Jonge guppen met kromme rug

Discussie in 'Levendbarenden' gestart door Hebe, 13 jan 2019.

 1. TS
  TS
  Hebe

  Hebe

  Lid geworden:
  13 jan 2019
  Berichten:
  23
  Ik vond ze ook heel leuk, mooi ook. Maar de vele jongen die allemaal op een of andere manier familie van elkaar waren fokten ook gewoon weer verder. Ik had er 47 in mijn 60 liter aquarium. En je raakt er gewoon lastig vanaf.
   
  Bertus vindt dit leuk.
 2. Botia

  Botia

  Lid geworden:
  9 mrt 2005
  Berichten:
  24.347
  De Micropoecilia picta bv https://aquafora.nl/viewtopic.php?t=14010
   
 3. Botia

  Botia

  Lid geworden:
  9 mrt 2005
  Berichten:
  24.347
  Ik was de eerste die over de Rouwtetra als perfecte jongen bestrijder schreef. Ik bemerkte dat er na toevoeging van enkele Rouwtetra's in 2009, in mijn aquarium destijds er geen enkele jonge levendbarende overbleef. En sindsdien wordt dit als een perfecte jonge visjes bestrijder overal aangeraden. (Ik kwam zelf in een winkel iemand tegen, die tegen de verkoopster zei dat hij Rouwtetra's kocht als jonge visjes bestrijder want hij had dat gelezen op internet.)

  Nu vele jaren later, heb ik een andere en veel hogere bak. Waar de oude bak 35cmhoog was is de huidige bak 50cm hoog. En nu merk ik wel dat veel jonge guppen de dans ontspringen. Want de Rouwtetra's komen, anders dan in de lagere bak nooit in de bovenste water regionen. Maar het kan ook zijn dat mijn dieren gewoon te oud zijn om actief te jagen. Ik heb (in totaal nog een stuk of 6) dieren die 7 en 5 jaar oud zijn.
   
  jessicapilon vindt dit leuk.
 4. Guppeman

  Guppeman

  Lid geworden:
  13 jul 2018
  Berichten:
  197
  Ere wie ere toekomt, Botia.
  Ik wist niet meer wie het nu was.

  Anyway, de tip werkt. [ duimpje omhoog]
   
 5. Botia

  Botia

  Lid geworden:
  9 mrt 2005
  Berichten:
  24.347
  Het maakt ook niet uit wie het was. Maar ik wilde even de geschiedenis late weten van hoe het is gekomen dat dit soort als jonge visjes bestrijder thans overal wordt aangeraden.

  Een vis als de Moenkhausia sanctaefilomenae, doet het trouwens ook goed als jonge visjes opruimer. En de Aplocheilus lineatus helemaal! Al zal een volwassen exemplaar van dit soort ook een volwassen mannetjes gup pakken als hij de kans krijgt.
   
 6. jessicapilon

  jessicapilon Beheerder Beheer

  Lid geworden:
  12 feb 2011
  Berichten:
  89.039
  Locatie:
  Groningen
  Een soort die ik nog niet kende en die ik ook nog niet bij de lfs heb gezien volgens mij. Al met al zit er dus wel degelijk verschil tussen de levendbarenden als het op het werpen aankomt.
   
 7. Botia

  Botia

  Lid geworden:
  9 mrt 2005
  Berichten:
  24.347
  Er zijn honderden soorten levendbarenden. waarvan de meeste niet in de handel zijn.

  Wat je vooral in de handel ziet, zijn de erg makkelijk kweekbare soorten.
   
 8. Rinzyyy

  Rinzyyy

  Lid geworden:
  8 apr 2019
  Berichten:
  7
  Ik heb een 140L bak waar een 15-tal guppen in zit, samen met 2 maanvissen, een handje vol waaierhandgarnalen, kardinaaltetra’s en een paar platy’s.

  Op het moment dat een gup op bevallen staat neem ik deze apart in een kweekbakje waar zij na de bevalling meteen weer uit mag. De kleintjes hevel ik over naar een 30L bakje waar ik ze een maandje of 2 in hou.
  In tussentijd vis ik de kleine guppys met een kromme staart of andere gebreken uit de bak en laat deze terug in de grote bak.
  Deze eindigen dan als voer voor de maanvissen.
  Na 2 maanden gaat de rest ook terug en zijn dan groot genoeg om niet opgegeten te worden.
  Vervolgens zoek ik vaak een nieuw thuis voor de guppen zodat ik altijd weer rond de 15 stuks uit kom.