90 liter van Esthersvisjes


Weer een stapje verder
IMG_20190207_184815.jpg
 
Jonge Heterandria formosa aan de artemia. En de rest natuurlijk ook, dus er zit ergens een spectaculaire ontsnapping :D


Toen ik even zat zag ik opeens meerdere jonge vissen, dus het gaat nu wel beter met ze in deze chaos blijkbaar. Ze verstoppen zich tussen de drijvende planten.


En nog een klein beetje artemia voor de brigittaetjes, die daar erg dikke buikjes van krijgen.
 
Vandaag mijn verjaardagscadeautje opgehaald bij Utaka. Ik was erg nieuwsgierig naar de winkel, dus zijn we een stukje verder gereden. Normaal zien we in Amersfoort alleen de Turn-Inn.
12 Brevibora dorsiocellata en een potje Hydrofyla pinnatifida! In het echt zijn ze veel mooier dan ik op de foto kan zetten!
Wat je op de foto totaal niet kan zien is de blauwe gloed van hun ogen en de glans van hun schubben, dus die moeten jullie er maar bij denken. :)

IMG_20190224_163407.jpg
IMG_20190224_162009.jpg
IMG_20190224_161940.jpg
IMG_20190224_163329.jpg
IMG_20190224_163324.jpg
 
Thanks Thea en John, was afgelopen week, maar iedereen moest werken of naar school he. :)
 
Na de laatste waterwissel in de scaper's tank leek het alsof het licht minder sterk was ineens. Ik heb de handleiding erbij gepakt en ik ben inmiddels over de 6000 branduren heen, ik schat nu op zo'n 7200 uur te zitten na ruim 2,5 jaar. Dus ik ben aan het lezen over wat ik nu kan doen. Er zijn nog wel wat vervangende lampen voor deze lamp te koop gelukkig, de Scaper's sky, maar ik verdiep me ook maar in led voor de zekerheid.
 
Ik lig alweer ruim een week ziek in bed, heb er lang over nagedacht, maar ik ga toch de scaper's tank wegdoen. Met ontzettende pijn in mijn hart, zeker nu ik net nieuwe vissen gekocht heb en het er allemaal ontzettend mooi uitziet. Ik baal als een stekker en zit nog allerlei uitwegen te zoeken en manieren te bedenken om het toch te kunnen blijven doen. De enige optie is alle vissen uit de Scaper's tank in de kubus, maar ik denk dat de Heterandria formosa daar niet blij mee zal zijn, omdat de Brevibora dorsiocellata best drukke zwemmers zijn. Ze blijven op zich wel in het bovenste deel, maar scharrelen met eten toch ook wel door de bladeren op de bodem. (Mooi gezicht!) Als het niet lukt om ze te verkopen kan dat altijd nog.
Ik vind het onzettend jammer, maar mijn lichaam geeft duidelijk aan dat het teveel is. :(
 
Sterkte en beterschap, en chapeau, het is soms heel moeilijk om naar je zelf te luisteren en de daaraan gekoppelde beslissingen ook uit te voeren :r
 
Jammer maar jij bent belangrijker dan een aquarium. Beterschap gewenst :daisy:
 
Thanks allemaal! Vorig jaar had ik een grote cyste in mijn buik en omdat alles verkleefd zat zijn ze met 3 artsen 2,5 uur bezig geweest met opereren om 'm eruit te halen. Per ongeluk een stukje van mijn blaas gehaald zelfs. Begon me eindelijk weer een beetje normaal te voelen qua energie en toen kreeg ik voor de derde keer wondroos op mijn voet. In een paar dagen tijd mijn hele voet ontstoken tot boven mijn enkel. Blijkbaar is het toch teveel allemaal in combinatie met een gezin, omdat ik al energieproblemen heb door mijn eerste zwangerschap die nogal catastrofaal verliep helaas. Ik baal dat het zo loopt allemaal, maar je verandert er niets aan, alleen aan je eigen houding en omstandigheden. En als dat inhoudt dat de scaper's tank weg moet dan is het helaas niet anders Inmiddels vindt ik het nog wel jammer, maar voel ik al de ruimte die het gaat geven en heb ik er vrede mee.
 
Het is geen leuke keuze, maar wel een verstandige.
dr7fc5.jpg

Dingen accepteren zoals ze zijn lijkt heel eenvoudig, maar ik ervaar het persoonlijk als een instelling
van een juiste dosis geestelijke veerkracht en positieve realiteitszin. En dat het vrede geeft is alleen maar goed teken.
 
Mooi gezegd Cornelius, klopt helemaal, het is iets dat je door schade en schande leert. :)
En John ook bedankt!

Inmiddels zijn de vissen en planten verkocht. Aardige man, heeft meteen de zak met zand meegenomen, vond hij wel wat voor zijn borstelneus. Ze komen in een mooi aquarium van 1,20 m! Dus ze hebben lekker de ruimte, gelukkig maar.
Komende dagen ga ik in gedeeltes het aquarium schoonmaken en dan op marktplaats zetten.
 
Fijn dat je visjes een mooi nieuw huis krijgen Esther. Ik hoop dat je van je kubus wel plezier hebt dan, en straks weer meer als dat je enige project is. Heel jammer om te lezen dat het niet ging. Ik hoop heel erg voor je nu weer berg op en dat ‘accepteren dat het is zoals het is’ klinkt altijd zo goed maar is veel lastiger om echt te doen....sterkte!
 
Ja, het is soms best lastig, ik ben dagelijks in gevecht met alles wat ik moet en mijn lichaam dat niet echt mee wil. Maar ja. Het is niet anders.
Ik merk nu al dat het wel degelijk ruimte geeft, alleen al in het voeren van de vissen gek genoeg. Dus we missen het mooie groene bakje, maar niet het werk. En zoveel werk was het niet eigenlijk, maar net even teveel, ik merk dat de druk er nu af is en dat is heel prettig. Heb er zin in om de kubus mooi te gaan maken, daar drijft nog steeds een dikke laag planten in met dikke klonten alg, dus ik heb echt meer dan genoeg te doen. :D
 
Jammer om te horen, maar goed dat je de knoop hebt doorgehakt. Succes met de andere bak en beterschap
 
Nou, bakkie wil nog steeds niet. Ik krijg lage onzinbiedingen, dan hou ik hem liever zelf. Heb besloten dat hij gewoon de kast in gaat tot ik me beter ga voelen. Dan ga ik gewoon nog een keer een leuk bakkie opstarten. Ik vind het zo'n onzin om alles voor 50 of 60 euro weg te doen, dan liever de kast in, wachten op betere tijden.
 

Terug
Bovenaan