Red sea max 500S van babysnake


Een bakje erbij zal helemaal leuk zijn natuurlijk;)
 
uiteindelijk toch een update, de bak doet het niet super, eigenlijk heb ik momenteel niet genoeg tijd voor de bak. Ik ben van een wekelijkse waterverversing over gegaan op een maandelijkse waterverversing van10%, voor de beperkte hoeveelheid vis zal het niet uitmaken maar waarschijnlijk krijg ik nu met tekorten te maken, waardoor niet alle koralen het even goed doen. de verloren gewaande garnaal kwam plots toch weer tevoorschijn, daar ben ik erg blij mee
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0008 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0009 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0010 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0011 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0012 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0013 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0014 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0016 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0017 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0018 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0019 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0020 by Frans, on Flickr
lrxpeGpyzOlGZXFvefJT7Mxnf5Gvdk4V.jpeg_DSC0022 by Frans, on Flickr
 
Toch hele mooie plaatsjes Frans:thumbs:
 
Jouw bak is echt schitterend!
 
Inderdaad , mooie foto's .
 
Prachtige bak!
Hoeveel liter telt hij?
 
500l. zoek je een bak? ga niet voor de red sea max, het formaat is leuk de techniek is minder interessant.


bedankt voor de complimenten trouwens
 
500l. zoek je een bak? ga niet voor de red sea max, het formaat is leuk de techniek is minder interessant.


bedankt voor de complimenten trouwens

Ja maar ik ga hem laten bouwen bij een bouwer .
Ik wil (als het mogelijk is) een 140x60x60 bak :D .
Ik vind het ook erg mooie koralen ! Heb je met opzet gekozen voor de witte en rode tinten?
 
mooi formaat deze is 70 hoog en dat is net te veel om in te werken, de bak staat trouwens erg hoog, altijd op een trapje voor onderhoud

de kleuren is toevallig, ik probeer er wat meer groen in te krijgen
 
70 hoog lijkt mij ook iets te hoog denk ik ;) .
Ik vind het wel mooi zo ! Het staat erg mooi vol!
Welke belichting zit erboven?
Ik zie op een van de fotos t5 buizen denk ik ?
 
inderdaad 10 t5 (54w) van ati. ik weet zo van buiten niet hoeveel van welke kleuren. Purple plus , blue plus en actinic. Die moeten we jaarlijks vervangen worden.
De zonnepanelen voor dit stroomverbruik op t vangen worden binnen 14 dagen geplaatst.
 
Heb jij ook wel van die kleine witte sponsjes in de bak af en toe?
 
die zijn me nog niet echt opgevallen, ik zie wel vaker leven dat ik denk"wat is dat nu weer" maar sponsjes denk ik niet.
 
Heb net deze mooie fotoalbum door gelezen en je hebt er echt iets moois van gemaakt hoor Frans en met zonnepanelen zul je inderdaad de kosten wat kunnen drukken.
Heb je nog een update voor ons tussen je drukke verbouwingen door ?
 
foto's heb ik niet. de bak staat er niet al te best bij, ik heb te weinig tijd gehad voor deftig onderhoud te plegen, en ik heb enorm veel last met een deelanemonen-plaag. er staan dus echt honderden van die beesten in de bak, en de andere koralen hebben het er moeilijk mee.
 
foto's heb ik niet. de bak staat er niet al te best bij, ik heb te weinig tijd gehad voor deftig onderhoud te plegen, en ik heb enorm veel last met een deelanemonen-plaag. er staan dus echt honderden van die beesten in de bak, en de andere koralen hebben het er moeilijk mee.
Ai das minder goed nieuws.
 
Btw, hoe gaat het met de bak Frans want ik hoor er weinig meer over ;)
niet zo schitterend eigenlijk, ik heb wat zitten sukkelen met mijn gezondheid waardoor de bak minder aandacht heeft gekregen. Of dat dit ook de reden is weet ik niet maar er is altijd wel iets kapot. van de stromingspompen is er altijd wel minstens 1tje die het niet doet, de opvoerpomp heb ik al vervangen, nu de eiwitafschuimer en 1 van de tijdklokken doet het niet waardoor de middelste balk momenteel geen licht geeft. De hittegolf heeft er ook geen goed aan gedaan, de koeler kan op de warmste momenten de hitte niet aan waardoor de temperatuur in de bak oploopt, lampe open zetten is dan de oplossing en ventilator op de bak, maar mijn koralen zijn toch opvallend achteruit gegaan.
 
Jammer zeg en ik hoop dat je snel weer in goede gezondheid zal zijn en dat de bak weer draait zoals je zou wensen.
 
Gisteren is dus de bubble magus c9 aangekomen. In de namiddag kon ik hem nog monteren maar gisteren avond moest ik naar het kliniek voor een controle, daarna zou ik hem eens snel installeren. Eerst met de honden wandelen en de klus zou wel gauw geklaard zijn. Niet dus. Onder de oude eiwitafschuimer heeft zich een hele kolonie kokerwormen gevestigd, die beesten hebben dus geen licht nodig om te groeien. Dat deel van de sump kuisen dus, wat wil zeggen een waterverversing doen. Eens dat vak afgeheveld en uit gekuist tot de ontdekking gekomen dat de eiwitafschuimer helemaal niet in dat vak kan, ik heb het nochtans vooraf nagemeten en het moet juist kunnen, mis dus. Het schut van het nevenliggende vak dan maar uitsnijden, ik heb de indeling van de sump toch nooit begrepen. Dat wil natuurlijk zeggen dat ik dat vak beter ook meteen een grondige poetsbeurt kan geven. Ondertussen heb ik natuurlijk meer water afgeheveld dan ik klaar heb staan. Uiteindelijk de afschuimer toch geïnstalleerd gekregen en het water dat ik heb toegevoegd, dan kan die toch al een nachtje indraaien. Daarna nog 50l zeewater bijmaken zodat ik de volgende dag (vandaag dus) nog water kan toevoegen, gelukkig heb ik nog genoeg osmosewater. Ondertussen is het half1 en zijn we een stroompanne verder. Nog maar de 5de stroompanne dit jaar. S morgens op tijd opstaan om verder te doen. Ook in het pompvak maar een grondige schoonmaak gedaan, opvoerpomp gekuist, water toegevoegd, zodat het aquarium terug kan draaien en eiwitafschuimer nog wat bij geregeld. Om in te draaien heb ik geen tijd. Dan heb ik ook nog besloten om het probleem met de middelste lichtbalk op te lossen. 2 Lampen vervangen bij een Red Sea kost dus makkelijk 2u. Wat geprutst met de tijdschakelaar en alles lijkt terug te werken. Ondertussen is het middag. Nu is het regelmatig controleren of de afschuimer niet overloopt, wat tot op heden goed meevalt.
 
Nou mooi dat ie goed werkt Frans en ik hoop dat je er lang plezier van mag hebben.
 
Dat was een flinke klus maar nu is de sump wel weer mooi schoon (voorlopig dan...). Ik ben benieuwd hoe de BM C9 gaat bevallen.
 
ondertussen zijn we zes stroompannes verder, een groep van honderd+ ooiervaars schijnt het nodig te vinden om op de hoogspanning te landen en daar de nodige kortsluitingen te veroorzaken.Mijn opvoerpomp dchijnt het erg lastig te krijgen. Gisteren ben ik 2u bezig geweest om ze terug op te starten, nu draaid ze terug maar klinkt als een oude koffiemolen. Momenteel met geluid van verschillende fans en een kooler is dat niet zo erg maar in de winyrt ga ik daar niet vrolijk van worden. Maandag de verzekering maar eens aanspreken.µ
 
Niet eens tijd voor een UPS voor je afschuimer en opvoerpomp?
 
Dat was een flinke klus maar nu is de sump wel weer mooi schoon (voorlopig dan...). Ik ben benieuwd hoe de BM C9 gaat bevallen.
Tot op heden ben ik er erg blij mee, hij draaide van de 2de dag gewoon mee. Hij is al wel overgelopen maar dat is doordat de opvoerpomp niet meer opstarten na de stroompanne, waardoor het water in de sump hoger stond. Maar waarschijnlijk is het nog wat vroeg om te oordelen
IMG_20200824_143638.jpg
IMG_20200824_143651.jpg

Nou lekker die vogels Frans:(
Oh lekker dan...

Stroompanne hebben we hier regelmatig, al moet ik zeggen dat het de laatste jaren goed mee viel.
Niet eens tijd voor een UPS voor je afschuimer en opvoerpomp?
die stond niet meteen in de planning nee. Maar misschien toch een s opzoekingen over doen.
 

Bijlagen

  • IMG_20200824_143651.jpg
    IMG_20200824_143651.jpg
    61.3 KB · Weergaven: 204
Met een overlopende eiwitafschuimer kun je een hoop lol hebben en ik had dat ook bij het indraaien en alles was s morgens nat door het gespetter van dat ding.
 
De bubble magus, is ondertussen ingedraaid heb ik de indruk, ik zou nog graag een manier vinden om het waterpeil in de sump 5 cm te verhogen om het ideale waterniveau voor de eiwit afschuimen te hebben. Maar hij doet wat er van hem verlangt wordt.
Vandaag is de nieuwe opvoerpomp gearriveerd, de Jacod DCP6500 EN en een nieuwe Eheim compacton 600, deze laatste is om de waterverversing en te vergemakkelijken.
Ik weet weer wat doen,... maar helaas de Jacod zat beschadigd in de doos bij het bekijken voor de montage viel de achterste kap van de pomp, dus de verkoper maar gecontacteerd, hopelijk krijg ik een goede reactie want ik ben momenteel wel erg tevreden over deze webwinkel. Ik dacht eerst aan een productie fout maar kom er later achter dat de doos beschadigd is, dus mogelijk een transportprobleem.
IMG_20200912_151610.jpgIMG_20200912_162749.jpgIMG_20200912_162803.jpg
 
maar ik heb ook nog eens foto's van het aquarium gemaakt. Niets schokkends, zoals eerder gemeld zijn er wat koralen gestorven. De Velifer en de vossekop komen steeds meer in conflict, de vossekop loopt daar steeds meer schade bij op waardoor hij al enkele littekens heeft, ik overweeg om ze te scheiden door 1 van de 2 of allebei weg te doen. De Zebrasoma velifer is een prachtige vis maar word eigenlijk te groot voor mijn aquarium, daarbij komt dat hij de onruststoker is. De vossenkop Siganus unimaculatus vind ik minder mooi maar is daarentegen wel zowat volgroeid, past in mijn aquarium, is een nuttig algeneter. Een moeilijke keuze. Allebei weg doen zou wel de baan vrij maken voor een veel beter visbestand, beide vissen zijn ook nog eens stevige vervuilers.
_DSC0016.JPG
_DSC0023.JPG
_DSC0025.JPG
 
De bubble magus, is ondertussen ingedraaid heb ik de indruk, ik zou nog graag een manier vinden om het waterpeil in de sump 5 cm te verhogen om het ideale waterniveau voor de eiwit afschuimen te hebben. Maar hij doet wat er van hem verlangt wordt.
Vandaag is de nieuwe opvoerpomp gearriveerd, de Jacod DCP6500 EN en een nieuwe Eheim compacton 600, deze laatste is om de waterverversing en te vergemakkelijken.
Ik weet weer wat doen,... maar helaas de Jacod zat beschadigd in de doos bij het bekijken voor de montage viel de achterste kap van de pomp, dus de verkoper maar gecontacteerd, hopelijk krijg ik een goede reactie want ik ben momenteel wel erg tevreden over deze webwinkel. Ik dacht eerst aan een productie fout maar kom er later achter dat de doos beschadigd is, dus mogelijk een transportprobleem.
Bekijk bijlage 307412Bekijk bijlage 307411Bekijk bijlage 307410
Ik weet niet beter dan dat het kapje aan de achterkant los erop zit
 
Ik weet niet beter dan dat het kapje aan de achterkant los erop zit
Dat was ook het antwoord van de handelaar:D, het leek me nochtans vreemd dat die kap er zo los op zat. Ik heb de pomp dan inderdaad maar geïnstalleerd. Nu heb ik niet de indruk dat ze evenveel debiet geeft als de vorige pomp die eigenlijk 500l minder debiet heeft, maar het doet de truc. Op het zicht zou je dat ook kunnen misschatten, alleen door te meten zou je daar zeker van kunnen zijn.
 
_DSC0010_01.JPG
_DSC0011_01.JPG
_DSC0012_01.JPG


Al met al gaat het goed met de bak, ik ben erg tevreden. De meeste leders doen het goed en de vissen zijn gezond en groeien goed uit, op de Zebasoma na zijn ze zowat volgroeid hoop ik.
Ik heb mijn werk er wel mee. Ik had een nitriet- en nitraattest van colombo gekocht, nitriet is geen probleem maar nitraat bleek met het testsetje niet meetbaar. Na verdunning met 75% osmose water gaat het setje tot 16. Enkele weken later dan maar een setje van JBL gekocht daarmee meet ik een waarde tussen 40 en 80 (inschattend op de kleur eerder bij 40) Mijn Po4 waarde is ook al langer sterk verhoogd(ooit 1.02), daarvoor gebruik ik een wervelbed met RowaPhos. Om het nitraat probleem aan te pakken heb ik dan maar besloten om enkele grote waterwissels uit te voeren.
Vorige week donderdag ververste ik 170l, Dinsdag 200l en vorige donderdag deed ik de normale wekelijkse 50l. Elke waterwissel vergt wel wat voorbereiding: osmosewater maken, ik maak een 120 a180l per 24u , Verwarmen en zout toevoegen en meten tot het goed is, zeker bij grote verversingen kan het zoutgehalte en de t° niet te veel verschillen. Met de 2de wissel heb ik (hopelijk) de bron van de vervuiling gevonden, er is een dood punt achter de overloop in de overloopkamer, waar ik met mijn handen trouwens niet bij kan, waar zich een hele hoop drab had verzameld.
S zondags meet ik mijn waterwaarden hopelijk kan ik een verbetering waarnemen.
Ik heb dan nog enkele stromingspompen gekuisd, en na de 2de verversing sloeg mijn afschuimer op hol wat me een paar dagen zoek en regelwerk opleverde

Gisteren heb ik ook enkele glasanemoontjes gespot, die heb ik dan ook maar ineens dood gespoten, hopelijk komt dat probleem niet terug.
_DSC0001_01.JPG

_DSC0002_01.JPG

_DSC0003_01.JPG
_DSC0013_01.JPG
 

Terug
Bovenaan