Biohome filtermedium

Discussie in 'Filters, bioloog en pompen' gestart door Kojo, 11 feb 2019.

  1. Kojo

    Kojo

    Lid geworden:
    26 nov 2017
    Berichten:
    69
    hallo

    ik had even een vraag , is er iemand bekend met Biohome filtermedium in het extern filter?
    Ik lees dat het erg goed is voor je aquarium dus vandaar mijn vraag.
     
  2. RichD1011

    RichD1011

    Lid geworden:
    3 dec 2015
    Berichten:
    6.844
    Locatie:
    Driebergen
    Ik vind het vooral heel duur.

    Stel ik wil mijn bioloog er mee vullen, en gebruik daarvoor Biohome Ultimate.
    18,25 per kilo, 1 kilo = +/- 1,25 liter.

    in 1 pompvak gaat 25 liter / 1,25 = 20

    20 x 18,25 = 365 euro voor 1 pompvak.
    wil ik de andere er ook mee vullen is het 730 euro.

    ik ben er niet van overtuigd dat het beter zou werken dan bijvoorbeeld Sera Siporax en daarvoor zou ik "maar" 300-400 euro kwijt zijn.
     
  3. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    5.862
    Locatie:
    alkmaar
    Ik heb het in gebruik, 20 liter ongeveer dacht ik.
    Heb het in 2x gekocht, gewoon de biohome mini dus die “gewone” grijze staafjes.
    Met extra spoorelementen enzo geloof ik niet egt in, kost een hoop extra ook
     
  4. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    6.744
    Locatie:
    Hoogerheide
    Ja en hoe lang die sporen blijven werken??
     
  5. TS
    TS
    Kojo

    Kojo

    Lid geworden:
    26 nov 2017
    Berichten:
    69
    Hoelang werkt het en is je water echt beter en hoe vaak ververs je je water? En je schrijf ik gebruik 20 liter heb je zo'n grote bak en filter. En wat kost een hoop extra dan?
     
  6. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    5.862
    Locatie:
    alkmaar
    Bakje met bioloog wat samen bijna 1000 liter netto inhoud heeft.
    Ververs momenteel 50% per week ivm EI bemesting.
    Maar die bruin/oranje met sporen kost(te) meer dan de grijze zonder sporen
     
  7. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    5.862
    Locatie:
    alkmaar
    Al sla je me dood, ik ben er met de eerste batch die ik kocht in getrapt maar heb nooit verschil gemerkt
     
  8. RichD1011

    RichD1011

    Lid geworden:
    3 dec 2015
    Berichten:
    6.844
    Locatie:
    Driebergen
    standaard/gewoon is 15 euro per kilo, 1 kilo = +/- 1 liter dus wel wat goedkoper (zeker met de kwantum korting die je kan krijgen)
    Maar heb je wel is wat gemerkt van de denitrificerende werking?
     
  9. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    5.862
    Locatie:
    alkmaar
    Niet echt, maar in het verleden spoelde ik om de week alles schoon.
    Sinds mijn grote bak niet meer, maar heb niet echt een dalende lijn in NO3 kunnen ontdekken
     
    RichD1011 vindt dit leuk.
  10. ron35

    ron35

    Lid geworden:
    10 sep 2017
    Berichten:
    38
    Locatie:
    Barendrecht
    Ik begrijp sinds enige tijd Biohome en ben zeer tevreden. Heb ook mijn filter iets aangepast volgens het filmpje van Pondguru!


    Waardes zijn stabiel

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  11. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    4.522
    Locatie:
    Hellendoorn
    Hij heeft zo z'n ideeën waar ik mijn bedenkingen bij heb...
     
  12. TS
    TS
    Kojo

    Kojo

    Lid geworden:
    26 nov 2017
    Berichten:
    69
    Wat zijn die zwarte balletjes die er tussen zitten?

    Ik denk ook zeker dat ik het ga gebruiken hoor er toch wel goede reacties over
     
  13. TS
    TS
    Kojo

    Kojo

    Lid geworden:
    26 nov 2017
    Berichten:
    69
    Nog een vraag ron35 gebruik je ook kool in je filter met deze samenstelling.
     
  14. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    5.862
    Locatie:
    alkmaar
    Zoals?

    Ik zou trouwens wss het voorfilter voorzien van filterfleece zodat het gaat werken als een soort powerfilter
     
  15. TS
    TS
    Kojo

    Kojo

    Lid geworden:
    26 nov 2017
    Berichten:
    69
    Is kool dus niet echt nodig?
    Ik hen een gewoon gezelschapsbak!
     
  16. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    5.862
    Locatie:
    alkmaar
    Nope nergens voor nodig
     
  17. TS
    TS
    Kojo

    Kojo

    Lid geworden:
    26 nov 2017
    Berichten:
    69
    Thanks voor de reacties hier kan ik wat mee
     
  18. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    6.744
    Locatie:
    Hoogerheide
    En hoe lang draait het al? Want dit ziet er brandschoon uit.

    Waar ik mij niet in kan vinden is dat je met filterwatten moet beginnen. Dat slaat binnen 1 week dicht.
    En hoe kun je dan een filter langdurig laten staan??
     
  19. TS
    TS
    Kojo

    Kojo

    Lid geworden:
    26 nov 2017
    Berichten:
    69
    Ja ben ik ook wel benieuwd na!
     
  20. ron35

    ron35

    Lid geworden:
    10 sep 2017
    Berichten:
    38
    Locatie:
    Barendrecht
    Hoi,

    Ik gebruik geen kool. Dat is zover ik weet alleen maar nodig voor medicijnen. MIjn voorfilter is grof, daarna blauw en daarna filterwatten. Rest is Biohome Ultimate.
     
  21. ron35

    ron35

    Lid geworden:
    10 sep 2017
    Berichten:
    38
    Locatie:
    Barendrecht
    Bij een zak biohome krijg je een zakje gel-balletjes bomvol levende goede bacteriën. Deze lossen vanzelf op.
     
  22. ron35

    ron35

    Lid geworden:
    10 sep 2017
    Berichten:
    38
    Locatie:
    Barendrecht
    Mijn filter is een Oase Biomaster Thermo 600. Voorfilter 30PPI, daarna naar filter met 45PPI en daarna filterwatten.
    Daarna bioloog. De 1e foto's zijn 2 bakken met biohome zijn 4 weken oud. De overige bakken met biohome heb ik pas gedaan.

    Ik ben een aquarium liefhebber met een gezonde interesse als hobby, Op youtube staan diverse mensen die het al een jaar hebben uitgeprobeerd met grafieken enz en die zijn behoorlijk enthousiast. Ik zocht een product waarbij ik me filter niet open hoef te maken en hopelijk hoef ik alleen het preffilter 2 wekelijks uit te spoelen.
    Biohome absorbeert wel heel erg.

    Eind 2019 kan ik ook een goed oordeel met de waardes!
    Ik houd jullie op de hoogte!
     
  23. RichD1011

    RichD1011

    Lid geworden:
    3 dec 2015
    Berichten:
    6.844
    Locatie:
    Driebergen
    Maar buiten die de nitrificerende werking (die dan wel of niet bestaat) om, is het ook "beter" in het omzetten van de normale stikstof kringloop? (nh3/4 -> no2 -> no3)
     
  24. TS
    TS
    Kojo

    Kojo

    Lid geworden:
    26 nov 2017
    Berichten:
    69
    Ik heb een Jbl cristalprofi 901 extern filter, nu nog met originele inhoud maar als ik het zo lees ga ik snel over op biohome.
    Als het goed is hoef je je water toch ook minder te verversen? En het filter gaat toch ook langer mee, ik bedoel minder vaak reinigen of heb ik dat mis?
     
  25. Bertus

    Bertus

    Lid geworden:
    2 sep 2008
    Berichten:
    49.472
    Locatie:
    Schiedam.
    Waar om ga je goede materialen omwissel voor ander duur materiaal.

    WE doe al jaren ,met siporax, grove en fijne spons.

    Voor mij hou ik gewoon de oude materialen aan.

    Minder verversen, filter minder schoonmaken moet je met korreltje zout nemen.
     
    NicoleE vindt dit leuk.
  26. gpatton

    gpatton

    Lid geworden:
    28 dec 2018
    Berichten:
    252
    gewoon dike spons op je intake zetten hoef je filter ook nooit open te maken barend
     
  27. Mafkees

    Mafkees

    Lid geworden:
    3 mrt 2018
    Berichten:
    556
    Dat hangt af van je wensen. De pre-filter is voor de meest groffe rotzooi natuurlijk, en daar kun je zo bij. Dan de sponzen in respectievelijke volgorde. Als je je biologische media graag brandschoon wilt houden (en dat kan ik me voorstellen bij zulk duur spul als dit) dan is het logisch om te beginnen met de sponzen. Je moet dan vaker klein onderhoud doen om de sponzen schoon te maken maar je hoeft eigenlijk nooit aan je biologische media te zitten, wat de stabiliteit weer ten goede komt.
     
  28. TonHageraats

    TonHageraats Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    30 aug 2011
    Berichten:
    11.178
    Locatie:
    Hoogkarspel
    Of je het filter minder hoeft schoon te maken zal de praktijk uitwijzen,let daarbij op of de stroming verminderd, dat is bij elke bak anders, water verversen blijft nodig en is afhankelijk van je visbestand, dan worden er stoffen verdunt welke wij niet kunnen zien of meten en je filter ook niet uitvangt.
     
  29. Bertus

    Bertus

    Lid geworden:
    2 sep 2008
    Berichten:
    49.472
    Locatie:
    Schiedam.
    ????????? Dike spons? Barend?
     
  30. benvo

    benvo

    Lid geworden:
    28 mei 2014
    Berichten:
    4.522
    Locatie:
    Hellendoorn
    Het lijkt heel logisch, wanneer hij z'n verhaal vertelt, men name over z'n filteropbouw. Hij wil het vuil onder in een filter houden om te voorkomen dat dit in je biologe segment zit. Dat maakt dat je je hele filter uit elkaar moet halen om weer doorstroming te krijgen bij vervuiling. Waar je nu dus gewoon je top sponsjes schoonspoelt. Daarbij haal je voortdurend je filteropbouw overhoop. Daarbij is het mij nog nooit gebleken dat zijn methode voordelen zou hebben.
     
    biljoenblik vindt dit leuk.
  31. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    5.862
    Locatie:
    alkmaar
    Moet zeggen dat bij een jbl filter dit aardig goed werkt omdat je daar de Filterwatten in het bovenste mandje aan de zijkanten kan plaatsen.
    Maar telkens je filter overhoop halen is ook niet super
     
  32. Mafkees

    Mafkees

    Lid geworden:
    3 mrt 2018
    Berichten:
    556
    Da's de 1501. Met de 1502 hebben ze dit aangepast en ziet de pre-filter er zo uit:

    [​IMG]
     
  33. gpatton

    gpatton

    Lid geworden:
    28 dec 2018
    Berichten:
    252
    ???? hij wouw geen zooie in zijn filter dus doe een spons op je intake????/
     
    Laatst bewerkt: 15 feb 2019
  34. Bertus

    Bertus

    Lid geworden:
    2 sep 2008
    Berichten:
    49.472
    Locatie:
    Schiedam.
    imagesK2H2BS9A.jpg

    Geen zooi in zijn filter?

    Is gewoon gemalen glas. en dat door zand gerold/
    Niks byzonders.

    Als het fijne stof door het filter gaat, komt het ook in de bak terug.

    Daar zijn de sponzen voor.
     
  35. sschot

    sschot

    Lid geworden:
    8 okt 2015
    Berichten:
    2.180
    Locatie:
    Krimpen aan den IJssel
    Ik werk ondertussen ongeveer een half jaar met de opbouw van het filter naar het idee van pondguru. Met mijn Eheims was ik er niet echt te spreken over, maar met mijn huidige Hydor ben ik hier mega tevreden over.

    Heb op de inlaat een Eheim voorfilter. Daarna medium filterspons en fijn filtervlies. Daarna komt er alleen maar siporax (4 bakken per filter).

    Ik maak het voorfilter 1 tot 2 x per week schoon, en dit is altijd smerig. De Hydor maak ik nu 1 x per 4 maanden schoon, maar ik denk dat het zelf naar 1 x per half jaar kan.

    Bewust kiezen voor een filter waarbij de stroming dus precies anders om is, is volgens mij een hele slimme zet en iets waar je als je moet starten zeker over na kan denken!