torenslakken? (1 Viewer)


Merethe

Well-known member
Lid geworden
23 okt 2013
Berichten
493
Leeftijd
24
Locatie
Ede
Kleine torenslakjes kunnen best wel nuttig zijn om je bodem fris te houden dus je zou ze eventueel handig kunnen inzetten.
 

Paddy.K.1966

Well-known member
Lid geworden
6 okt 2007
Berichten
2.388
Leeftijd
54
Locatie
Oosterhout (N.Br.)
Slakken worden vaak als een plaag gezien, maar het zijn zeker nuttige beestjes die je van algen, overgebleven voer en afgestorven plantenresten kunnen afhelpen.
Persoonlijk zou ik er voor kiezen die helena uit te vangen en van de torenslakken te profiteren!

Als het er al te veel worden, kun je eenvoudig van een groot aantal af komen door 's avonds een schijfje komkommer of aardappel in de bak te laten vallen en dat er 's ochtends afgeladen met slakken weer uit te halen.
 

Eco Creations

Well-known member
Lid geworden
23 mrt 2018
Berichten
545
Leeftijd
31
Locatie
Heerlen
Terwijl velen er graag vanaf willen, heb ik een tijdje geleden bewust torenslakken gekocht voor in mijn aquarium. Ze ploegen de zandbodem om waardoor er belangrijke uitwisseling plaatsvindt tussen de waterkolom en het substraat onder de zandlaag. Als het er te veel worden vis ik er een aantal uit, maar tot nu toe valt dat nog reuze mee. Een gouden regel is volgens mij dat je niet moet overvoeden zodat er etensresten overblijven.

Deze komen allemaal uit je aquarium @sailjo ?
 
TS
sailjo

sailjo

Well-known member
Lid geworden
21 jan 2020
Berichten
175
Locatie
Gauw
ja, deze komen uit de nieuwe bak van de zoon, ik probeer ze zoveel mogelijk uit te vangen, er zal een andere bodem in komen want deze is niet geschikt voor de vissen die erin zitten en dan komen ze er deels weer in. Grootste deel zal dan naar mijn grote bak gaan en er was nog iemand die belangstelling had voor ze.
 

Users Who Are Viewing This Onderwerp (Users: 0, Guests: 1)


Bovenaan