Nieuwe forum software vragen, fouten, verbeteringen enzovoort (1 Viewer)


Joff

Well-known member
Lid geworden
12 mei 2020
Berichten
893
Locatie
Beverwijk
Te weinig werkgeheugen is nooit de oorzaak. Dit forum werkt met inladen van grote afbeeldingen dat vraagt gewoon veel downloaden als je onderaan een pagina zit. Heerlijk voor de resolutie maar voor de doorstroming kan je beter met een preview werken. Daarbij flush ik mijn cache dus het is elke keer opniew opbouwen.
Ik stoor me er niet zo aan. Vind het veels te lekker dat er hier zulke grote resoluties zijn.
 

Fozzy

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
3 januari 2009
Berichten
17,841
Leeftijd
60
Locatie
Banthum
Klopt dat het forum alles wil laden, maar als je werkgeheugen groot genoeg is mag dat geen probleem zijn, dus dat je er problemen mee ervaart komt door een te klein werkgeheugen
Ik denk toch echt aan het AF. Ervaar dat ook op iPhone XR. IPad en iMac. Het AF is gewoon niet Apple vriendelijk opgebouwd helaas
 

benvo

Well-known member
Lid geworden
28 mei 2014
Berichten
10,344
Leeftijd
69
Locatie
Hellendoorn
Website
aquaforum.nl
Ik denk toch echt aan het AF. Ervaar dat ook op iPhone XR. IPad en iMac. Het AF is gewoon niet Apple vriendelijk opgebouwd helaas
Maar dat heeft dan ook vooral te maken met Apple. Zij hebben namelijk een zeer strikte policy wat App's van derden aangaat. Apple zal zich nooit of zeer laat aanpassen aan een App. Pas wanneer de desbetreffende App aan de regels van Apple voldoet zal er een goede werking zijn. Dat heeft dus voordelen maar ook nadelen.
 

Fozzy

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
3 januari 2009
Berichten
17,841
Leeftijd
60
Locatie
Banthum
Maar dat heeft dan ook vooral te maken met Apple. Zij hebben namelijk een zeer strikte policy wat App's van derden aangaat. Apple zal zich nooit of zeer laat aanpassen aan een App. Pas wanneer de desbetreffende App aan de regels van Apple voldoet zal er een goede werking zijn. Dat heeft dus voordelen maar ook nadelen.
Raar dat andere websitebuilders daar dan wel rekening mee houden en normaal laden.
 

RichD1011

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
3 december 2015
Berichten
9,144
Leeftijd
26
Locatie
Driebergen
Te klein werkgeheugen van je device

jahoor, top devices van enkele duizenden euro’s die alles op en top draaien (lees 4K video bewerking) maar het AF niet en dan ligt het volgens jou aan te weinig werkgeheugen... reageer aub niet als je er niks van weet.
 

Nicolientje-W

Well-known member
Lid geworden
30 januari 2018
Berichten
8,258
Locatie
Hellevoetsluis
jahoor, top devices van enkele duizenden euro’s die alles op en top draaien (lees 4K video bewerking) maar het AF niet en dan ligt het volgens jou aan te weinig werkgeheugen... reageer aub niet als je er niks van weet.
Ik ervaar totaal geen problemen met mijn pc en het laden van het AF, en waarom niet? omdat mijn werkgeheugen niet overbelast is door allerlei onnodige apps die op de achtergrond meedraaien zoals wel het geval is met een iphone of soortgelijke devices
 

Hoogheid

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
1 maart 2018
Berichten
1,437
Leeftijd
31
Ik ervaar totaal geen problemen met mijn pc en het laden van het AF, en waarom niet? omdat mijn werkgeheugen niet overbelast is door allerlei onnodige apps die op de achtergrond meedraaien zoals wel het geval is met een iphone of soortgelijke devices
Dit verhaal gaat voor praktisch alle Android apparaten in 2020 niet meer op hoor. Ik kan mij dan ook moeilijk voorstellen dat dit bij Apple nog wel het probleem zou veroorzaken. De uitleg hieronder van @Joff had ik zelf ook gegeven. :petjeaf:

Te weinig werkgeheugen is nooit de oorzaak. Dit forum werkt met inladen van grote afbeeldingen dat vraagt gewoon veel downloaden als je onderaan een pagina zit. Heerlijk voor de resolutie maar voor de doorstroming kan je beter met een preview werken. Daarbij flush ik mijn cache dus het is elke keer opniew opbouwen.
Ik stoor me er niet zo aan. Vind het veels te lekker dat er hier zulke grote resoluties zijn.
 

RichD1011

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
3 december 2015
Berichten
9,144
Leeftijd
26
Locatie
Driebergen
Bij het openen van een topic gaat het beeld automatisch naar het nieuwe bericht.
echter als dit een topic betreft waar al veel foto's/video's geplaatst zijn heeft die daar veel moeite mee met veel springende beelden tot gevolg, om daarna in een stuk ouder bericht terecht te komen.

Nu heb ik dit niet heel uitgebreid getest, maar merk dit iig op Safari voor Mac, iPhone & iPad.

Weet niet of dit aan mij ligt, maar wellicht hebben meer mensen hier "last" van.

Had je hier nog naar kunnen kijken @Marcel ?
 
Topicstarter
Marcel

Marcel

Administrator
Lid geworden
17 november 2008
Berichten
71,602
Locatie
Amersfoort
Website
hacom.nl
hoor geen anderen, kan het ook niet reproduceren. Heb vandaag wel een script laten draaien om alle attachments naar 1600x1600 te brengen. Dat scheelde al 30Gb aan data opslag...
Stuur mij anders even een PB met waar je tegen aan loopt en bij voorkeur met screenprintjes, dan ga ik verder kijken/onderzoeken...
 

RichD1011

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
3 december 2015
Berichten
9,144
Leeftijd
26
Locatie
Driebergen
hoor geen anderen, kan het ook niet reproduceren. Heb vandaag wel een script laten draaien om alle attachments naar 1600x1600 te brengen. Dat scheelde al 30Gb aan data opslag...
Stuur mij anders even een PB met waar je tegen aan loopt en bij voorkeur met screenprintjes, dan ga ik verder kijken/onderzoeken...

:thumbs:

wellicht dat de attachment reductie zijn vruchten afwerpt, maar anders laat ik het je wel even weten via pb :))
 

Scalari

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
14 februari 2009
Berichten
794
Leeftijd
62
Locatie
Heerenveen
Op de Samsung Tab A met 2 gb ram zit het forum er prima uit en de foto's komen gewoon goed in beeld, alleen is de indeling nogal anders dan op de pc, maar dat ligt vast aan mij omdat ik de tablet altijd rechtop houd
 

tuinkabouter

Well-known member
Lid geworden
18 januari 2010
Berichten
8,326
Leeftijd
31
Locatie
alkmaar
Is het een idee om snelkoppelingen te maken naar de diverse “experts uitgedaagd” in de subfora over het onderwerp?
Zoals de EU over de hydra om daar een snelkoppeling voor te maken in het filter subforum?
 

TonHageraats

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
30 augustus 2011
Berichten
15,525
Leeftijd
66
Locatie
Andijk
Goed idee Wouter, even over na denken :thumbs:
 

TonHageraats

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
30 augustus 2011
Berichten
15,525
Leeftijd
66
Locatie
Andijk
Gelijk maar even van de gelegenheid gebruikmakend,


En,

 

Friesian

Well-known member
Lid geworden
9 februari 2020
Berichten
1,620
Locatie
2e boom, 4e tak rechts.
Op de Samsung Tab A met 2 gb ram zit het forum er prima uit en de foto's komen gewoon goed in beeld, alleen is de indeling nogal anders dan op de pc, maar dat ligt vast aan mij omdat ik de tablet altijd rechtop houd
Wanneer je de tablet bij instellingen browser op desktop versie zet zie je dan ook?
 

Friesian

Well-known member
Lid geworden
9 februari 2020
Berichten
1,620
Locatie
2e boom, 4e tak rechts.
Op de telefoon mis ik het pijltje omhoog voor upload afbeelding in de chat. Alleen via desktopversie zie ik die Android, Chrome.
Screenshot_20201004-092023_Chrome.jpg
 
Topicstarter
Marcel

Marcel

Administrator
Lid geworden
17 november 2008
Berichten
71,602
Locatie
Amersfoort
Website
hacom.nl
Benieuwd hoe jullie ervaringen zijn met de PWA mogelijkheid. In chrome zie j nu rechts naast de adresbalk een + staan. Je kunt AF dan als applicatie installeren.
Schijnt met name op mobile devices handig te zijn...
 

TonHageraats

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
30 augustus 2011
Berichten
15,525
Leeftijd
66
Locatie
Andijk
Net even geprobeerd en wel handig ja, verder geen verschil met de webversie maar makkelijker te bereiken.
Overigens via een Samsung.
 

TonHageraats

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
30 augustus 2011
Berichten
15,525
Leeftijd
66
Locatie
Andijk
Goedemorgen Ton. Bedoel je een smartphone? Ik zie het niet. Geen app.
Inderdaad, bij mij staat er alleen geen + maar een pijltje naar beneden., daarop klikken en dan word de app gedownload.

Screenshot_20201005-071634_Samsung Internet.jpg
 

Friesian

Well-known member
Lid geworden
9 februari 2020
Berichten
1,620
Locatie
2e boom, 4e tak rechts.
Gevonden. Links de streepjes op de homepage van AF, onder chat stond: installeer app.
 

Bijlagen

  • Screenshot_20201005-074924_Chrome.jpg
    Screenshot_20201005-074924_Chrome.jpg
    311.1 KB · Weergaven: 9

DanielHoogland

Well-known member
Lid geworden
12 juni 2019
Berichten
3,471
Ik gebruikte die knop "Meer nieuw" o.i.d. vaak en die zie ik niet meer. Nu zit ik steeds met dat standaard filter "ongelezen" aan en die vind ik vervelend.
Dit is helaas nog steeds niet aangepast en dat standaard 'ongelezen' filter vind ik erg vervelend. Zelfs zitten denken om met een addon zelf de link van de knop "Nwe berichten" bovenaan aan te passen ;) maar ik heb een andere oplossing gevonden.

Klik op die knop "New berichten" en klik dan rechts op het filter in de groene balk. Vink "Ongelezen onderwerpen" uit en "Opslaan als standaard" aan. Nu heb je de oude werking van de knop New berichten met als enige vervelende een lege groene balk bovenaan.
Screenshot_3.png
@sschot @Ancistruz
 

Ancistruz

Well-known member
Lid geworden
16 januari 2019
Berichten
3,313
Dit is helaas nog steeds niet aangepast en dat standaard 'ongelezen' filter vind ik erg vervelend. Zelfs zitten denken om met een addon zelf de link van de knop "Nwe berichten" bovenaan aan te passen ;) maar ik heb een andere oplossing gevonden.

Klik op die knop "New berichten" en klik dan rechts op het filter in de groene balk. Vink "Ongelezen onderwerpen" uit en "Opslaan als standaard" aan. Nu heb je de oude werking van de knop New berichten met als enige vervelende een lege groene balk bovenaan.
Bekijk bijlage 309125
@sschot @Ancistruz
Ik zie dit ook liever met Wat is er Nieuw boven.
 

Ancistruz

Well-known member
Lid geworden
16 januari 2019
Berichten
3,313
Kan het zijn dat na de update dat je geen Threadstarter ziet staan op de mobiel? ik zie dat nml niet meer. normaal zag je een groen balkje. met Threadstarter.
Android 10 samsung s10
 
Topicstarter
Marcel

Marcel

Administrator
Lid geworden
17 november 2008
Berichten
71,602
Locatie
Amersfoort
Website
hacom.nl
Ik ook niet meer, net de laatste update van die toepassing erop gezet maar dat helpt ook niet, denk dat we moeten wachten totdat de auteur een update uitbrengt.
Op gewone pc zie ik het nog wel....
 

Ancistruz

Well-known member
Lid geworden
16 januari 2019
Berichten
3,313
Ik ook niet meer, net de laatste update van die toepassing erop gezet maar dat helpt ook niet, denk dat we moeten wachten totdat de auteur een update uitbrengt.
Op gewone pc zie ik het nog wel....
Ok. top dank, en ik hoor ook niets om mijn vorige vraag en die van daniel

Ik zie dit ook liever met Wat is er Nieuw boven.

Dit is helaas nog steeds niet aangepast en dat standaard 'ongelezen' filter vind ik erg vervelend. Zelfs zitten denken om met een addon zelf de link van de knop "Nwe berichten" bovenaan aan te passen ;) maar ik heb een andere oplossing gevonden.

Klik op die knop "New berichten" en klik dan rechts op het filter in de groene balk. Vink "Ongelezen onderwerpen" uit en "Opslaan als standaard" aan. Nu heb je de oude werking van de knop New berichten met als enige vervelende een lege groene balk bovenaan.
Bekijk bijlage 309125
@sschot @Ancistruz
 
Topicstarter
Marcel

Marcel

Administrator
Lid geworden
17 november 2008
Berichten
71,602
Locatie
Amersfoort
Website
hacom.nl
ja, dat hebben we vaker aangepast en daar kwamen altijd opmerkingen over, denk met de huidige instelling de meesten tevreden zijn....
 

NicoleE

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
27 juli 2013
Berichten
9,085
Post net een bericht, klik hiervoor maar 1 keer op 'plaats reactie' maar mijn reactie verschijnt 3 keer.
Windows 10, Chrome.
 

Users who are viewing this onderwerp


Private conversations
Help Users
    You haven't joined any rooms.
    Chat 0
    Bovenaan