Overstappen LED

Discussie in 'Verlichting' gestart door Ruben01, 13 jul 2017.

View Users: View Users
  1. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Geen idee:engel:


    Maar het lijkt me wel leuk om zoiets te doen, en het is vakantie, dus...;)


    Ps
    Stoorzender zijn mag altijd:D;)
     
  2. @Tom

    @Tom Erelid

    Lid geworden:
    3 apr 2003
    Berichten:
    6.280
    Locatie:
    Eindhoven
    Tja, ik durfde er eigenlijk niks van te zeggen maar .. het andere topic van de TC controller zegt eigenlijk genoeg.. :sorry:
     
  3. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.323
    Locatie:
    Andijk
    mijn idee ook inderdaad zorg dat je de boel niet overbelicht is niet goed voor plant en dier

    @Tom maak van je hart geen moordkuil zegen we hier dan
     
  4. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Bedoelen jullie dat ik teveel licht erop heb? Of war anders? Begrijp het niet echt meer....;)
     
  5. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Je mag er altijd wat van zeggen, mischien draaf ik weer eens wat door:D;)
     
  6. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    3.707
    Locatie:
    Hoogerheide
    Op zich is het een doodsimpel apparaat.

    Maar als iemand geen verstand heeft van verlichting aansluiten, de tc 420 niet snapt en ook niet handig is met computers.
    Tja dan is het lastig.

    Maar hij heeft het wel overgenomen van iemand. Dus dan probeer je wat.
    Beter is het als er iemand langs zou gaan......
     
  7. bderooij

    bderooij

    Lid geworden:
    22 aug 2014
    Berichten:
    889
    Locatie:
    Enschede
    Ik heb enkel de mogelijkheden aangegeven, wat je daarmee verder doet is aan jou.
    Of je een TC420 of Arduino gebruikt als aansturing voor je LED maakt niet erg veel uit, de ledstrips van Bridgelux zijn niet veel duurder dan de strips die bijvoorbeeld Kitelight verkoopt maar wel een stuk beter qua lichtopbrengst. Je hoeft ze niet op 100% te draaien.
    Uiteindelijk ben je niet heel veel duurder uit met een dergelijke setup, maar je hebt er wel beter spul voor.

    Ruben, je hebt nog een voeding nodig. Afhankelijk van het aantal strips heb je LDD-H nodig van de juiste stroomsterkte en een voeding die daarbij past.
    Als je de 22v strips neemt, moet je een voeding nemen die daar minstens 3v boven zit, makkelijkste is dan een 32v pakken.
    Ook moet je nog je arduino(achtige) voeden, daar kun je een USB ladertje voor nemen, is zat.

    Zoals in PB al aangegeven, als je simpel en snel wilt zou ik een TC420 kopen met een leuk setje ledstrips erbij, maar als je meer wilt wil ik je er gerust bij helpen. Kan alleen niet garanderen dat ik het voor het einde van je vakantie klaar heb ;)
     
    tuinkabouter vindt dit leuk.
  8. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Pffffffff, ik weet het niet meer hoor.....



    Ik ga er nog een nachtje over slapen;)
     
  9. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.323
    Locatie:
    Andijk
    Ruben laat je niet gek maken hoor :S
    wat ik en Tom en Marcel bedoelde niet te veel licht er boven hangen krijg je problemen mee in ao algen groei bijvoorbeeld
    en daar zit je niet op te wachten ten tweede zonde van het geld :D
    kijk een bijvoorbeeld naar deze set voldoende voor een mooie plantenbak
    Deze set bestaat uit de volgende onderdelen:
    • 1X 46CM Wit 7.000K (VOOR)
    • 1X 46CM RGB (MIDDEN)
    • 1X 46CM Wit 7.000K (ACHTER)
    • 1X 48W power adapter
    • 1X Kabelconnector
    • 3X RVS klemmenset
    • hier zie je dat het allemaal niet zo zwaar hoeft
     
  10. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    6.869
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Dan zijn we weer terug bij de HVP denk ik :D
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  11. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.323
    Locatie:
    Andijk
    wat de TC420 betreft is eigenlijk te simpel voor woorden
    het aan sluiten bedoel ik staat netjes vermeld hoe en wat zowel op de controller zelf als in de handleiding
    de software voor de controller das even zoeken maar ook daar is met wat geduld/hulp uit te komen
     
  12. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.323
    Locatie:
    Andijk
    klopt Ton maar meer als voorbeeld aangehaald als de bedoeling nu juist hvp te kopen
    daar is iedereen natuurlijk vrij in :D:D
     
  13. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    6.869
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Uiteraard :deal:
     
  14. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Oooooh, :oops::oops::oops::oops:;)


    Zoiets wilde ik dus eerst ook doen, toen kwam @bderooij met het idee van bridgelux en met een zelfgemaakte verlichtingscomputer. Zoiets leek me dus wel leuk om te maken in de vakantie, maarja ik weet bijna niks van electronica....
    Dus tja, ik weet het niet meer.........;)
     
  15. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.323
    Locatie:
    Andijk
    tja das een keuze die wij niet voor je kunnen en willen maken denk ik
    zonder een beetje kennis van eletronica en het arduino project word dat een hele onderneming
    ook al omdat je aangeeft dat de Engelse taal niet je sterkte punt is
    maar natuurlijk alles is te leren :D:D
     
  16. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Klopt...

    Ik zou het nu ook gewoon met de tc420 kunnen doen, en dan gewoon zo'n arduino halen, gewoon om te proberen.;)


    Moeilijk......:mad:;)
     
  17. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    2.323
    Locatie:
    Andijk
    als je gaat proberen met een arduino zou ik dat niet met bv de jbm of hvp strippen doen
    mocht het fout gaan dan ben je een stukje armer en zitten je vissen ik het donker :'(
    beter dan experimenteren met een led strips van bv Klicht of led koning puur als test bedoelt is niets voor het echte werk :D
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  18. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Hahaha, goed idee:D;)
     
  19. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Zelfs voor de avond al besloten:D


    Ik haal gewoon een tc420 voor de verlichting. En dan ga ik gewoon in de vakanfie wat experimenteren met bijv. arduino, om plantenvoeding, temperatuur ofzo toe te dienen. Dan kan ik er een beetje mee oefenen, en als dat allemaal lukt, kan de verlichting altijd nog. Lijkt me gewoon gaaf zoiets te maken:D;)
     
  20. @Tom

    @Tom Erelid

    Lid geworden:
    3 apr 2003
    Berichten:
    6.280
    Locatie:
    Eindhoven
    We proberen aan te geven, dat er ook nog andere opties zijn, dan een exotisch product dat alleen via een groothandel te verkrijgen is ..
     
  21. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Oooooo, sorry....:oops:;)
     
  22. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Nachtje over geslapen:D

    Ik ga voor de jmb smd denk ik. Ik heb nog een klein nano bakkie, daar ga ik bridgelux voor halen, een arduino, en dan gewoon wat proberen. Kijken of het mij lukt.:juggle:

    Benodigdheden:

    1of 2? Jmb smd ledstrips (wat raden jullie aan?)
    1 jmb rgb ledstrip
    1 tc-420


    Zitten bij de strips de kabels er al bij?
    Nog wat vergeten? (Geloof het wel:D) ;)
     
  23. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
  24. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Zou ik voor de 50cm of voor 60cm gaan. Mijn bak is 60cm, maar ik heb een rare kap:
    image.jpg

    Dus als ik ze aan de tl buis vast maakt, moet ik voor de 50cm gaan.

    Of zijn er nog andere mogelijkheden om het vast te maken?;)


    Edit, heb net het deksel opgemeten dat opengaat, en dat is 52cm. Dus ik ga voor de 50 cm, je houd dan toch geen schaduwplekken aan de zijkant ofwel?;)
     
    Laatst bewerkt: 19 jul 2017
  25. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
  26. RichD1011

    RichD1011

    Lid geworden:
    3 dec 2015
    Berichten:
    3.482
    Locatie:
    Driebergen
    word een tube lijm bij geleverd dacht ik.

    anders met secondelijm oid. of je gaat met klittenband in de weer.
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  27. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Bedankt!
     
  28. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Mailtje ernaartoe gestuurd, binnen 5 minuten antwoord!:thumbs:

    De kabel die aan de ledbar zif is 150cm, en ze dachten dat 1 ledbar, en 1 rgb wel genoeg zou zijn. Dus dat ga ik halen.
    Als ik 50cm rgb haal, mer een kabel van 50cm, kost me dat 30 euro...
    Dan ga ik gewoon voor de jmb rgb, die is dan 3 euro duurder, maar dan heb ik wel garantie erop.

    Deze kun je dan toch ook gewoon aansturen mer de tc420 zonder iets aan de led te veranderen?

    Welke adapter heb ik nodig om de tc420 aan te sluiten op het net?
    Hier zit dat namelijk noet bij: https://ledstrip-specialist.nl/Led-strip-tijd-controller-time-controller;)
     
  29. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    3.707
    Locatie:
    Hoogerheide
    De adapter die bij de led unit zit. De tc420 komt daartussen.
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  30. @Tom

    @Tom Erelid

    Lid geworden:
    3 apr 2003
    Berichten:
    6.280
    Locatie:
    Eindhoven
    Kun je ook van mij overnemen voor een 10 tje..
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  31. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Bedankt!

    Heel erg bedankt!!
    Welke heb je, en hoelang is hij?;)
     
  32. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Tja, er zit geen adapter bij de ledbar......
    Die moet je er los bijkopen.;)
     
  33. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
  34. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    3.707
    Locatie:
    Hoogerheide
    Je hebt een 7 voor natuurkunde. Dan komt P=VxI toch bekend voor?

    Power(P) = Volt(V) x Ampere(I)

    7,2 + 7,2 = 12 x ?

    14,4 / 12 = 1,2 Ampere.

    Zou zeker de 3 ampere nemen. Kun je er altijd nog een stripje bij steken.
     
    Ruben01 vindt dit leuk.
  35. TS
    TS
    Ruben01

    Ruben01

    Lid geworden:
    22 aug 2016
    Berichten:
    2.762
    Locatie:
    Oldenzaal
    Klopt, maarja, zoiers vergeer ik snel weer:oops:;)


    Bedankt!

    Alleen er zijn er drie mer 3 ampere:;)

    9watt ( 12V/3Amp) (ik gok op deze:engel:)
    15 watt ( 12V/3Amp)
    18 watt ( 12V/3Amp)