Dubai 80 (Killerfish)


En weer helder :DD
20201121_192943.jpg


En nog 1 van vanmiddag
20201121_123740.jpg
 
zoals steeds zeer mooi

ook je espei nog steeds prachtig oranje!
 
zoals steeds zeer mooi

ook je espei nog steeds prachtig oranje!
Die oudjes blijven op kleur idd! Merk wel dat het schooltje langzaamaan kleiner wordt door ouderdom, even kijken of ik ze nog ga aanvullen als het er echt te weinig worden, want blijven wel hele gave vissen. Nu nog een tiental in de bak
 
Hoe oud zijn ze Mike want ik heb ze ook en bij een jaar of 3 misschien 4 dan zie ik dat ze van ellende doodgaan.
 
Heb ze al wel een jaar of 3, weet ook niet hoe oud ze in de winkel al waren
 
Voorbereidingen done, gewoon voor de zekerheid #quarantainesystem
 

Bijlagen

  • 20201212_193105.jpg
    20201212_193105.jpg
    129.3 KB · Weergaven: 139
voorbereidingen voor?
Voor de nieuwe bewoners van deze bak. Ga voor een hele scherpe prijs, wellicht zelfs iets te scherp, een mooie school ophalen vanmiddag via een mp advertentie. 25 stuks voor 30 euro.

Gezien de prijs verwacht ik hele jonge exemplaren die ik liever eerst even apart goed in het voer zet en observeer, voordat ze de 80cm in gaan en hier voor allerlei mogelijke ellende zorgen.

Vanmiddag meer als ik de vissen heb opgehaald :DD
 
Ik heb de visjes, maar wat een ervaring :confused: Even laten wennen en dan komt de rest vh verhaal
 

Bijlagen

  • 20201213_145856.jpg
    20201213_145856.jpg
    107.8 KB · Weergaven: 130
Bedoeling was een schooltje boraras brigittae. Ruinemans had ze niet op voorraad, dus even gaan kijken op marktplaats. Galaxy's zijne n blijven toch favoriet.
Advertentie gevonden, maar best een beetje uit de buurt (rii amsterdam). Gaven aan ook naar Lochem te kunnen, dat is een klein halfuurtje vanaf hier.

Gisteren contact, op dezelfde dag ophalen kon al niet. Of het dan vandaag kon vroeg hij. Ja prima, voorstel gedaan qua tijd. Hij moest even vragen aan zijn baas of hij aan de vissen kon komen. Okay, so be it.
Het kon dus afspraak gemaakt. Kreeg een vakantiepark als adres, had liever niemand thuis over de vloer. Hij zou daar ook heenkomen met zijn eigen auto. Woonde daar in de buurt. Misschien ben ik iets te goed van vertrouwen, maar begrijp de reden.

14:00 netjes op het park, bleken we op het verkeerde park te staan. Teruggereden en aan zo'n vaag laantje, plek voor 5/6 auto's, het juiste park. Of ja, park. Leek niet echt heel bewoond of verzorgd. Niet in de auto waarin hij zou zijn, kwam hij aangelopen met een tas vanaf het park. Nog steeds geen auto of iets van hem te bekennen, maar hij herkende mijn auto. Had aangegeven waarin ik rijd.

Vreemd persoon, leek meer een zij en klonk als een hij. Voor jullie beeld; denk maar aan een slecht opgemaakte drag. Niks op tegen, maar maakte het wel even wat vreemder. Vissen uit een rieten mand/tasachtig geval in een plastic tas, omwikkeld met kranten in weet ik veel wat voor een taal. Vissen uit de tas en laten zien; ja het zijn galaxy's. Enkel de zakken met vis in de koeltas in de auto en betaald. Ik voor €30,- 27 galaxy's. Of ik even wou laten weten of ze het hadden overleefd, dan kreeg ik de volgende keer een hele euro korting.

Voelde beetje illegaal allemaal, alsof er iemand boven zat die ze weet ik veel waar vandaag haalde en deze persoon beetje zo'n runner was. Bleek dat hij enorm veel soorten verkoopt onder zijn account, zover had ik dan weer niet gekeken en dat zag ik net thuis pas.

Kwartje in de auto viel ook pas dat 13+14 geen 25 is zoals besteld. Maar he, 2 extra prima. Ga even kijken wat deze week doorkomt en hoe goed ik ze aan het eten krijg. Wouden blijkbaar alleen artemia levend, of ik dat er ook even bij wou kopen. Net even beetje gevoerd en doken gelijk op de tabletten af. Vooralsnog zwemt alles levend rond. Eens zien hoe dit gaat, jullie worden op de hoogte gehouden.

Achteraf gezien wellicht iets te goed van vertrouwen als ik alles een beetje teruglees. Maar; ik heb mijn galaxy's voor een enorm lage prijs. Plan is niet om alles te houden, maar met een schooltje van 17 ofzo over te blijven. Heb er rekening mee gehouden dat niet alles het zou overleven en verkopen kan ik er altijd wel weer een paar. Liever dat dan de hoofdprijs te betalen bij de LFS als ik er toch wat bij wil

20201213_153546.jpg

20201213_153546.jpg
 
Lekker schimmig op de zondag :ROFLMAO: Weet je zeker dat het galaxy’s zijn en niet bolletjes speed?;)

things you find on marktplaats
 
Lekker schimmig op de zondag :ROFLMAO: Weet je zeker dat het galaxy’s zijn en niet bolletjes speed?;)

things you find on marktplaats
Twijfel twijfel inderdaad hoor 😅🤣 Had ik al gezegd dat hij zei dat ze al een uurtje of 2 in die zakken hadden gezeten. Was al met extra zuurstof en al gedaan. Zo zagen de zakken er ook uit, dubbele zak en al
 
Morgen killerfish op school;
Nou kindertjes, vandaag gaan we het hebben over de gevaren van marktplaats!:oo:rolleyess:
Leven ze allemaal nog? Wel een mooie prijs idd, zeker voor galaxy’s
 
Voer straks even weghalen, maar wel vast wat visfoto's

Bakje staat erin tegen de stroming, hebben xe een rustigere plek. Ik kan er zo wel doorheen blijven kijken en ze dus in de gaten houden
20201213_184629.jpg
20201213_184627.jpg
20201213_184623.jpg
 
Aparte mannier van visjes verkopen zeg, maar eind goed al goed toch? (tot zover)
 
Volledig mee eens, maar tot dusverre niks aan de hand verder. Zie niks geks en ze zwemmen gewoon rond. Maar voor de zekerheid wel ff apart, voornamelijk omdat ik ze jonger had verwacht
 
Zondag begonnen ze al voorzichtig aan de tabletten, gisteren zien eten van de korrels en niks aan uitval. Kwamen wat meer op kleur en bijna geen had echt een enorm ingevallen buik meer.
Net thuis na alles klaarleggen en kopiëren voor bijna 3 weken thuisonderwijs en de keus gemaakt de visjes over te zetten.

Lampen zijn nu uit, maar alle 27 zwemmen ze nu in de bak. Tablet voer in de bak voor alle bewoners, benieuwd hoe ik ze morgen tref na de laatste lesdag dit jaar
 
Goed nieuws dus! En succes met het online lesgeven. Hier één aan de andere kant die baalt dat haar kind nog verder achter gaat lopen. Tis wat allemaal.
ga je ze proberen te kweken, de galaxy’s?
 
Tis een rare en vooral lastige situatie. Zelf nog geen kids, maar als ik collega's idd hoor die en eigen kids en die van school moeten lesgeven. :petjeaf: maar goed, zo hebben we allemaal wel iets.

Back on topic, als het onbewust is wellicht. Ze hebben de bak er naar om de eitjes rond te strooien en met zo'n groep gaat het ook vast gebeuren. De lido was wellicht een betere optie geweest, daar zit wat meer mos nu. Echter, ik wil de riesei niet bij de crystals hebben. En om die nou even te wisselen van bak.
Vandaag eens kijken hoe ze het doen, wil de lampen nu niet even aanzetten. Voor zover ik kan zien met invallend licht doen ze het prima en zwemmen ze al lekker door de bak heen.
 
Zwemt allemaal nog vrolijk door de bak. Maar wat klein, als ik de volwassen galaxy zo zie :oo

Die zojuist van de lido overgezet naar deze bak, zal even kijken of ik een goede foto kan maken
 

Bijlagen

  • 20201215_184425.jpg
    20201215_184425.jpg
    418.1 KB · Weergaven: 144
Morgen tijd voor een waterwissle, maar al wel vast een kort beeld van de vissen. Ze eten goed en heb vooralsnog geen uitval als ik het zo zie. Eten mee met de tabletten en korrels, ondanks dat ze alleen levend voer zouden eten.

Ze zijn te klein om goed ol de foto te krijgen, dus even een kort filmpje.

 
Blijven leuke visjes die Galaxsy's
Heb zelf toevalllig 1 verstekeling in de bak zitten. Alhoewel ik wel merk dat hij een voorkeur heeft voor diepvriesvoer, gaan ook alle soorten droogvoer er ook gewoon in.
 
Zijn en blijven prachtige vissen idd! Kan niet wachten tot ze volwassen zijn en vol op kleur
 
Vanaf welke leeftijd gaan ze baltsen? Of lijkt dit alleen zo? Het is net een kwartjertje na het voeren van zo'n tabletje die in miljoenen vlokjes uiteenvalt :juggle:


edit; het is politievlogger JW op de achtergrond :DD
 
Je bak ziet er erg mooi uit!
Leuk om die galaxy's zo te zien. Heb ze in het verleden ook gehad, maar vond ze erg zwak. Geen enkele overleefde het langer dan een jaar. :(
Je hebt ze inderdaad wel op een schimmige maar goedkope manier! ;-)
 
Er is met deze club ook geen beginnen aan om die plantenvoeding in de bodem te houden

 

Terug
Bovenaan