Time controller tc 420 hoe zet ik de verlichting helderder ?

Discussie in 'Verlichting' gestart door Dennis78, 16 mei 2019.

  1. Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Goedenmiddag aquariumvrienden

    IK ben in het bezit van een time controller TC 420 voor mijn aquarium met 1 koud wit ledstrip en 1 RGB strip
    Nu heb ik het programma daglicht met zonsonderrgang via de pc op de time controller geladen.
    Maar als ik nu naar het licht kijk momenteel vind ik het toch errg donker, is dit helderder te zetten of is dit normaal op dit tidstip, en kan ik dit niet zelf aanpassen
    IK heb de basic time controller set

    Vriendelijke groet

    Dennis
     
  2. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    11.494
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Dat kan je met de tc420 gewoon hoger zetten tot de mate welke je wil of nodig hebt.
     
  3. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Maar waarr vind ik dat precies kunt U mij een beetje op weg helpen ???
     
  4. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    11.494
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Als je pled op je pc opent dan even op de balk klikken welke je wil veranderen, opslaan en weer invoeren op de tc420

    upload_2019-5-16_16-43-50.png
     
  5. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Begrijp Ik U goed dat die gekleurde balletjes noem ik het voor het gemak maar even hoe hoger ik die zet hoe meer verlichting ik dan heb ?

    Alvast bedankt
     
  6. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    11.494
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Klopt, en links staat het getal van de % licht.
     
  7. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Goedemorgen Ton ik zit met een probleem waar ik niet uitkom
    IK heb gister met behulp van de webshop waar ik de TC 420 besteld had een nieuwe time controller aangesloten, omdat hun het idee hadden dat kanaal 4 van de controller waar ik de zwarte draad in heb zitten van mijn koud witte strip kapot was.
    Ondanks dat heb ik in de controller het programma daylight gezet, maar de witte ledstrip werkt niet met de time controller, alleen zie ik een donker groenachtig licht maar geen enkele vorm van een daglicht
    Sluit ik de witte ledstrip rechtstreeks op de adapter aan brand mijn ledstrip wel dus kapot is deze niet.
    Hoe heb ik het aangesloten
    OP de V+ output zit een witte draad die loopt naar het grijze blokje
    verder heb ik daarnaast ook 2 witte draden van de rgb die ook naar het grijze blokje lopen
    Dan heb ik op kanaal 1 de rode kabel aangesloten
    op 2 heb ik de groene kabel aangesloten
    op 3 heb ik de blauwe kabel aangesloten
    en op 4 zit dan mijn zwarte kabel.
    IK weet absoluut even niet wat hier fout gaat
    Heb jij de gouden tip voor mij ???
    alvast bedankt
     
  8. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    11.494
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Wat gebeurt er als je die witte strip eens op 100% zet via de pled? en dan het programma weer inlaad.
     
  9. FvdP

    FvdP

    Lid geworden:
    23 mei 2018
    Berichten:
    307
    Post eens een foto van hoe je het hebt aangesloten met de kabels.
    Je doet waarschijnlijk iets niet helemaal goed.
     
  10. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Prima dat wil ik wel doen moet er wel bij zeggen dat de zwarte kabel die er nu bij blauw inzit dit op aanraden van de webshop is, hun hebben mij telefonisch of geholpen hoe het 1 en ander aan te sluiten maar ze snappen het ook niet wat hier gebeurd.
    De kabels die nu op de foto's los zijn dat heb ik zelf gedaan aangezien ik nu alleen de witte led kan laten branden rechtstreeks met de adapter

    DSC_0035.JPG

    DSC_0034.JPG

    DSC_0033.JPG
     
  11. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Hoe krijgt de TC zijn voeding? aan de andere zijde dmv de stekkerverbinding?

    Wat is de witte draad die nu op de V+ van de input zit? als dat de plussen van de Led's zijn moet ie namelijk op de V+ van de output.

    het zit niet goed dat is een ding wat zeker is.
     
  12. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    11.494
    Locatie:
    Hoogkarspel
    De TC moet inderdaad eerst voeding krijgen op de V- en V+, input, dan de + draden op de 2eV+ dan de R, G, B, en wit op de CH 1,2,3,4.
     
  13. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Dat kan ook via de DC input aan de andere zijde, ik denk dat dat hier ook het geval is.

    Op de manier hoe het nu gedaan is kan ie het nooit doen namelijk want de min is niet aangesloten
     
  14. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    3.698
    Locatie:
    Andijk
    Hoeveel volt zijn de strips
    Trouwens de werking van kanalen is gewoon te meten met een volt meter
     
  15. FvdP

    FvdP

    Lid geworden:
    23 mei 2018
    Berichten:
    307
    Inderdaad, OF voeding via andere zijde OF voeding via input V+ / V- ( let wel op het voltage, dit mag volgens mij alleen 24v of 48v zijn).
     
  16. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    12 of 24
     
  17. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    3.698
    Locatie:
    Andijk
    Zou er er geen 48 volt op zetten :oops::D
     
  18. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Maar zoals ik het nu zie zitten de Plussen van de Led's op de V+ van het input gedeelte, deze moeten dus op de V+ van het output gedeelte.

    Alle min draden van de Led's komen dan apart op CH1, CH2, enz.
     
    Laatst bewerkt: 17 mei 2019
  19. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    3.698
    Locatie:
    Andijk
    rgb op 1 2 3 wit op 4 5
    plus draad V+ voor ch1 de andere plus en min zijn voor de 24 volt voeding
    SAM_1581.JPG
    De plus draden van de leds op v+
    de massa draden op
    rood ch1
    groen op ch 2
    blauw op ch 3
    witte leds op ch 4 of 5
    Even goed uit zoeken welke draden de plus en min van de ledstrip zijn
     
    Patrix vindt dit leuk.
  20. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Welke andere bedoel je, de DC input aan de andere zijde?

    Op beide aansluitingen kan 12 of 24 volt.
    Alleen de schroefverbindingen kunnen meer wattage/ampère aan
     
  21. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Patrick een vraagje kom je toevallig niet een keer in de buurt van Arrnhem zuid ik woon in Elderveld en ben uiteraard bereid om je benzine te vergoeden. ik kom er echt niet uit zal aan mij liggen hoor (blond denk ik)
     
  22. flipper34

    flipper34

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    3.698
    Locatie:
    Andijk
    Niet moeilijker maken dan het al is voor TS Patrix en niet om het een of ander zie je op de foto de ander zijde/aansluiting:S:D:D
     
    Patrix vindt dit leuk.
  23. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Nee die is niet zichtbaar, maar ik neem aan dat er wordt begrepen wat ik bedoel (hoop ik)
     
  24. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Dit weekend ben ik behoorlijk druk, misschien dat ik zondagmiddag wel even tijd heb.
     
    NicoleE vindt dit leuk.
  25. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    IK probeer het Patrick en alle anderen die meedenken en los van het feit dat jullie best duidelijke foto's plaatsen kom ik er nog steeds niet uit
    Als ik het zwarte stekertje neem wat aan de TC controller zit , wat voor de witte led geld teminste dat is mij verteld heb ik het zwarte draadje daarvan op channel 3 en het witte draadje zit op de v + van de output en het andere eind loopt naar het gijze meegeleverde blokje met de oranje sluitklepjes naar gaatje 3
    Mischien dat dit wat duidelijkheid schept.
     
  26. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Laten we bij het begin beginnen.

    Lastig om zo te zien/lezen hoe het nou precies zit, maar je hebt dus de voeding voor de TC aangesloten dmv een rond stekkertje, dat is dus enkel en alleen voor de voeding, daar moeten dus geen draden van de led's bij aan zitten.
     
    Laatst bewerkt: 17 mei 2019
  27. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    IK ga morgen ff verder prutsen bedankt iedereen voor zover kom er nog op terug
     
  28. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Hee Patrix
    IK hoor het graag van je waneer en hoe laat je kan want ik denk dat ik er op deze manier niet uitkom
    Weet echt even niet waar ik het probleem moet zoeken
     
  29. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Goedenmorgen aquaium vrienden
    Vanmogen nogmaals alle aansluitingen nagelopen, en wat bleek ik had zelf een grote fout gemaakt de witte draden die in het grijze blokje zaten bleken niet goed gestript te zijn , en niet ver genoeg in het blokje gestoken waadoo ze niet goed contact maakten toen ik dit aangepast had en de adapte weer had aangesloten brande de witte ledstrip perfect hele domme actie van mijzelf dus (en daar ben je dan een week mee bezig)
    Dus iedereen hartelijk dank voor heet meedenken

    Groeten Dennis
     
    Patrix en TonHageraats vinden dit leuk.
  30. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Goed bezig!

    Ik hoef dus niet meer langs te komen?
     
  31. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Mag altijd natuurlijk :D maar hoeft niet

    groeten Dennis
     
  32. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Haha, dank voor je uitnodiging, maar dan laten we het hier maar bij ;)
     
  33. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Toch nog een vraagje waar ik even niet uitkom
    IK heb zelf een lichtprogramma gemaakt op de pc dit gesaved en toen naar de time controller gedownload
    Maar nu gaat er op een bepaald tijdstip toch leds branden wat ik niet wil dus moet het 1 en ander aanpassen maar als ik de time controller aan de pc hang, en het sowtware programma open ziie ik staan standaard dag en niet het programma wat ik aflees op mijn time controller schermpje wat ik zelf gemaakt had
    Hoe krijg ik dit naar mijn pc terug zodat ik mijn aanpassingen kan doen ???
    alvast bedankt
     
  34. Patrix

    Patrix

    Lid geworden:
    16 feb 2014
    Berichten:
    2.794
    Locatie:
    Rheden
    Je kunt het programma niet terug schrijven naar de PC.
    Het programma gewoon aanpassen op de PC zelf en daarna weer uploaden/overschrijven naar de TC

    Als de naam hetzelfde blijft is het eerdere schema dus weg en vervangen door de nieuwe.
     
  35. TS
    TS
    Dennis78

    Dennis78

    Lid geworden:
    16 mei 2019
    Berichten:
    21
    Ok Patrix maar ik zie in de time controller mijn naam staan had het Dennis light genoemd, maar als ik de time controller afkoppel en aan de pc hang zie ik als pled open standaard dag staan, en niet Dennis light.
    Of moet ik alle stekkers aangesloten laten om mijn programma op de pc te kunnen aanpassen ???
    Had ook de save knop gebruikt namelijk in pled en toen naar de TC gekopieerd
    Maar koppel ik hem los en hang ik deze aan de pc met de printerkabel krijg ik niet mijn ingestelde schema te zien