02/03-11-2019 Vivarium Rosmalen


Lid geworden
24 jul 2019
Berichten
430
Leeftijd
40
Locatie
Ruddervoorde West-vlaanderen Belgie
Persoonlijk vind ik de manier van werken van Killievissen&Corydoras, aka Pierre Killi aka Pierre Ooms het beste van beide werelden hebben.
Daarbij zitten er enkele exemplaren van elke soort die je verkoopt in een showaquarium(pje)
en wordt de stock veilig en stressloos in tempex boxen aan de kant gehouden.
 
Lid geworden
6 mei 2015
Berichten
2.469
Locatie
Horst
Kilivissen&corydoras vond ik ook veruit de beste manier hebben. Echt mijn complimenten daarvoor. Daar overigens ook 2 koppels Aphyosemion meegenomen, maar dat terzijde.
Zakjes of bakjes is volgens mij elk jaar al discussie over. Ik vond het dit jaar al heel erg fijn om te zien dat overal bijstond dat zakken niet opgepakt mochten worden. Dat gebeurde ook veelal niet, enkel door de standhouders zelf. Dat je dan wat langer moet wachten, so be it. In ieder geval complimenten aan de standhouders en organisatie. Het dierenwelzijn stond dit jaar duidelijk veel hoger in het vaandel.
Wij hebben genoten van dit jaar. Elk jaar weer leuk om nieuwe techniek en vissoorten te zien. En natuurlijk de gezichten achter het forum te zien. Wij zijn er volgend jaar weer bij en de jaren daarna ook, zolang de organisatie nog zin heeft om het te organiseren. Ik vind het elk jaar een prachtig evenement en enorm knap dat een groepje vrijwilligers dit voor elkaar kan krijgen. Dat het internationaal ook gewaardeerd wordt, was wel te merken aan alle Belgische en Duitse auto's op de parkeerplaats :D
 
Lid geworden
30 jun 2019
Berichten
383
Voor mij was dit de eerste keer dat ik Vivarium bezocht. Ik was met mijn vriendin, en we hebben onze ogen uitgekeken. Vooral de aquascapes waren erg inspirerend. Wat betreft de verkoop van vissen: ik had nog nooit eerder vissen te koop gezien in zakjes, en ik moest ook even slikken toen ik dat zag. Gelukkig mocht je de zakjes niet oppakken, en dat is wel zo rustig voor de vissen. Dieronvriendelijk? Ik vraag het me af... Gisteren heb ik zelf mijn L010 gevangen, die nogal gestrest was vanwege de sluiers en naar mijn vriendin gebracht. Brownie zat gistermorgen op een geschikte plek, zodat ik haar snel kon vangen, en ik heb haar een poosje in de keuken neergezet in een ( open ) zakje. Daar merkte ik dat ze een stuk rustiger werd. Het is natuurlijk wel een prikkelarme omgeving. Misschien dat datzelfde geldt voor de vissen die op de beurs in zakjes worden verkocht. Veel vissen zijn prooidieren, en ik kan me ook voorstellen dat de hele dag aangestaard worden door ogen ( goed te zien door een aquariumruit) ook niet ideaal is. Misschien voelt een zakje wel veiliger voor een vis, al kan de klant hem alleen van bovenaf zien. Dat de betta's in kleine bakjes zaten is natuurlijk niet zo vreemd en past eigenlijk ook bij hun natuurlijke gedrag. Maar wat nou de meest ideale manier van vissen verkopen is...? Enfin, ik ben in ieder geval weer een ervaring rijker, heb een leuke dag gehad en kom volgend jaar graag weer terug.
 
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.451
Ik vond het een prima editie. De afgelopen 2 of 3 edities niet geweest, dus geen echt vergelijkingsmateriaal meer. Er stonden in ieder geval genoeg stands, en een mooie ruime opzet in de zalen. Je kon lekker op het gemak een beetje rondstruinen. Zeewater vluchtig rondgelopen maar blijft toch niet mijn tak van sport. Goed vermaakt bij de Schorpioenenvereniging, leuk met die microscoop. Gelukkig kon ik me beheersen voor het thuisfront, want ik ben niet zo'n groot fan van in de schuur slapen hehehe. Nog wat leuke plantjes op de kop getikt en een blauwe schuimmat die overigens als een week ligt te stinken in de schuur maar dat ter zijde (wat ruikt die goor). Leuke lezing gezien van Kristel Kasselmann. Weinig planten die nog niet bekend waren, maar wel wat nieuws tussen. Ook een Crinum van vier meter waar wij als aquarianen natuurlijk geen klap aan hebben maar wel interessant was (voor de trivia). Stands waren goed, aanbod wat regulier al hadden de Zilverhaai, DHA-Aquariaan, en de Glasbaars leuke en interessante plantjes. Verder heb ik het merendeel van de zaterdag staan flyeren voor de NBAT met de secretaris mijn club (Ciliata Ridderkerk). Al met al leuke dingen gezien. Helaas was de grote discusbak afgedekt wegens omstandigheden toen ik ging loeren. Vond het eigenlijk erger voor de vissen zelf. En om meteen aan te haken op de discussie hier. Ik ben zeker geen voorstander van visjes in een zakje maar laten we eerlijk zijn het is de meest visvriendelijke manier die binnen onze mogelijkheden ligt. Grote complimenten voor Pierre van Killivissen en Corydoras. Een perfecte methode al snap ik dondersgoed dat grote aanbieders hier niet aan willen beginnen, maar ik zie in deze werkwijze wel de toekomst. De stands met zoveel mogelijk visjes in verkoopaquaria hadden ze van mij meteen mogen wegknikkeren van de beurs. Dat is juist het volledig tegenovergestelde wat je wil bereiken op het gebied van stressreductie...

edit: ik miste oprecht die tweedehands Aquarium en Terrarium boekenwinkel. Daar struinde ik altijd met veel plezier door het aanbod. Geen idee of die er op de vorige edities er wel was.
 
Lid geworden
5 sep 2004
Berichten
1.451
Aii zonde. Ik vraag me af of die nog bestaat. Weet jij wellicht nog hoe die zaak heet?
 

jessicapilon

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
12 feb 2011
Berichten
97.273
Leeftijd
54
Locatie
Groningen
Nee dat kan ik je niet zeggen en ik ben van 2014-2017 daar geweest maar herinner me zo n stand dan niet Jeffrey. Misschien dat andere leden dat (nog) weten.
 
Lid geworden
26 sep 2019
Berichten
85
Leeftijd
33
En hopen dat ik of weer met iemand mee kan rijden of weer zelf een baan heb.
 

Bovenaan