Henton's Zelfbouw aquarium 1.20x50x50

Discussie in 'Foto-album' gestart door Henton, 14 okt 2018.

  1. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    4.698
    Locatie:
    Hellendoorn
    Een programma downloaden om op een SD card te zetten kun je ook gewoon met je computer. Peter deed dit waarschijnlijk op zijn manier omdat je iets van z'n server haalde. Een .bin programma is eenvoudig te openen, zelfs met Windows 10. De firmware zal vermoedelijk een Arduino achtige IDE zijn met aanvullingen, dit omdat hij z'n computer eigenlijk afleidde van een Arduino. Maar je hebt kennelijk software op een SD card. Dat is mooi want dat zal het programma zijn waar je aquariumcomputer mee werkt en geschreven in de taal C. Waarden uitlezen op het web kan leuk zijn maar daar heb je nu niet veel aan. Maar die waarden worden gemeten en geproduceerd door je eigen aquarium computer, door een wijziging in je software moet het mogelijk zijn om die ook op een andere manier tevoorschijn te halen. In jou geval zou ik eens in je buurt kijken of daar niet een enthousiast te vinden is die in je software wil kijken! Volgens mij is hier nog wel wat mee te doen maar ik bezie het natuurlijk op afstand en weet niet wat hij heeft "bij-"geprogrammeerd.
     
  2. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    4.698
    Locatie:
    Hellendoorn
    Ja, Temperatuur en PH lees je hier uit en lampen kun je met de dimmer op een bepaald percentage lichtsterkte zetten.
    De overige zaken zijn relay schakelaars die je op een bepaalde tijd (timer) uit of aan zet. Dit doe ik b.v. in mijn software die ik altijd bij kan stellen via een USB toegang. Ook het dimmen stel ik niet handmatig via een scherm in maar gebeurd automatisch waarbij ik de dimtijd en dimwaarde altijd weer kan aanpassen. Temperatuur en PH automatisch zelfs de klaibratie. In mijn fotoboek vind je er het e.e.a. over.
     
  3. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Zal allemaal waar zijn wat je zegt, het enige wat ik weet is dat we idd die .bin file als update moesten downloaden en dan in de aquarium computer moesten laden middels dat programma, ik moest ook een schakelaar omzetten op de comp. dus ik denk dat het programma niet op de sd kaart staat maar in de comp. zelf, sorry voor de verwarring,, maar het is al even geleden dat ik er iets mee gedaan heb.
    Mocht er iemand in de buurt van Roosendaal wonen en eens een keer willen kijken, de koffie staat klaar.
    :help:
     
  4. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    dat was allemaal de bedoeling idd, om veel meer in te kunnen stellen en af te lezen, maar helaas het project is zoals het is op dit moment.
     
  5. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Dit staat er onder andere in het topic over de webpagina,
    "Deze website draait dus op de aquarium computer zelf, die kan je thuis dus aanspreken via een lokaal ip adres. En komt cloud optie om de data door te sturen naar de website waar je de data kan inzien"
     
  6. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    4.698
    Locatie:
    Hellendoorn
    Oh, die laatste zin is belangrijk! Er komt een cloud optie... Als die cloud optie nog niet is gemaakt kan er dus geen data doorgezonden worden naar een website en valt er dus niets te zien! Wel begrijp ik nu dat hij kennelijk alles vanuit de aquarium computer probeerde te regelen zodat je "gewone"computer niet nodig zou zijn. Daar is iets voor te zeggen maar is nu een nadeel geworden.
    Ok. Er staat dus een update in die .bin file. Maar je aquariumcomputer doet het e.e.a. dus je hebt werkende software. Dat moet toch ergens opstaan en hopelijk heb je dat ergens bewaart. Van daar uit is er vast iets te doen. Helaas woon ik een beetje te ver van je af, Twente, op zich ben ik zeker nieuwsgierig naar dit brouwsel.
     
  7. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Niet helemaal, volgens mij zijn de updates de volledige software die je naar de eprom op de aqua comp. schrijft, dit heet dan wel een update maar is eigenlijk een nieuwere versie van de software.
    En ja die heb ik nog, maar ik kan die nergens mee openen om te kijken wat er in staat.
     
  8. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    4.698
    Locatie:
    Hellendoorn
    Hieronder wordt aangegeven hoe een .bin file kan worden geopend. Eigenlijk zijn .bin files een beetje verouderd maar het kan dus wel. Als je het gemakkelijker vind om het daadwerkelijk te zien hoe het moet, er staan in YouTube diverse filmpjes met voorbeelden. Hieronder vind je ook een dergelijk voorbeeld.

    https://nl.wikihow.com/BIN-bestanden-openen

     
  9. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    geprobeerd, maar lukt mij niet, of ik heb er geen verstand van, of het gaat gewoon niet.
    Ook nog geprobeerd met isobuster en deamontools, maar ook daarmee lukt het me niet.
    Ik heb ook geen idee hoe het eruit moet zien als ik het .bin bestand kan openen.
     
  10. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    van daag bij Wildkamp 3 zakken van 25kg filterzand 0,4-0,8mm gehaald om de bodem te vervangen.
    Vond het zand best gelig.

    IMG_0398.JPG

    ook na het spoelen van een deel blijft het vrij gelig.

    IMG_0399.JPG

    Maar zal er dan wel anders uitzien als het erin zit.
     
  11. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    4.698
    Locatie:
    Hellendoorn
    Probeer iemand in je buurt te vinden die iets weet van Windows. Dat is echt de moeite waard. Zelf wordt ik steeds nieuwsgieriger maar ik woon nu eenmaal niet in de buurt en kan dus niet zien wat je hebt of doet. Maar in principe is dit gewoon te openen! Met Windows 10 zou je het moeten kunnen openen op een eenvoudiger manier. Je kan hier nl. een virtuele schijf aanmaken. Geef het niet op, dat zou jammer zijn.
     
  12. sschot

    sschot

    Lid geworden:
    8 okt 2015
    Berichten:
    2.247
    Locatie:
    Krimpen aan den IJssel
    Misschien de bestanden via Dropbox oid delen, dan kunnen mensen mee kijken
     
  13. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Blijkt dat de .bin file encrypted is, dus onleesbaar als je het password niet hebt.
     
    Laatst bewerkt: 23 okt 2018
  14. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Dat schoonwassen is nog best een karwei zeg pppfff, 1 uur over 1 zak gedaan.
    nog 2 zakken te gaan.
    1 zak is 2 emmers, komen die shag emmers toch nog goed van pas.

    IMG_0400.JPG
     
    Killerfish vindt dit leuk.
  15. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Het zand is schoon gespoeld, nu nog de moed en tijd vinden om de bodem te vervangen.
     
  16. Killerfish

    Killerfish

    Lid geworden:
    13 mrt 2011
    Berichten:
    5.912
    Locatie:
    Hellendoorn
    Als je nou in de buurt woont, was ik met alle liefde komen helpen :D Vind ik het leukste aan aquaria, het inrichten en er mee bezig zijn!
     
  17. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Bedankt, Hellendoorn is idd niet naast de deur.
     
    Killerfish vindt dit leuk.
  18. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    vandaag het water getest.
    Ik heb iets meer co2 gegeven.

    watertest 28.10.2018.jpg
     
  19. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    aankomend weekend gaat het gebeuren, dan gaat de bodem eruit en komt er filterzand in.
    Voorbereidingen zijn getroffen, het zal een hele klus worden, maar dan heb ik in ieder geval weer iets uitgesloten als het goed is.
    Foto's volgen nog.
     
    Killerfish vindt dit leuk.
  20. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    6 emmers met het gewassen filterzand
    IMG_0404.JPG

    Emmers en een schone container voor de planten en oude bodem.
    De bedoeling is om eerste de bodem zoveel mogelijk leeg te scheppen, en daarna hevelen met een slang in de container, ik probeer de helft van het "oude"water in het aquarium te houden, mocht dat niet lukken, dan pomp ik het water van de container terug in het aquarium, maar dit bekijk ik tijdens het verwijderen van de oude bodem.
    IMG_0405.JPG
     
  21. Killerfish

    Killerfish

    Lid geworden:
    13 mrt 2011
    Berichten:
    5.912
    Locatie:
    Hellendoorn
    Beste, en meest eenvoudige, is om je water gewoon af te hevelen zonder te rommelen in je bak. Dan heb je het meest schone water. Zodra je met de bodem bezig gaat zal je water zo troebel zijn dat je je vissen niet goed meer kan zien als je pech hebt. Ben wel heel benieuwd naar foto's van het project :)
     
  22. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    o jee, het gaat gebeuren.
    Planten eruit gehaald.

    IMG_0417.JPG IMG_0418.JPG IMG_0419.JPG
     
    Killerfish, Fuubs, Mafkees en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  23. quistero

    quistero

    Lid geworden:
    28 sep 2016
    Berichten:
    2.350
    En is het gelukt?
     
  24. Mafkees

    Mafkees

    Lid geworden:
    3 mrt 2018
    Berichten:
    556
    Ik volg even. Mag ik trouwens vragen waarom de voedingsbodem er per se uit moest, of heb ik dat gemist in je topic? Was hij uitgewerkt?
     
  25. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    De voedingsbodem moest er niet perse uit, maar hij zat er al een aantal jaar in, maar ik vertrouwde de bodem niet, ik heb er zelf nogal een zooitje van gemaakt door er soil en zand in te doen destijds.
    Dus maar besloten om alles eruit te gooien en zo uit te sluiten dat de bodem de boosdoener is.
     
    Laatst bewerkt: 4 nov 2018
    Mafkees vindt dit leuk.
  26. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Nou project bodem is afgerond.
    De planten had ik er dus al uitgehaald (zie vorige reactie).

    Daarna het grind en voedingsbodem eruit geschept, wat een rotzooi komt daar uit zeg.
    De oude bodem eruit geschept en in de container gemikt, toch handig een container op wielen.

    IMG_0422.JPG

    3 keer de container moeten legen, anders werd het te zwaar, en daar ligt de oude bodem dan.
    IMG_0426.JPG

    De vissen moesten de dag in de mist doorbrengen, of ze het leuk vonden? geen idee heb er maar niet naar gevraagd.

    IMG_0420.JPG IMG_0421.JPG

    Tussendoor een paar keer bij gevuld, want als je met een dikke slang gaat afzuigen dan gaat het erg snel met het water.
    Toen de bodem voor mijn gevoel schoon genoeg was even de boel laten bezinken. Maar helemaal helder werd het niet echt.
    Daarna het gewassen filterzand er voorzichtig in geschept, het zand was goed gewassen want het water werd alleen maar helderder en helderder.

    IMG_0423.JPG IMG_0424.JPG IMG_0425.JPG
     
    Fuubs en Mafkees vinden dit leuk.
  27. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Toen het zand er bijna inzat (75 kilo bijna 3 zakken), begonnen met de planten er terug in te zetten. want die zaten ook al even in de kou.
    Na een paar uur zwoegen zaten die er ook weer in, en vond ik het welletjes voor die dag.
    Dit is het resultaat, ik moet zeggen dat de boel snel helder trok.

    IMG_0427.JPG IMG_0428.JPG
    IMG_0429.JPG IMG_0430.JPG IMG_0431.JPG IMG_0432.JPG IMG_0433.JPG

    Dus ik ben tevreden met het resultaat tot zover.
    Ik moet alleen nog voeding capsules bij de moerasplanten doen en de boel een beetje schoonmaken.
    En dan afwachten wat het gaat doen.

    dit is de volgende morgen toen het licht net aan het aangaan was.

    IMG_0436.JPG

    Straks nog eens een foto maken als het licht vol aan is hoe het eruit ziet.
     
    Laatst bewerkt: 4 nov 2018
    Fuubs vindt dit leuk.
  28. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    o ja, nog vergeten te melden, ik ben al met al 3 roodkopjes verloren door de bodem wissel.
    teveel vuil binnengekregen, of ze waren misschien al te zwak voor zo'n stress dag.
     
  29. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    5.984
    Locatie:
    alkmaar
    Jammer van je Roodkopjes maar je aquarium oogt wel meteen een stuk frisser
     
  30. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    4.698
    Locatie:
    Hellendoorn
    Zo te zien heb je minder CO2 gegeven. Of vergis ik mij nu?
     
  31. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Nee hoor, ik heb juist na de laatste meting iets meer gegeven.
    Maar ik merk wel dat een iets lagere of hogere PH en KH direct invloed hebben op het aanwezige co2.
    Daarom vraag ik me af of zo'n tabel wel goed is, want je zou er zomaar van in de stress kunnen schieten lol.
    Zelf denk ik dat een co2 continu tester in de bak de beste indicatie is om te zien of er voldoende co2 aanwezig is.
     
  32. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    4.698
    Locatie:
    Hellendoorn
    Mijn opmerking maakte ik omdat gezien de datums er steeds minder CO2 gegeven is. Maar je bedoelt dus daarna nog.
     
  33. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    Dat lijkt dus maar zo, zit hem in de KH en PH waardes. Als die maar iets anders zijn dan krijg je een andere uitkomst.
    Ik heb idd na de laatste meting van 28-10-2018 iets meer gegeven.
     
  34. JanCichlide

    JanCichlide

    Lid geworden:
    31 okt 2018
    Berichten:
    109
    Vind het er wel leuk uitzien met het lichtere zand. Netjes.
    Jammer van de verloren vissen.
     
  35. TS
    TS
    Henton

    Henton

    Lid geworden:
    2 sep 2014
    Berichten:
    611
    Locatie:
    X-Land
    En de dag erna. ziet er goed uit al zeg ik het zelf. Voeding capsules bij de planten gedaan en nog wat laatste puntjes op de i gezet. Nu met rust laten en hopen dat het goed blijft gaan.

    IMG_0442.JPG IMG_0441.JPG IMG_0440.JPG IMG_0439.JPG IMG_0438 (2).JPG IMG_0437.JPG

    IMG_0442.JPG
     
    Fuubs, sschot en Mafkees vinden dit leuk.