Garnalen aquarium beginnen


Ja hoor daar kopen wij diverse zaken en dat gaat altijd goed en veilig.

Hier goed ervaringen met Aliexpress. Eén keer heb ik 9 weken moeten wachten op een artikel maar dat is uitzondering
Het meeste is tussen de 2-3 weken binnen en sneller heb ik ook al gehad.

Mocht iets niet goed gaan, houd de periode van "buyer protection" in de gaten. Twee keer gehad (1 x defect ontvangen en 1 keer niet ontvangen). Open een dispute en als dat ingewilligd wordt heb je binnen een paar dagen je geld terug.
Ik heb echt al heel veel daar besteld en ben zeer tevreden.
 
Oh no, soort van noodgeval. Een vriend van mij belde me half in paniek, de plank waar zijn aquarium op stond was gebroken. Zijn aquarium lag in duizend stukjes. Echt geen idee hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen. Hij had een aantal visjes in het aquarium, maar hij was weg en kwam er pas later achter dat zijn aquarium kapot was. Ook had hij twee cpo kreeftjes. De visjes waren dood, maar de kreeftjes leefden nog. Ik heb ze opgehaald en in mijn aquarium gestopt omdat er verder niet echt oplossingen waren. Ik heb ze al een doperwt gegeven en alles lijkt goed te gaan. Ben alleen een beetje bang dat ze toch dood gaan door de val van het aquarium, of omdat er een nitrietpiek in het water zit. Tot nu toe doen ze het prima. Wat kan ik verder het beste doen? Kan iemand tips geven?

De kreeftjes blijven waarschijnlijk in mn aquarium. Kunnen er dan nog garnalen bij? Alvast bedankt!
 
Ik heb de kreeftjes trouwens wel goed over laten wennen.
 
De kreeftjes blijven waarschijnlijk in mn aquarium. Kunnen er dan nog garnalen bij? Alvast bedankt!

Ik zou het niet doen!!

Kreeften zijn gewoon roofdieren die actief gaan jagen en een garnaal maakt echt geen kans..

Ik heb er 2 gehad met wat endlers dat ging wonderbaarlijk goed. Echter heeft het mannetje op een dag besloten het vrouwtje te ontleden.
 
Ik lees heel veel verhalen waar het wel gewoon lukt. Dan pakt de cpo alleen de wat oudere/zieke dieren. In dat geval zou het me niet zo uitmaken
 
Wat voor voer geven jullie je garnalen?

Over ongeveer twee weken ga ik ze kopen, heb er zin in!
 
Ik heb er nu 8 rasbora galaxy bij, want ik heb gelezen dat deze gewoon met garnalen kunnen. Ze zijn echt heel mooi en zwemmen vrolijk rond. Ik denk dat ik 3 mannetjes heb en 5 vrouwtjes. De mannetjes dansen nu al om de vrouwtjes heen en het lijkt echt heel erg op een paringsdansje, maar kan dat al zo vroeg? Zou wel leuk zijn haha :)
 
Ik zou ze wat afwisselend voeren. Naast garnalenvoer kun je af en toe wat blad geven of een spercieboon, stukje komkommer bijvoorbeeld. Ook spinazieblad lusten ze graag.
 
Zelf heb ik enkele soorten voer door elkaar gedaan en gestampt met een vijzel zodat je ook fijnvoer ertussen hebt wanneer je jongen hebt zitten. Maar je kan ook gewoon een goed hoofdvoer voor ze nemen en dat wat blad geven of groente.
 
Ik heb er nu 8 rasbora galaxy bij, want ik heb gelezen dat deze gewoon met garnalen kunnen. Ze zijn echt heel mooi en zwemmen vrolijk rond. Ik denk dat ik 3 mannetjes heb en 5 vrouwtjes. De mannetjes dansen nu al om de vrouwtjes heen en het lijkt echt heel erg op een paringsdansje, maar kan dat al zo vroeg? Zou wel leuk zijn haha :)

Deze visjes eten bij mij alle baby garnalen op helaas, dus houd daar rekening mee dat dat kan gaan gebeuren.
 
Er zijn wel veel verstopplekjes in mn aquarium, dus er is wel een kans dat de baby garnalen overleven toch? Ik vind de bekjes van de rasbora galaxy echt extreem klein dus volgens mij zou een ietsjes oudere garnaal daar al niet meer in kunnen.
 
Nee maar de kleintjes die net zijn geboren wel. Veel beschutting zal de kans op overleven inderdaad vergroten.
 
Heb een heeeuule slechte ervaring met de rasbora galaxy.
Bijna 3 maanden gelden 6 gekocht. Toen de eerste garnalen jongen hadden gingen ze actief jagen op jongen, ook al had ik veel beschutting. Ze hadden door dat er jongen waren.

Toen kreeg 1 rasbora een witte bult, vervolgens buikwaterzucht, toen heb ik em doodgemaakt (veel voorkomende doodsoorzaak bij de galaxy maar onbekend wat). Zo is het bij 5 gegaan en heb er nog 1 over.

Daarbij heb ik 16 neons en die doen het top.

Oja dat is geen paar gedrag maar mannetjes die om elkaar heen zwemmen, is dominant gedrag voor zover ik weet.
 
Nu begin ik wel bang te worden... ik hoop dat de garnalen het dan toch goed doen.

Oja dat is geen paar gedrag maar mannetjes die om elkaar heen zwemmen, is dominant gedrag voor zover ik weet.
En over dat gedrag van de mannetjes, niet de mannetjes doen het maar de mannetjes met de vrouwtjes
 
Er zijn genoeg die vissen bij garnalen houden hoor. Het kan goed gaan en ligt mede aan de snelheid waarmee ze kweken en hoe de inrichting is.
 
even een vraagje, eten garnalen microwormpjes/azijnaaltjes?
 
Denk het wel. Ze eten hier alles wat dierlijk is van van rode/witte muggelarven tot dode slakken en vissen. Maar veel dierlijk voedsel is niet zo goed voor ze dus daarom vooral blad en groenvoer aanbieden.
 
Stel ik doe het 1x per week kan het dan? Of is het sowieso slecht voor ze en is het beter van niet?
 
Ik heb de garnaaltjes! Het zijn wel andere dan ik eerst in gedachten had, maar deze zijn mooi en ook nog makkelijk dus dat is fijn.
Ik heb 11 bloody mary garnaaltjes, gehaald bij Aquafizz. Super mooi gekleurde garnaaltjes en ik had een kleintje extra gekregen :)

De meeste zijn al best groot, en een vrouwtje heeft al een grote eivlek.
Ik ben tevreden!

IMG-20181201-WA0006.jpeg
 
Cool man!
Ik heb wel gehoord dat als je komkommer geeft dit er later uitgehaald moet worden.

Edit: op de aquashop hebben ze spotgoedkope pellets van allerlei bladgroenten, wat het afwisselen in voeding gemakkelijk maakt. Echter heb ik er lokaal gekocht en dat laten ze merendeel links liggen. Ze zitten constant in het mos en op hout te grazen.
 
Een garnaal zit heel stil boven op een blaadje, zo zit hij al een uur. Moet hij vervellen? De rest van de garnalen zijn gewoon vrolijk aan t eten enzo, dus er is verder niks aan de hand.

Hier nog een foto zonder vieze ruit:)

20181202_122729.jpg
 
En hoe is het met je stilzittende garnaal?

Hier heb ik een groepje van 10 die telkens in hetzelfde hoekje samenkomt en daar een hele lange poos stilzitten. Lijkt wel alsof ze vergaderen daar :D
 
Hij was gewoon een beetje aan het chillen denk ik haha, na een paar uur ging hij weer vrolijk opzoek naar eten, ik weet het ook niet.
 
hoi allemaal!
de eerste garnaal is al zwanger, dus ik verwacht kleintjes in 2-3 weken :)
gisteren was er een leuke verassing, ik zag twee kleine visjes zwemmen. Het zijn baby rasbora galaxy's !
Ze zijn echt super klein, en ik heb geen levend voer. wat moet ik ze voeren?
 

Terug
Bovenaan