PC Aquariumproject TechVis


T

TechVis

Guest
Goedemiddag!
Ik heb op Marktplaats een oude dikke monitor gevonden en die leeg gehaald. Hier ga ik een aquarium in bouwen. Ik zal zometeen wat foto's posten, maar hier is alvast een voorbeeld van wat het idee moet gaan worden.
Ik heb voor het glas een oud aquarium gekocht, die glasplaten losgesneden en ze op maat gesneden. Glas snijden is een stuk makkelijker dan ik in eerste instantie gedacht had XD
Maar goed, ik zal de geïnteresseerden op de hoogte houden!
Monitor-aqarium.jpg
 
Nou, hier dan wat foto's:

Zo kwam de monitor aan zijn einde

IMG_8810.JPG


Toen was de monitor helemaal leeg. Ik maakte me zorgen over wat het gewicht van het aquarium zou doen, maar ik heb even berekend, het glas en water is een stuk lichter dan de enorme beeldbuis die erin zat.. Dat probleem ook weer opgelost.

IMG_8814.JPG


Klepje in de monitor gemaakt en het glas op maat gesneden. Hier nog niet gekit.
IMG_8823.JPG

Hier is hij ook nog in elkaar gekit, nu 24 uur drogen en dan kijken of ie waterdicht is.
IMG_8832.JPG
IMG_8833.JPG
 
Prachtig idee, ik heb in de loop der jaren hier al een piano en een cola kast gezien, maar nog geen pc, veel succes :thumbs:
 
Bedankt @TonHageraats

Wel was het wat lastig om met de glassnijder de dunne hoekpuntjes er mooi af te snijden (waren te klein en te fragiel). Hierdoor sluiten de glasplaten niet overal helemaal aan. Ik hoop dat ik met genoeg kit de boel toch dicht kan krijgen. De grootste kier zal iets van 2,5mm zijn.
 
Dat doe je met de glassnijder ,he. die 2 inkepingen. betje ,beetje af knerpen, of combinatie tang. ,vlechttang.
 
Ja, zag inderdaad op internet staan dat ie een week moet drogen...:( nou ja, dan nog maar even wachten XD
In de tussentijd ben ik bezig met de elektra. Vanmiddag wil ik een LEDstrip kopen en die in de kap monteren. Ook ga ik een drukschakelaar halen die ik tegen de aanknop van de monitor plaats. Hierdoor kun je de lamp aan en uit zetten met de knop op de PC zelf. Vond ik wel een geinig idee :p
 
Heb net de LED strips erin gelijmd en het resultaat wordt al steeds beter zichtbaar! Kabels worden uiteraard nog netjes weggewerkt.

IMG_8839.JPG
IMG_8841.JPG
 
@NicoleE Nee, dat was toevallig de kleur toen ik de foto maakte. Het is een RGB LED dus ik heb alle kleuren :)
 
Deze ietwat a-relaxte kleur zou ook nog kunnen XD. (LEDs zitten nu trouwens mooi vastgekit, foto's hier zitten ze nog scheef met plakband vast).

IMG_8840.JPG
 
Heb er ook nog het echte Wallen-rood er op zitten :D
Nu de kit maar laten drogen en in de loop van de week even kijken of ie waterdicht is. Zou wel moeten, want heb m voor de zekerheid maar van binnen én buiten gekit 2x:!
Ben echt benieuwd hoe die er met water uit ziet
 
Ik denk dat ik vanmiddag ga kijken of het aquarium waterdicht is. Vullen met kraanwater en hopen dat ie vol blijft.. haha.
Daarna het aquarium plaatsen en vullen met het water uit onze vijver, zo is het water eigenlijk ook al gelijk ingedraaid. Genoeg planten en bacteriën in ieder geval.
Foto's volgen!
 
Helaas sluit het glas niet goed aan op het 'raam' van de monitor, dus heb daar even moeten improviseren. Helaas komt nu de bodemrand nu wel in zicht.
 
Er schijnen in water maar bijzonder weinig (filter) bacteriën te zitten. Daarnaast, als je water van buiten neemt, loop je het risico allerlei gespuis mee te slepen naar het bakje binnen.

Heb je geen filterspons die je uit kunt knijpen in het bakje? Dan versnel je wel het indraaien.
Anders gewoon braaf 4 weken wachten ;)
 
Dat niet, maar ergens verstopt in de vijver moet nog wel een filter zitten. Die kan ik proberen te pakken te krijgen :) en anders maar even wachten inderdaad. Zou jammer zijn als er al meteen een vissengenocide plaats zou vinden.
Ik wil trouwens dit uitprinten, plastificeren en achter het raam plakken als achtergrond. Leek me wel lekker kitch en lekker geinig :c
g6h6ieucciuqhpqt.jpg
 
Haha, ja dat is inderdaad grappig. Zie het al helemaal voor me :)
 
Zojuist het aquarium gevuld. Het staat er zo al een tijdje bij, dus ik denk dat ik wel kan concluderen dat het aquarium waterdicht krijgen gelukt is!:cool: Kitranden zien er niet erg mooi uit, maar dit is niet hinderlijk, aangezien deze niet te zien zullen zijn door de rand van de monitor.


IMG_8843.JPG
 
Ik had de binnenkant zondag in elkaar gekit en alles voelde droog net. Ook als ik er op drukte zag ik geen gelei meer bewegen, dus 3 dagen was meer dan voldoende. Op de site staat ook dat de kit 2mm/24h uithardt, dus dat is goed gekomen denk ik.
 
Yes, zeker weten. Ik hoop er vanmiddag al een bodem in te kunnen doen en er wat plantjes in te zetten. Maar ik zal even kijken hoe ver ik kom, wil geen dingen haasten.
 
Ik heb er bijna 2 emmers in gekregen, dus zal ongeveer 20 liter zijn. Prima bakje voor garnalen oid :)
 

Terug
Bovenaan