultaat. Nu laat ik m even indraaien zodat de vuiligheid eruit gefilterd kan worden.
 

Bijlagen

TS
Aquarius87

Aquarius87

Member
Lid geworden
24 sep 2019
Berichten
5
Leeftijd
38
Gelukkig is het water glashelder geworden. Er drijft nog wat voedingsbodem aan de oppervlakte. Die ga ik er zo even uitvissen. Even filter spoelen en dan ga ik al een paar plantjes toevoegen. Eens kijken hoe ze gaan gedijen
 

Users Who Are Viewing This Onderwerp (Users: 0, Guests: 1)


Bovenaan