Die bak is toch 120cm. Dat is toch niet zo klein ?Ja dat is zo Elise maar ja dan moet je weer een extra soort gaan nemen en met een wat kleiner bakje is dat vaak geen optie of lastig.
Die bak is toch 120cm. Dat is toch niet zo klein ?Ja dat is zo Elise maar ja dan moet je weer een extra soort gaan nemen en met een wat kleiner bakje is dat vaak geen optie of lastig.
Ja maar ik reageerde meer op mn eerdere opmerking dat ik ooit ben gestopt ermee en dat was een 54 liter 😉Die bak is toch 120cm. Dat is toch niet zo klein ?
Dat is idd ietsje kleinerJa maar ik reageerde meer op mn eerdere opmerking dat ik ooit ben gestopt ermee en dat was een 54 liter 😉
In een grote bak speelt dat dan minder.
Ik ben er nog steeds niet uit..Kan wel hoor, als TS die graag zou hebben. 🙂 De pH maakt voor ramirezi's niet zoveel uit, het belangrijke bij die soort is dat het water schoon is. Dat kan ofwel door voldoende filtering te hebben, ofwel door ze (net als in het wild) op zo'n lage pH te houden dat bacteriën het niet goed doen. Zoals bij wel meer blackwater-soorten gaat het er hier puur om dat het immuunsysteem wordt ontlast, en niet om de waterwaarden an sich.
Nou mijn vissen eten geen kleintjes op al passen ze erin. hoe komt dat dan?In de regel is alles wat in de bek past in potentie een prooi.
Mijn black mollys eten geen visjes .waren er pasgeboren en ze leven nog allemaal. mijn vissen krijgen ook goed te eten dus die gaan daar niet achteraan. en de koperzalmpjes doen helemaal nooit pasgeboren visjes eten. wat een ellende want ik wil wel graag mollys in de bak omdat ze alles overal vanaf eten. al mijn andere vissen doen dat niet.Nou een uitzondering daargelaten denk ik maar volgens is het wel de natuur om kleinere "bewoners" op te eten.
Welke vissen doen dat niet bij jou dan Andre?
De Ramirezi is ook niet zo n hele makkelijke vis volgens mij.
Heb hem even opgezocht, mijn Aquarium is 120cm (240 liter) kan ik de vlindervis op 22/23 graden houden?? het is geen scholenvis dus dan kan ik er eentje houden??Ik weet zo niet hoe groot je bak is, maar je zou aan een ploegje killivissen kunnen denken, dat zijn carnivoren en die gaan actief jagen op jonkies.
Wat ook een optie is, maar het is de vraag of jouw bak daar geschikt voor is, is een vlindervis.
Ik heb zwaarddragers wildkleur, ook levendbarenden. Het was goed te merken toen mijn vlindervis het binnenfilter in gesprongen was en dus tijdelijk geen jonkies meer opvrat. Ik had er meteen een stuk of 6 of 7 rondzwemmen. Nu hij weer terug op post is, zijn ze weer weg.
Dan moeten ze in 1 keer weg maar Waarnaartoe? niemand wil ze tot nu toe hebben, en ik heb eigenlijk ook geen zin om steeds iedereen hier over de vloer te hebben voor 1 of 2 visjes .Het is natuurlijk jouw keus Andre maar zelf zou ik dan liever de vissen wegdoen die zoveel jongen voortbrengen. Dan is het opgelost en kun je kijken naar visjes die je echt leuk vindt en graag wil.
Voor mij waren de vele jongen oom ooit de reden om te stoppen met levendbarenden.
Ja precies dat is het plan. kijk ik vind mollys erg leuk en het zijn nuttige visjes . ze stofzuigen alles af . mijn andere vissen eten niet van de bodem en de armatuurtjes . mijn pandas maken de kunstplanten niet schoon. dat doen de mollys wel. maar ik wil vissen die gelijk de jongen verorberen. de mollys worden geboren aan de oppervlakte van het water. meestal blijven ze daar ook want ze willen zich niet gelijk inmengen met de andere vissen die beneden zwemmen. wat ik heb wil ik dan houden en wat erbij komt moet direct worden opgegeten.Tenzij je er een vis bij zet die de aanwas wegvangt....
En dat is André dus van plan.
Nog een par mogelijkheden, maar waar ik zelf geen ervaring mee heb:
pauwooggrondel
Badis Badis
Fundulopanchax soorten
Ik heb het idee dat niemand het goed weet. of is er niemand die deze problemen zo aanpakt??? bij mijn dierenwinkel zeiden ze elke vis eet jongen op maar dat blijkt dus bij mij niet zo te zijn. ik zoek dus echt vissen die dat alleen maar doen en erop gericht zijn.Prima als dat je keus is Andre en ik denk dat de Pauwooggrondel veelal onderin zit want die heb ik ook gehad en ver van de bodem kwamen die niet echt.
Volgens mij weet iedereen het juist wel 🤷♂️Ik heb het idee dat niemand het goed weet
Als je op die wijze vissen wil houden dan "verplicht" je jezelf om vissen te nemen die je anders waarschijnlijk niet had genomen maar die neem je dan puur om de populatie klein te houden. Natuurlijk heeft ieder zn eigen manier van een aquarium houden maar het zou niet mijn keus zijn.Ik heb het idee dat niemand het goed weet. of is er niemand die deze problemen zo aanpakt??? bij mijn dierenwinkel zeiden ze elke vis eet jongen op maar dat blijkt dus bij mij niet zo te zijn. ik zoek dus echt vissen die dat alleen maar doen en erop gericht zijn.
Ik vind alle vissen wel mooi hoor. maar vissen met een functie zijn weer nuttig voor het aquarium.Als je op die wijze vissen wil houden dan "verplicht" je jezelf om vissen te nemen die je anders waarschijnlijk niet had genomen maar die neem je dan puur om de populatie klein te houden. Natuurlijk heeft ieder zn eigen manier van een aquarium houden maar het zou niet mijn keus zijn.
Killi s zijn ook best leuke visjes en die lusten ook wel wat jonge visjes zoals Lysia ook al noemde.
Een Betta heb ik al eens gehad maar dan in mijn 60 liter bakje en die ging in een maand dood. denk ook niet dat een Betta het nu goed gaat doen in mijn grote bak . er staat behoorlijk wat stroming en er is veel leven want de pandas en de koperzalmen vliegen er vaak door. de rest van de vissen ken ik niet. maar een rode tetraa lijkt mij misschien wel iets???Een Betta heeft rustige medebewoners nodig en voor Maanvissen heb je een vrij grote bak nodig en je moet ze in een groep houden.
Manen liefst met minimaal 5 of 6 en die hebben 50 liter per vis nodig.
Bedankt . Ik schrijf ze allemaal op en ga morgen eens naar de dierenwinkels hier om te vragen of ze kunnen bestellen.Je zult uiteindelijk zelf een keuze moeten maken.
Een gup is meer een omnivoor, en zullen zoals alle vissen weleens een jonkie opvreten, maar zelf zullen ze ook weer jonkies krijgen, dus of dat nu het meest geschikte advies is heb ik mijn twijfels over...
Apistogramma's zijn nogal ziekte gevoelige visjes. Ik heb er 3 gehad in het begin van mijn aquarium loopbaan, en ze waren binnen drie maanden dood. Er zijn wel andere dwergcichliden die wat sterker zijn. Aan de andere kant moet je niet hebben dat ze net als mijn cichliden (T. elliotti) in broedmodus alles wat klein visje is, laten zwemmen, want dan schiet je je doel voorbij. Persoonlijk ben ik nogal fan (la heb ik nog geen ervaring met ze) van de Pseudocrenilabrus (nicholsi, philander of multicolor), die levend voer willen en dus echt wel zullen jagen.
Maanvissen (pterophyllum) alleen aan beginnen als je bak daar groot genoeg voor is en je ze echt erg mooi vindt. Ik vind persoonlijk een 1.2 bak (waarvan ik dan nog niet eens de hoogte weet) aan de kleine kant.
Sumatranen zijn regelrechte rotzakken (vraag @Friesian maar naar zijn ervaringen)
Rode tetra's? Geen flauw idee.
Je kunt nog wel even bij dit https://aquaforum.nl/threads/lijstje-met-guppenpredators.179274/ topic kijken, wie weet staat er iets tussen dat je inspiratie geeft. Op zich zijn er in een 1.2 bak genoeg mogelijkheden.
Kersenbuikjes zou ik maar niet nemen. Dan krijg je nog meer klein spul in je bak. Dat zijn ook net konijnen ☺️kersenbuiken lusten ook wel een jong visje.
Geen vis gaat 100% achter 100% van de jongen aan.maar het valt mij telkens op dat genoemde vissen jongen kunnen eten ,niet dat ze het 100% gaan doen , en ik zoek juist vissen die het 100% gaan doen.
Dat vermoeden had ik ook al. en daarom wil ik graag weten met welke vissen en in welke aantallen ik het beste mee ben .Geen vis gaat 100% achter 100% van de jongen aan.
Je kan gezien de aantallen beter een groep rovers nemen ipv een enkele of een koppeltje. Een enkele vlindervis gaat niet een significant aantal jongen opeten. Ten eerste kan die maar op 1 plek tegelijk zijn en bovendien hangen die alleen maar bovenaan de bak. Dat hebben de jongen ook snel door dan gaan ze onderin verstoppen.
Een school van bv 15 rouwtetra's heeft een grotere kans om een jonge vis te vinden en die succesvol te jagen.
Niet doen want met jongen doden die hier een zwaarddrager man. Mooie vissen maar ik raad ze echt af.En wat ik van @jessicapilon weet, kunnen kersenbuiken erg gemeen zijn naar hun bakgenoten.
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.