Vissen liggen op de bodem

Discussie in 'Goudvissen' gestart door Lady_roxy, 14 jul 2017.

View Users: View Users
 1. jessicapilon

  jessicapilon Beheerder Beheer

  Lid geworden:
  12 feb 2011
  Berichten:
  68.611
  Locatie:
  Groningen
 2. TS
  TS
  Lady_roxy

  Lady_roxy

  Lid geworden:
  14 jul 2017
  Berichten:
  36
  Ik heb het daar dus niet vandaan heb het bij vissen speciaal zaak gehaald en als dat nu weer niet goed is dat weet ik het echt niet meer hoor steentjes waren niet goed oke moest er zand in speciaal gehaald en nu lees ik dit weer sorry hoor maar is erg lastig als er zulke wisselende dinge n worden gezegt. Ik wil echt graag weten of ik er nou 10 plantjes in moet hebben of zo laten

  20170715_085406.jpg
   
 3. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Prima zet de teststripjes en de plantjes!!

  Hoe is het nu met de rest van je visjes?

  De strips zijn niet heel betrouwbaar maar zal toch wel een indicatie geven. Ik weet niet wat de omschrijving op de strips zijn maar vooral de NH 3, ammoniak goed aflezen. Is deze wat verhoogd meteen grote waterverversing doen. Je ga ook een NO 2, nitriet piek krijgen, ook verversen.

  Je heb een dun laagje van die bodem erin gedaan toch? Laat de bodem even voor wat het is omdat er beduidend belangrijkere zaken zijn. Neem aan dat je geen geldboompje heb staan. De bodem is inderdaad niet de beste keus maar zolang je geen bodemrot heb kan het wel voor even. Als je straks een filter heb met de benodigde bacterieen ga je deze weer vervangen.

  Heb je al overlegt wat jullie in het aquarium willen gaan houden?

  Als je sluiers wil gaan houden ga MP in de gaten houden voor een goed en vooral krachtige potfilter. Een 900 versie is nog aan de krappe kant maar in combinatie met degene die je nieuw heb gekocht is dat al een grote verbetering. Zie je potfilter over de 1000-1500 zou perfect zijn.
   
 4. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  De plantjes is heel goed. Dit helpt altijd.

  Haal je oude plantjes eruit en haal dat glaswol eraf! als je vissen straks weer beter zijn gaan ze grondelen en aan dat spul trekken, dat gaat niet goed komen. Zitten hele fijne stukjes glas in. Staat al ergens in je topic hoe je dit moet doen.

  De nieuwe plantjes goed afspoelen en bekijken of je geen beestjes of eitjes van iets erop zie zitten. Zet je plantjes een beetje achterin zodat je vissen vrij kunnen zwemmen
   
 5. TS
  TS
  Lady_roxy

  Lady_roxy

  Lid geworden:
  14 jul 2017
  Berichten:
  36
  Ik heb me vriend niet meer gehoord dat er iets is met 1 dus denk wel oke gaat met ze ja die pomp moet nu zeker 3 maanden wachten heb er nu gewoon even geen geld voor mijn andere duertje (fretjes) moet ook nog eten is is ook prijzig. Ik kan vandaag het water niet ververzen dus dat moet morgen gistere heb ik er voldoende uit gehaald morgen ga ik testen en de plantjes er in zetten bedankt voor reageren
   
 6. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Helaas is het een kostbare hobby. Weet er alles van. Voorlopig heb je zo je best gedaan en nu hopen dat de 2 visjes weer fit en gezond gaan worden. Probeer voorlopig geen nieuwe visjes te halen. Zorg dan eerst voor een goed filter.
   
 7. Botia

  Botia

  Lid geworden:
  9 mrt 2005
  Berichten:
  23.722
  Ik heb een gratis Jbl Buitenfilter voor je in West-Friesland (Noord-Holland).

  Geld alleen voor Michelle en niet voor andere leden.
   
  michelle1, Ruben01, bderooij en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 8. bderooij

  bderooij

  Lid geworden:
  22 aug 2014
  Berichten:
  889
  Locatie:
  Enschede
  Top actie!
   
  Ruben01 vindt dit leuk.
 9. Ruben01

  Ruben01

  Lid geworden:
  22 aug 2016
  Berichten:
  2.762
  Locatie:
  Oldenzaal
  Denk dat je voor @Lady_roxy bedoelt:engel:


  Maarja, goed bezig Botia!:thumbs:
   
 10. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Dat vind ik erg tof van je Botia maar ik heb geen filter nodig. Gelukkig heb ik 2 goede JBL draaien. Mijn visjes zwemmen gelukkig gezond en fit in een top watertje;)

  Als je je hebt vergist. Ik heb wel familie in Noord Holland die gaan de zomervakantie met de camper deze omgeving bezoeken dus kan wel aanbieden dat het filter ook in Arnhem kan komen als het reizen naar Noord Holland problemen geeft.
   
  Ruben01 vindt dit leuk.
 11. Botia

  Botia

  Lid geworden:
  9 mrt 2005
  Berichten:
  23.722
  Ik bedoelde idd Lady_Roxy.

  Dat zou idd ook een goede optie zijn.
   
  Ruben01 vindt dit leuk.
 12. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Mijn topografie is niet bijster goed :'(Ze zitten veel dichter bij jou in de buurt.
   
 13. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Z on mooie aanbieding en nog geen reactie:juggle: Hoop dat ze niet de moed hebben opgegeven of dat er nog meer slachtoffers zijn gevallen:'(
   
 14. TS
  TS
  Lady_roxy

  Lady_roxy

  Lid geworden:
  14 jul 2017
  Berichten:
  36
  Hoi allemaal sorry voor het niet reageren ja moet zat er beetje in we hadden een massa graf nu zijn er nog 3 over de nitraat is goed nitriet krijg ik niet op 0 hij zit er echt net boven. Wat een super lieve aanbieding Botia ik zit alleen met vervoer ik mag zelf nu nog niet rijden dus had graag op je aanbieding in gegaan. Ik wil je echt bedanken vind het echt super. Verder wil ik iedereen bedanken voor de hulp ik heb nu alleen nog maar planten er in staan geen andere dingen. Dus ik blijf hopen dat we deze 3 hun best blijven doen netzo als ik en me vriend voor hun doen (k) voor jullie allen
   
 15. Ruben01

  Ruben01

  Lid geworden:
  22 aug 2016
  Berichten:
  2.762
  Locatie:
  Oldenzaal
  Je zou het filter ook kunnen laten versturen:daisy:

  Hopelijk gaan er niet meer dood...;)
   
 16. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Goed om weer wat van je te lezen.

  Hierbij wat eenvoudige info zodat jullie een beetje inzicht hebben in het verkrijgen van een goed biologisch afbraakproces/waterwaardes.

  Je vissen geven ammoniak af door hun kieuwen, etensresten gaan in je water rotten, poep, jonge sluiertjes geven groeihormonen af. NH 3, des te meer vissen des te meer vervuiling, hoe hoger je NH 3 word.

  Door deze vervuiling worden er in je aquarium met name in je filter en bodem bacterieen aangemaakt die de ammoniak gaan omzetten in nitriet, NO2.

  De benodigde bacterieen moeten in de juiste samenstelling groeien, dit duur 3/4 weken voordat je genoeg bacterieen heb die het NH 3 kunnen omzetten naar NO2. Als je genoeg heb ga je Nitraat meten NO3.

  Vandaar je je filters zo minimaal moet schoonmaken want daar groeien juist de benodigde bacterieen in. Als je schoonmaak dood je deze. Als je 2 filters heb zijn deze met een maand voorzien van de bacterieen. Ga je er 1 schoonmaken zitten ze nog in de ander die moet je dus een maand met rust laten zodat de ander weer vol zit met bacterieen.


  Het eerste wat je ga meten is dus ammoniak, NH 3 dit is puur vergif voor je vissen. Worden ziek en gaan dood. Dit is alleen op te lossen met verversen. Logisch denken. Meet je 0,2 NH 3 en je ververs de helft blijft er 0,1 over. Je vissen blijven 24 uur vervuilen dus de volgende dag kan het weer opgelopen zijn naar 0,2.

  In de eerste weken gaan bepaalde bacterieen groeien en ga je de NO 2 piek krijgen. Een wat lage NO 2 waarde die je meet is niet meteen ernstig maar dat kan geen weken duren. Bij de piek, dus hoge waardes moet je blijven verversen maar weet je wel dat het aquarium bijna stabiel is. Als de piek daalt is een teken dat er een juiste balans is van het aantal verschillende bacterieen wat nodig is. Na de piek kun je dus minder regelmatig gaan verversen.

  Hoe vaak is per aquarium verschillend. Hangt af hoeveel vissen, vervuiling filters etc. Met meten zie je vanzelf als er iets gaat oplopen en hoe lang dit duurt.

  Je hebt verschillende producten om het een en ander op te vangen of te versnellen maar ik ben nog nooit iets tegen gekomen dat het drastisch versneld in een week ofzo.

  Sommige producten helpen bepaalde waardes kunstmatig in de hand te krijgen maar voor een beginner niet aan te raden omdat hier ook weer nadelen aan zitten. Zoals zeoliet., prime etc.

  Hoop dat jullie er wat mee kunnen en dat je over een week of 3 een stabiel aquarium hebben en je vissen topfit rond zwemmen.

  Goed onthouden! Mocht je ooit iets raars qua gedrag, uiterlijk aan de vissen zien post dit op het forum. Sluiers zijn bevattelijk voor ziektens en veel LFS zaken gaan je de verkeerde medicatie meegeven! Denk er altijd aan als je medicatie in je aquarium ga doen dat je bacteriebalans ook word gedood en kom je weer in dezelfde situatie te zitten. De medicatie helpt wellicht voor de ziekten maar je water gaat weer giftig worden zodat ze alsnog dood gaan.
   
  Killerfish en Ruben01 vinden dit leuk.
 17. Killerfish

  Killerfish

  Lid geworden:
  13 mrt 2011
  Berichten:
  2.682
  Locatie:
  Hellendoorn
  Ruben01 vindt dit leuk.
 18. TS
  TS
  Lady_roxy

  Lady_roxy

  Lid geworden:
  14 jul 2017
  Berichten:
  36
  Dank je wel ik heb vandaag weer gemeten hij is nu al redelijk met de nitriet niet goed maar ook niet zoals hij was gelukkig de 3 overgebleven vissen zwemmen heerlijk rond en zijn happy alle waarde zijn verder nu volgens dat stikje goed. Dus ben echt super blij met jullie alle en ja over die filter ik weet niet of het een optie is om hem optesturen en is hij dan geschikt voor mijn bak? Of moet ik daar ook nog met iets rekening houden. Ben super blij met jullie alle
   
 19. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  639
  Fijn om te horen dat je vissen weer lekker rond zwemmen:) mag ook wel even wat positiefs hebben na jullie dramatische start.

  Weet niet of je weet maar je moet sluiertjes meerdere malen per dag kleine beetjes voer geven. Is anders dan tropisch 1x wat ze op kunnen binnen 5 minuten. Geef ook eens wat groenvoer. Gekookte brocolie, erwtjes of spruitjes etc. Wel zonder zout.

  Een jbl filter is prima en past zeker bij je in het aquarium. Is in jullie situatie echt een super aanbieding van botia.

  Misschien is het een treinkaartje waard om bij botia langs te gaan. Kan hij uitleggen hoe je hem installeer en moet schoonmaken etc. Hangt een beetje af hoe krachtig het filter is, dan kan je 1 z on onding uit je aquarium halen misschien wel beide na verloop van tijd. Botia weet dit zelf wel en is erg handig als je uitgelegd krijg en alles even kan zien. Is geen raketwetenschap maar is toch even een technisch dingetje.

  Weet niet of botia ook sluiers heeft maar wellicht zie je daar ook nog wat zwemmen wat interessant is:thumbs: