Zijn mijn appelslakken dood?


Weten jullie trouwens hoe lang een stuk komkommer in het aquarium kan liggen zonder schadelijk te zijn voor de vissen en de slakken?
 
een verwarmingsstaaf inhangen en op 23 gr. houden. misschien worden ze levendiger bij warmere temperaturen. is maar een idee, ken niets van slakken
 
@Natasja1971 de bruine appelslak (Dave) is ondertussen gezonken. Er drijft er nog maar eentje. Ik ga het rustig in de gaten houden. :)

:thumbs: . Helemaal goed . De andere beweegt al ?
Komkommer ( rauw ) laat ik meestal 1 dag erin , en het gaat ze dan echt om het hart . Ik snee hem doormidden en steek dan een lepeltje door het "harde" gedeelte , zodat die kant op de bodem komt te leggen en ze dus gelijk uit het hart kunnen eten .
 
@Natasja1971 @jessicapilon @Peter76 bedankt! ik heb de stukken komkommer er net uitgehaald, ze lagen er anderhalve dag in maar ze zijn pas sinds gisteren beginnen te eten. Misschien helpt het inderdaad wel als ik ze door twee snijd, dan kunnen ze er zo aan. De bruine die deze nacht gezonken is ligt nu een paar cm anders dan daarstraks. De twee gele liggen op hun rug in de bodem met hun lichaampje er weer zo uit, hoewel eentje ervan gisteren een komkommer heeft verorberd (rare beesten toch). De blauwe drijft nog en de puntslakjes en posthoornslakjes doen het goed. Ik denk dat ik dit weekend een verwarmdingetje ga kopen zodat ze constant zeker 23 graden hebben. Misschien vinden ze dat aangenamer.
 
Update: blauwe appelslak drijft nog steeds. De twee gele en de bruine liggen beneden maar vertonen erg weinig acticiteit. Posthoornslakjes en puntslakjes doen het goed!
 
Update: blauwe appelslak drijft nog steeds. De twee gele en de bruine liggen beneden maar vertonen erg weinig acticiteit. Posthoornslakjes en puntslakjes doen het goed!

Hopen dat ze niet een grote achterstand hebben opgelopen . Als je ze uit een winkel heb , krijgen ze vaak nagenoeg weinig tot geen voedsel . Ook zitten ze daar vaak in bakken met vis en worden ze volop geziekt ;-) om het zo te zeggen . Als ze in de winkel "liepen" zal het gewoon wennen zijn voor ze , als ze toen ook zo waren word het wat moeilijker om ze " op gang " te krijgen . Geef ze gewoon indd nog even de tijd .
 
Ik vind het ook lang duren, zucht. We gaan door en hopen op het beste! Hopelijk helpt de waterverwarmer die ik dit weekend probeer te halen.
 
De blauwe slak heeft zich ondertussen "vastgezogen" aan het glas. Ik ben er zeker van dat ze allemaal leven, het baart me gewoon zo een zorgen dat ze niet leuk op de wandel zijn allemaal. Morgen hopelijk beter nieuws.
 
Helemaal geen verandering en nu verdenk ik mijn vissen ook nog van vinrot, dat de slakken dat hebben meegenomen. Kunnen slakken goed tegen Esha 2000? Wat een zooi... :(
 
@blackmoor nee, ik kan eentje proberen te maken maar ze zijn echt snel. Eentje is nogal stil en ik merk een scheurtje in de staart, dus het zou echt het beginstadium zijn.
 
Heb een foto. De stille vis heeft mist aan zijn anaalvin precies een stukje, of ligt dat aan mij?

IMG_1491.JPG
 
Hmm, als hij maar een stukje vin mist dan zou ik niet gelijk actie ondernemen. Even afwachten denk ik.
 
@blackmoor dus ook niet preventief Esha 2000 gebruiken dan? Hij is merkbaar stiller wel. De andere heeft een scheurtje in zijn staart. De appelslakken op de bodem draaien zich af en toe maar dat is het dan ook. Ik word hier moedeloos van.
 
@jessicapilon ja de sterkste zit de hele tijd achter hem aan, al een tijdje... daarmee dat ik schrik heb dat ze ziek zijn.
 
Veel mensen zeggen dat esha2000 ook niet meer werkt..... dus ik weet nou niet of je met dat toevoegen veel oplost.
 
Ik ga het even op zn beloop laten. Ik ben toch ook zo'n stresskip.
 
Na twee dagen te zijn weggeweest heb ik twee van de appelslakken dood (en stinkend) aangetroffen, eentje lag al uit zijn huisje. De derde die daar lag leefde nog maar heb ik apart gezet aangezien die al 2 weken niet beweegt en de blauwe die aan het raam kleefde heb ik erin gelaten. Water voor 50% vervangen. 3 van de 4 posthoornslakjes zaten algen te eten dus die doen het goed.
 
Ja ik had al mn twijfels bij alles maar het is en blijft jammer. Misscchien slechte nakweek want normaliter zijn het erg makkelijke slakken die je prima in onze aquaria kan houden.
Ik heb het ook weleens meegemaakt dat ze drijven of eerst niet bewegen maar na een dag of 3 moet dat dan wel veranderen is mn eigen ervaring. Mooi dat de andere slakjes het goed doen:)
 
:'( Jeetje jammer , hopen dat de andere het goed blijft doen . Je heb in elk geval je best gedaan om ze opgang te krijgen !
Mocht je ooit nieuwe kopen , kijk dan of ze "lopende" slakken pakken , misschien had je dat bij deze ook gedaan :br: . Dan is de kans dat het mis gaat veel kleiner .
Succes :thumbs:
 
Dankjewel voor de lieve berichtjes allemaal. :) mijn mama zei gisteren ook dat ik daar geen vissen of slakken meer mocht kopen aangezien we al veel problemen hebben gehad. (Mijn oma heeft er daar ook gekocht en ook veel problemen gehad) Ze zien er daar allemaal gezond uit maar met een beetje stress worden ze ziek, dus dan zal er al iets mis zijn. Die vissen worden opgekocht en verkocht dus volgende keer eens een echte kweker opzoeken. ;) ik blijf jullie zeker op de hoogte houden!
 
Net 4 eierkwakjes gevonden tegen het raam, mijn posthoornslakjes leggen eieren! :)
 

Terug
Bovenaan