Informatieve website over de Otocinclus (Duitstalig)


Lid geworden
21 sep 2014
Berichten
604
Locatie
Groningen
Leuk linkje. Toch zou ik volgens die link mijn otos consequent te koud houden. Is er iemand die dit kan bevestigen? Ik heb altijd geleerd dat Otocinclussen juist aan de koelere kant gehouden dient te worden..
 
Lid geworden
23 mrt 2005
Berichten
2.627
Welke Otocinclus je hebt is op te zoeken via verschillende bronnen op internet, met name planetcatfish.

Waar ze dan voorkomen is daar ook op te vinden of via gbif.org.

De vittatus die veelvuldig aan wordt geboden in de handel moet inderdaad koeler gehouden worden, dat wordt niet helemaal juist aangegeven in het artikel. Deze Oto's komen uit de Rio Paraguay, waar in sommige delen de temperatuur ver onder de 20 graden kan zakken.
 
Lid geworden
16 mei 2019
Berichten
180
Otos kunnen tegen een temperatuur van onder 20 graden, waardoor mensen gelijk denken dat ze van koelere temperaturen houden. Maar er worden ook heel veel vittatussen gevangen in water waar het lange tijden achter elkaar 25 graden is. Elke site geeft iets anders aan, en dat veroorzaakt veel verwarring. Otocinclussen zijn erg sterke visjes die op veel waterwaardes gehouden kunnen worden, mits er genoeg voedsel in het aquarium is. Daarom moeten otocinclussen pas na een half jaar toegevoegd worden, anders is er kans dat ze verhongeren. Ook kunnen deze visjes slecht tegen stress, hierdoor gaat 1 op de 3 otos dood terwijl ze worden ge exporteerd. Verder zijn otos ook visjes die 9 van de 10 keer met te weinig gehouden worden. Minstens 10.
 
Lid geworden
27 aug 2014
Berichten
1.404
Locatie
Nieuwerkerk a/d IJssel
Komt het misverstand van de lagere temperatuur niet omdat veel oto's als O. affinis verkocht worden, terwijl ze dat bijna nooit zijn? Ik meen ergens gelezen te hebben dat de affinis op een lagere temperatuur gehouden moet worden, maar dat dit voor de andere soorten niet geldt.
 
Lid geworden
16 mei 2019
Berichten
180
Dat speelt zeker mee! De affinis wordt eigenlijk nooit verkocht.
 
Lid geworden
23 mrt 2005
Berichten
2.627
Otos kunnen tegen een temperatuur van onder 20 graden, waardoor mensen gelijk denken dat ze van koelere temperaturen houden. Maar er worden ook heel veel vittatussen gevangen in water waar het lange tijden achter elkaar 25 graden is. Elke site geeft iets anders aan, en dat veroorzaakt veel verwarring.
Ik gaf het inderdaad verkeerd aan. Je kan ze op koelere temperaturen houden, kamertemperatuur is prima.

Qua betrouwbaarheid liggen sites als planetcatfish en seriouslyfish wel erg hoog. Het gebruik van gbif.org is afhankelijk van je eigen interpretatie en research. Het is een uitstekende bron van informatie.
 

Bovenaan