Akvastabil Mark II 160 x 55 x 60 (sschot) (1 Viewer)


Ronaldp

Well-known member
Lid geworden
6 dec 2019
Berichten
222
Leeftijd
53
Jij werkt niet met een spraybare.
Je hebt twee filter.
Heb je dan gewoon twee uitlaten in het water?

Mvg ronald
 

Ronaldp

Well-known member
Lid geworden
6 dec 2019
Berichten
222
Leeftijd
53
Haha...ja zie het.
Heb je ook als je zoveel leest hier.
Dan vergeet je wel een iets.

Mvg ronald
 

coenb

Well-known member
Lid geworden
3 mrt 2009
Berichten
802
Locatie
Huissen
Hoi Steven,

Moet ik je alle pagina's doorlezen... of heb je de tijd voor een opsomming van jouw mooie discusbak? Bv wat is jouw geleidbaarheid en hoe krijg je die zo? Welke temperatuur? Planten (en hoe doen die het bij hoge temperaturen), bijvissen....

Ik hoor het wel als ik mijzelf kwaad moet maken (of een pilsje pakken) en alle 37 pagina's doorspitten...

Groetjes Coen
 

rjoemman

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
17 nov 2019
Berichten
2.267
Leeftijd
50
Locatie
Almere Buiten
Hoi Steven,

Moet ik je alle pagina's doorlezen... of heb je de tijd voor een opsomming van jouw mooie discusbak? Bv wat is jouw geleidbaarheid en hoe krijg je die zo? Welke temperatuur? Planten (en hoe doen die het bij hoge temperaturen), bijvissen....

Ik hoor het wel als ik mijzelf kwaad moet maken (of een pilsje pakken) en alle 37 pagina's doorspitten...

Groetjes Coen
Bij mij is de geleidbaarheid zelfs iets lager.
Check de laatste 2 pagina's van mijn album voor twee foto's van de EC meter
 
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
Omdat mijn CO2 fles leeg is, en mijn andere fles nog niet gevuld retour is, heb ik ad hoc vandaag voor de eerste keer een Bio-CO2 opgezet, met citroenzuur en bakingsoda.

Het werkt super snel, makkelijk en simpel. Ik ga bekijken hoe lang de standtijd is van 1 dosis op de Akva en daarna hier eens aan rekenen, om te bepalen of ik wel gas flessen blijf gebruiken, ben zo onder de indruk dat ik serieus wil overwegen om het hiermee te gaan doen.

Ik heb hem nu nog zonder magneetventiel aangesloten. Ik ga nu gewoon een continu stroom toevoeren, waarij de PH redelijk stabiel is. Mocht ik het definitief doen, dan zal dat natuurlijk wel gebeuren inclusief magneetventiel. Maar nu is het even een tijdelijke noodvoorziening

 
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
en vandaag even actief geweest om de TC-420 versterker er tussen te schroeven

IMG_20200525_133745_bewerkt_0643.jpg IMG_20200525_133752_bewerkt_0644.jpg

Ik zie nu geen verschil in licht intensiteit, was als het goed is natuurlijk ook klopt.

Vanavond even kijken of het aflopen en helemaal naar 0 ook goed gaat, maar eigenlijk verwacht ik geen problemen. Ik heb nu 10A voor 4 kanalen in plaats van de 4A op 5 kanalen. Dit is voor de Daytime Cluster control meer dan prima. Ik kan nu zorgeloos ook op 100% aansturen, alhoewel ik vermoed dat het niet eens problemen zou hebben opgeleverd zonder de versterker er tussen, maar dan zou ik wel over de 4A gaan.
 

flipper34

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
9 mei 2013
Berichten
4.529
Leeftijd
57
Locatie
Andijk
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
Kan je wat achtergrond geven het dit precies werkt?
De TC-420 is gelimiteerd tot 4A per kanaal en max 20A (5 kanalen). Echter de Mos-Fet die er in zit kan tot maximaal 55A belast worden, mits de koeling op orde is.

Nu zie ik zelf niet echt ruimte om hier eenvoudig binnen de TC behuizing hier extra koellichamen op te monteren, dus ik heb gekozen voor een versterker.
Wat achtergrond info: zie


De versterkers zijn primair bedoeld om lange led "slangen" via 1 controller met elkaar door te verbinden, waarbij je tussen deze slangen een versterker (+voeding) plaatst. Nu heb ik het TC-420 - RGBW versterker - Led verlichting.

Ik heb ze beide op dezelfde voeding aangesloten, omdat mijn voeding zwaar genoeg is en het "bij elkaar ligt"

Ter info ook stukje manual en wat beelden hoe het er inwendig uit ziet.

CamScanner 05-25-2020 15.17.44_bewerkt_0645.jpg

IMG_20200525_152013_bewerkt_0646.jpg IMG_20200525_152031_bewerkt_0647.jpg IMG_20200525_152043_bewerkt_0648.jpg IMG_20200525_152104_bewerkt_0649.jpg
 
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
Toch begrijp ik niet helemaal waarom dit nodig was?
Omdat ik over de maximale belasting ging op 1 kanaal.

Hoe gebruik je de tc420 nu wat niet kon zonder versterker?
Zwaarder belast.

Ik heb 1 kanaal van 60 watt. 60/12 = 5A, meer dan de toegestane 4A.

Nu kan ik (en correctie geen 4) 3 kanalen belasten tot 10A.
 
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
Klopt, maar ik heb de "oude" Cluster Control, voorganger van de Matrix en die draait inderdaad op 12V.

En ik denk dat het zonder ook goed, zou zijn gegaan, zoals beschreven, maar iets bekijken en proberen, mogelijkheden vinden en manieren uitproberen, tsja ik vind dat ook gewoon leuk

Edit: en nu durf ik er ook nog probleemloos een module bij te plaatsen, mocht ik dat nog willen
 
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
en het dimt ook keurig naar 0 toe.

Op de flim klopt de hoeveelheid licht niet, maar de smartphone vind het het "licht" moet zijn, dus daarom een vertekend beeld qua intensiteit, maar gewoon uit gaat het.....

 
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
Voorlopig pruttelt het, maar ben heel benieuwd hoe lang ik met deze verhouding doe op de Akva. Vind het wel prettig om achter de hand te hebben als back-up wanneer de fles leeg is, maar gelet op het verbruik denk ik niet dat het het gaat winnen van een CO2 fles, maar we gaan het aankijken

 

RichD1011

Well-known member
AquaForum Donateur
Lid geworden
3 dec 2015
Berichten
8.530
Leeftijd
25
Locatie
Driebergen
De TC-420 is gelimiteerd tot 4A per kanaal en max 20A (5 kanalen). Echter de Mos-Fet die er in zit kan tot maximaal 55A belast worden, mits de koeling op orde is.

Nu zie ik zelf niet echt ruimte om hier eenvoudig binnen de TC behuizing hier extra koellichamen op te monteren, dus ik heb gekozen voor een versterker.
Wat achtergrond info: zie


De versterkers zijn primair bedoeld om lange led "slangen" via 1 controller met elkaar door te verbinden, waarbij je tussen deze slangen een versterker (+voeding) plaatst. Nu heb ik het TC-420 - RGBW versterker - Led verlichting.

Ik heb ze beide op dezelfde voeding aangesloten, omdat mijn voeding zwaar genoeg is en het "bij elkaar ligt"

Ter info ook stukje manual en wat beelden hoe het er inwendig uit ziet.

Bekijk bijlage 299422

Bekijk bijlage 299418 Bekijk bijlage 299419 Bekijk bijlage 299420 Bekijk bijlage 299421
Jaa ik heb m door geloof ik, makkelijke oplossing!
Makkelijker dan een TC420 modden iig :deal:
 
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
Wat ik nu nog overweeg als aanvullend speeltje is een 12V ventilator met PWM besturing in het kastje te plaatsen en deze ook via de TC-420 aan te sturen. Dit om de lucht en de passieve koeling van de trafo's en de TC's iets verder te vergroten. Moet zeggen dat de temperaturen na vervanging van de voedingen absoluut binnen het redelijke liggen. TCs 31 a 33 graden celcius. Versterker 32 graden celcius. Voedingen kan ik ook nog meten, maar gewoon hand warm en probleemloos aan te raken. Zal hier morgen de thermomenter ook eens tegenaan leggen een poosje.

Ben nu vooral aan het neuzen naar de stilste ventilator in de maat 120 of 140 mm. Zo blijft er altijd iets om uit te zoeken en mee bezig te zijn.
 
TS
sschot

sschot

Well-known member
Lid geworden
8 okt 2015
Berichten
3.073
Locatie
Krimpen aan den IJssel
Moet je dan ook niet die warme lucht ergens heen kunnen verplaatsen? Als dit gewoon in het kastje blijft zweven lijkt het me niet heel zinvol
Kast deurtje is zeker niet 100% gesloten en ik heb al wat ventilatie gaatjes geboord in de achterplaat, maar dan zou ik dit nog wat verder vergroten

IMG_20200526_005455.jpg

Ik vermoed dat zelfs alleen al door circulatie er extra koeling zou optreden t.o.v. stilstaande lucht boven op de plank in het kastje, maar door ook of verse lucht aan te zuigen, dan wel warme lucht "uit" te blazen zal dit effect natuurlijk positief versterkt worden
 

Killerfish

Well-known member
Lid geworden
13 mrt 2011
Berichten
7.420
Leeftijd
25
Locatie
Hellendoorn
Voorlopig pruttelt het, maar ben heel benieuwd hoe lang ik met deze verhouding doe op de Akva. Vind het wel prettig om achter de hand te hebben als back-up wanneer de fles leeg is, maar gelet op het verbruik denk ik niet dat het het gaat winnen van een CO2 fles, maar we gaan het aankijken

Je video staat op prive...
 

Rebtor

Active member
Lid geworden
3 feb 2020
Berichten
32
Leeftijd
33
Voorlopig pruttelt het, maar ben heel benieuwd hoe lang ik met deze verhouding doe op de Akva. Vind het wel prettig om achter de hand te hebben als back-up wanneer de fles leeg is, maar gelet op het verbruik denk ik niet dat het het gaat winnen van een CO2 fles, maar we gaan het aankijken

Ik ga dit even volgen. Lijkt me een leuk projectje
 

Users Who Are Viewing This Onderwerp (Users: 0, Guests: 1)


Bovenaan