Modderkruiper blijft non stop heen en weer zwemmen


Lid geworden
27 apr 2018
Berichten
6
Leeftijd
23
Ik had 2 modderkruipers in een 100l bak en heb ze naar een andere bak verplaatst met een schooltje vijfstreepbarbelen, ook een bak van 100l, maar na een paar dagen is een van de modderkruipers uit de bak geglipt en is daardoor doodgegaan, want ik vond hem s ochtends op de vloer en hij was helemaal verdroogd, de andere modderkruiper deed al heel druk, maar doet nu echt niet normaal hyper, hij blijft heen en weer zwemmen zonder pauze, weet iemand misschien waardoor dit komt? Hij zit nu tijdelijk als enige modderkruiper in het aquarium maar daar wil ik wat aan doen door er een paar bij te doen
 
Lid geworden
4 mrt 2018
Berichten
99
Onlangs heb ik mijn visbestand uitgebreid met vijf van deze modderkruipertjes. Aan de tekening te zien vier van de soort Semicincta en één van een ander type. Deze laatste heeft een aantal dagen als een dolle door het aquarium gezwommen, maar heeft zich inmiddels bij de situatie neergelegd. Nu ligt hij gezellig met zijn verwanten te knabbelen aan het voer.
Af en toe krijgt hij het weer op zijn heupen en zwemt als een dolle door de bak, maar dan duurt het niet lang voor hij z'n rust weer vindt.
 

Dirk Bazuin

AquaForum Donateur
Lid geworden
16 mei 2009
Berichten
7.961
Leeftijd
63
Locatie
Delft
Website
dbazuin.nl
Heb hier 7 Pangio Oblonga en zie dat gedrag hier ook. Zo te zien meestal een of twee vrouwtjes.
Wel heb ik ergens gelezen dat als ze een soortgelijk gedrag vertonen ze eieren kunnen leggen en dat doen ze dan tussen de drijfplanten.
 

BigSmoke

AquaForum Donateur
Lid geworden
4 nov 2003
Berichten
11.874
Locatie
Reuver Limburg
Wat ook kan is dat je aquawater niet zo fijn is voor deze vrijwel schubloze vissen. Aquawater kan heel afgressief werken op de sluimhuid die deze vissen hebben en dat irriteert dan enorm.
Je zou kunnen proberen om een goede waterbereider toe te passen, bv Sera Aquatan. Ik noem deze omdat dat , voor zover mijn ervaring reikt, ddit de enige is die geen plantenvoedingsstoffen (chemisch) bindt, maar wel de vissen een hoop rust gunt. Houd je wel exact aan de voorgeschreven dosering, die is voor zacht en hard water namelijk anders!
 
Lid geworden
23 jan 2005
Berichten
4.176
Is dat drukke gedrag niet tijdens weersveranderingen geweest , bv. komst van een onweer ?
 

Ard

Lid geworden
13 feb 2020
Berichten
2
Leeftijd
24
Beste mensen! Ik ondervind moment hetzelfde met mijn kuhli's geloof ik. Ik heb een filmpje toegevoegd zodat jullie kunnen kijken of dit ook is wat jullie overkwam. Hoe is het bij jullie destijds afgelopen?
 

Bijlagen

Ard

Lid geworden
13 feb 2020
Berichten
2
Leeftijd
24
Dat probeer ik nog eens. Kijken of deze het wel doet!
 

Bijlagen


Bovenaan