nieuw garnalen optrekje


Ok, tis omdat ik ook van plan ben om wat garnalen te houden. Ik veronderstel dat de kopers er dan achter moeten komen of kunnen die op het een of ander manier opgestuurt worden?

Ik zet ze op marktplaats (in belgie vast ook zoiets?) voor tweedehands koopjes/spullen. Ik laat de mensen het wel afhalen. Opsturen ga ik niet doen, heb ik niet het materiaal voor. :)
 
Bij mij gaat de verkoop niet zo wild wat niet zozeer door de prijs komt maar meer omdat er hier in de omgeving heel weinig mensen bakjes met osmosewater hebben.
 
Bij mij gaat de verkoop niet zo wild wat niet zozeer door de prijs komt maar meer omdat er hier in de omgeving heel weinig mensen bakjes met osmosewater hebben.
Klopt, misschien dat ik ooit nog een bakje met garnalen op osmose ga houden. Maar de meeste beginnen toch met de neocaridina. Lijkt me inderdaad lastiger te verkopen.
 
Inmiddels 6 zwangere dames geteld. En eindelijke die rare dingen op de rand van de ruit en stenen geïdentificeerd. Eitjes van de anatoma helena. Er zit er eentje in, maar een tijdje twee dus tada :)
 
Foto spam :)

garnalenbak7.jpg
 
Ik denk om de 3 tot 4 weken. Ik heb ze pas een week of 2.5 tot 3.
 
Het gaat nog steeds prima. Bij de blue dream heb ik inmiddels behandeld met tremazol (praziquantel). Ik zie nu geen parasieten meer en zal de behandeling nog een keer herhalen over een paar dagen.
De lady's in red doen het prima. Maar tijd om de gentleman eens op de foto te zetten.. hoewel ik denk een gentleman...

garnalenbak8.jpg
 
Wat een mooie volle rode kleur!

Fijn dat de behandeling met Tremazol aangeslagen lijkt!
 
Mooie garnalen. En zo te zien lopen er binnenkort een heleboel jongen rond :)
 
Ja ze zitten allemaal op de filter (die ik schoon moet maken).
 
Filter heel voorzichtig een klein beetje schoongemaakt. Dit is mijn uitzicht vanaf de bank :) Veel kleintjes te zien (hoewel ze moeilijk te zien zijn omdat ze nog wat doorzichtig zijn).
garnalenbak13.jpg
garnalenbak14.jpg
 
Het wemelt van de kleintjes... geen idee hoeveel, maar volgens mij waren er minstens 10 zwanger. Tel elke dag weer nieuwe en er zijn nog steeds een paar vrouwen zwanger :) Sorry voor de alg op het glas, dat laat ik even een beetje zitten als voer.

garnalenbak15.jpg
 

Terug
Bovenaan